Το Once Upon a Time in Hollywood γίνεται βιβλίο

Στα καλά νέα της ημέρας, ο Quentin Tarantino αποφάσισε να γίνει συγγραφέας.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 19 Νοεμβρίου 2020

Πώς θα σου φαινόταν να διαβάσεις την ιστορία των Rick Dalton και Cliff Booth σε τυπωμένες σελίδες; Οι δύο πρωταγωνιστές του Once Upon a Time in Hollywood, τους οποίους ερμήνευσαν οι Leonardo DiCaprio και Brad Pitt αντίστοιχα δημιουργώντας πανικό στο box office τoy 2019, οδεύουν προς το τυπογραφείο σύμφωνα με δημοσίευμα του Deadline. Κάτι που είχε υποσχεθεί, λοιπόν, ο Quentin Tarantino γίνεται πραγματικότητα με πιο πιθανή ημερομηνία έκδοσης το 2021.

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης ήρθε σε συμφωνία με τον εκδοτικό οίκο HarperCollins όχι για ένα αλλά για δύο βιβλία. Όσον αφορά το Once Upon a Time in Hollywood, η ιστορία θα πηγαίνει μπρος και πίσω στον χρόνο, με τους δύο πρωταγωνιστές να μπλέκουν σε απίθανες περιπέτειες καθώς γυρίζουν Spaghetti Westerns στην Ιταλία.


Ένα προσωπικό εκδοτικό στοίχημα δηλαδή από έναν από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες στον κόσμο και έναν φανατικό οπαδό της πιο ψυχεδελικής δεκαετίας του 20ου αιώνα.


"Στη δεκαετία του '70, η μεταφορά ταινιών σε νουβέλες ήταν το λογοτεχνικό είδος με το οποία μεγάλωσα, και τρέφω τεράστια αγάπη για αυτό, έτσι είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως το Once Upon a Time… in Hollywood θα είναι η δική συνεισφορά σε αυτό το πολύ συχνά περιθωριοποιημένο sub-genre" δήλωσε ο Tarantino στο Deadline, για να συνεχίσει: "Είμαι πολύ χαρούμενος που θα εξερευνήσω ακόμα περισσότερο την ιστορία των δύο αυτών ηρώων αλλά και το σύμπαν τους μέσα σε ένα λογοτεχνικό περιβάλλον".

Και το δεύτερο βιβλίο;

Ποιο όμως θα είναι τα δεύτερο βιβλίο με το οποίο θα καταπιαστεί ο ιδιοφυής Tarantino; Μπορεί ο ίδιος παλιότερα να είχε αποκαλύψει ότι ασχολείται με την ιστορία ενός βετεράνου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι πληροφορίες της συμφωνίας με τη HarperCollins όμως αναφέρουν κάτι διαφορετικό.

Πιο συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για μία έκδοση που θα ρίχνει φως στη φιλμογραφία των 70s –γεμάτη με δοκίμια, κριτικές, προσωπικές καταγραφές και απαντήσεις σε μεγάλα "εάν"- με τίτλο "Cinema Speculation”. Ένα προσωπικό εκδοτικό στοίχημα, δηλαδή, από έναν από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες στον κόσμο και έναν φανατικό οπαδό της πιο ψυχεδελικής δεκαετίας του 20ου αιώνα.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μουσική