Τι θα διαβάσουμε τον Σεπτέμβριο

Αστυνομικά, θρίλερ, τη νέα έκδοση του "Άγγλου Ασθενή", ένα καταπληκτικό πορτρέτο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το "Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου".

"Από Σεπτέμβρη τα μονά κι οι Ζυγοί, κι όλα γύρω-γύρω γη" λένε οι στίχοι ενός τραγουδιού που έχει γράψει η Λίνα Νικολακοπούλου γι’ αυτόν τον μήνα που δεν φημίζεται για τις πολλές νέες κυκλοφορίες όσον αφορά τα πολιτιστικά προϊόντα που μας αρέσει -ακόμα- να πιάνουμε με τα χέρια μας, είτε αυτά είναι νέα βιβλία, είτε νέα CDs, είτε νέα DVDs. Κι αυτό γιατί μετά από την εκδοτική έκρηξη που παρατηρείται λίγο πριν το καλοκαίρι ακολουθεί μία ολιγόμηνη αγρανάπαυση μέχρι να αρχίσουν οι μηχανές να δουλεύουν ξανά για την περίοδο των Χριστουγέννων. Από την πρόσφατη παραγωγή, λοιπόν, ξεχωρίσαμε 5 βιβλία-διαμάντια, ιδανικά αναγνώσματα γι’ αυτόν τον μήνα των νέων αρχών, των νέων πάλεων, των νέων αγώνων.

Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου – Andre Aciman (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Τι θα διαβάσουμε τον ΣεπτέμβριοΈνα μυθιστόρημα που δεν είναι καινούργιο ως κυκλοφορία αλλά συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του και η ανάγνωσή του μπορεί να επεκτείνει νοερά το καλοκαίρι μέσα μας. Το Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου είναι το best seller στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη, υποψήφια για Όσκαρ ταινία του 2017 που έκανε εν μία νυκτί τον Timothée Chalamet σταρ πρώτης γραμμής και πρότυπο άντρα "νέας κοπής". Το story του θέλει τον Έλιο, έναν δεκαεπτάχρονο στο κατώφλι της ενηλικίωσης, να ζει με τον Όλιβερ, έναν νεαρό ερευνητή φιλοξενούµενο για το καλοκαίρι στο σπίτι των γονιών του Έλιο, ένα αιφνίδιο, παράφορο ειδύλλιο µε φόντο την Ιταλία της δεκαετίας του 1980. Απροετοίµαστοι για τις συνέπειες της αµοιβαίας τους έλξης, οι ατέλειωτες καλοκαιρινές µέρες τούς παρασύρουν σε εναλλασσόµενα ρεύµατα εµµονής, σαγήνης και πόθου. 

Νυχτερινό Πυρ – Michael Connelly (Εκδόσεις Διόπτρα)

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΠΥΡ"Το Νυχτερινό Πυρ που μεταφράστηκε πρόσφατα στα ελληνικά και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα είναι το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα των New York Times για το 2019, με τον συγγραφέα του Michael Connelly να έχει πουλήσει συνολικά πάνω από 80 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Γραμμένο με καταιγιστικό ρυθμό και αριστοτεχνικό σασπένς, συνεχίζει την ανεπίσημη συνεργασία των δυο ασταμάτητων ντετέκτιβ, του Χάρι Μπος και της Ρενέ Μπάλαρντ, που ενώνουν αυτή τη φορά τις δυνάμεις τους για την επίλυση μίας υπόθεσης φόνου που στοίχειωσε τον Τζακ Τόμσον, τον νεκρό πλέον μέντορα εκπαιδευτή του Μπος.

Γιάννης: Εκτόξευση στα Αστέρια – Mirin Fader (Εκδόσεις Διόπτρα)

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΓΙΑΝΝΗΣ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ"Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το λαμπερό πρόσωπο του ΝΒΑ, ο πρωταγωνιστής των τελικών του 2021 και ίνδαλμα για εκατομμύρια ανθρώπους. Στο βιβλίο Γιάννης: Εκτόξευση στα Αστέρια, η έμπειρη δημοσιογράφος Mirin Fader, μέσα από εκατοντάδες συνεντεύξεις που πήρε, φέρνει στο φως άγνωστες ιστορίες από τα παιδικά του χρόνια. Από τις νύχτες που έζησε στριμωγμένος σε ένα κρύο δωμάτιο μαζί με τα αδέλφια του μέχρι τον ρατσισμό που αντιμετώπισε προσπαθώντας ως μικροπωλητής να ενισχύσει οικονομικά την οικογένειά του. Μία βαθιά ανθρώπινη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν νέο που ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στις κατώτερες κατηγορίες του ελληνικού πρωταθλήματος ώσπου τον ανακάλυψαν από το ΝΒΑ. Η Fader παρουσιάζει έναν ήρωα πιο ευάλωτο απ’ όσο νομίζουν οι φίλαθλοι, έναν άνθρωπο που αναδείχθηκε θριαμβευτής απέναντι σε κάθε αντιξοότητα και πρόκληση που παρουσιάστηκε στον δρόμο του, ένα κοινωνικό φαινόμενο.

Ο Άγγλος Ασθενής – Michael Ondaatje (Εκδόσεις Πατάκη)

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ "Ο ΑΓΓΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ"Νέα έκδοση για το μυθιστόρημα που τιµήθηκε µε βραβείο Booker το 1992 και η κινηµατογραφική του µεταφορά από τον Anthony Minghella απέσπασε 9 βραβεία Όσκαρ το 1997, ανάµεσά τους και αυτό της καλύτερης ταινίας, ενώ έκανε τη Madonna να δηλώσει ότι έβαλε τα κλάματα κατά τη διάρκεια της προβολής της. Το story μάς μεταφέρει στο τέλος του Β΄ Παγκόσµιου Πολέµου, σε µία εγκαταλειµµένη ιταλική βίλα, όπου μία νοσοκόµα, η Χάνα, εξαντληµένη από τον θάνατο, φροντίζει πεισµατικά τον τελευταίο επιζώντα ασθενή της. Το 2018 το βιβλίο απέσπασε και το Golden Man Booker Prize, ειδική διάκριση για το καλύτερο βραβείο Booker στην πενηντάχρονη ιστορία του θεσµού, ενώ σύντομα η ιστορία του θα μεταφερθεί και στη μικρή οθόνη, σε μορφή σειράς από το BBC.

Για Κάποιο Λόγο – Vanessa Lillie (Εκδόσεις Κάκτος)

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ"Στο θρίλερ της Vanessa Lillie, όταν το πορτοφόλι της Τζουλς Γουόρδινγκτον-Σμιθ ανακαλύπτεται δίπλα σε ένα πτώμα, η ίδια καθίσταται η βασική ύποπτη για τον φόνο. Σίγουρη για την αθωότητά της, αγωνίζεται να καθαρίσει το όνομά της παρότι όταν έλαβε χώρα ο φόνος ήταν μεθυσμένη και δεν μπορεί να θυμηθεί τι συνέβη. Ανικανοποίητη με τον χειρισμό της υπόθεσης από την αστυνομία, ξεκινά τη δική της έρευνα και καθώς ανακαλύπτει νέα στοιχεία, εγκαινιάζει ένα ερευνητικό vlog, το οποίο γίνεται viral. Η όλη δοκιμασία την αναγκάζει να βρεθεί αντιμέτωπη με τους δαίμονές της, συμπεριλαμβανομένης της ταραχώδους παιδικής της ηλικίας και του αλκοολισμού της.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.