Οι κορυφαίοι χαρακτήρες από τα βιβλία του Stephen King

Λίγο πριν από την κυκλοφορία του 'Μπίλι Σάμερς' στα ελληνικά, συγκεντρώσαμε τους πιο γοητευτικούς και creepy (αντι-)ήρωες του Αμερικανού μετρ του τρόμου.

Το μυθοπλαστικό σύμπαν του Stephen King είναι γεμάτο καλοδουλεμένους, πολύπλευρους, σπουδαίους χαρακτήρες, που γοητεύουν τους βιβλιοφάγους αλλά και όσους προτιμούν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους βλέποντας θρίλερ στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο. Το τελευταίο, χάρη στις κάτι παραπάνω από επιτυχημένες διασκευές των έργων του Αμερικανού μετρ της λογοτεχνίας του τρόμου, ενός είδους που ο ίδιος έχει περιγράψει ως 'ένα Big Mac με τηγανητές πατάτες'. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, με σκοπό να σε κάνουμε να χαθείς στην απόλαυση του να σου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο, ξεχωρίσαμε τους κατ' εμάς έξι καλύτερους ήρωές του και σου τους παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως.

Οι κορυφαίοι χαρακτήρες από τα βιβλία του Stephen KingGetty Images

Billy Summers (Μπίλι Σάμερς, 2021)

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ 'ΜΠΙΛΙ ΣΑΜΕΡΣ'Ο χαρακτήρας του Billy Summers σε κάνει να τον συμπαθήσεις, να ταυτιστείς, διαταρακτικά, μαζί του. Παρότι είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος, αναλαμβάνει αποστολές μόνο εάν ο στόχος του είναι αληθινά κακός. Επίσης, θέλει να 'αποσυρθεί' από το επάγγελμα. Του προτείνεται, όμως, με μεγάλο χρηματικό αντάλλαγμα, μία τελευταία δουλειά. Έτσι, εγκαθίσταται σε μια μικρή πόλη, σ’ ένα γραφείο με θέα τα σκαλιά του δικαστηρίου απ’ όπου θα πυροβολήσει τον στόχο του. Παράλληλα, αρχίζει να γράφει. Κάτι όμως του πάει στραβά, ενώ τυχαία θα γνωρίσει μια γυναίκα που θα τον βοηθήσει να διορθώσει τα πάντα. 

Jack Torrance (Η Λάμψη, 1977)

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ "Η ΛΑΜΨΗ"Στη μεγάλη οθόνη, ο Jack Nicholson ενσάρκωσε με καθηλωτικό τρόπο την πορεία ενός διαταραγμένου οικογενειάρχη, του Jack Torrance, προς την τρέλα. Κι ενώ στην αρχή νομίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που προσπαθεί να γίνει καλύτερος, με το που καταφθάνει στο 'στοιχειωμένο' Overlook Hotel, ο χαρακτήρας του γίνεται creepy, πολύ creepy. Το βιβλίο είναι εξίσου απολαυστικό με το φιλμ.

John Coffey (Το Πράσινο Μίλι, 1996)

Το πράσινο μίλι, το τελευταίο μίλι μέχρι τον θάνατο, θα έρθει κάποια στιγμή για όλους τους θανατοποινίτες. O 'ευγενής γίγαντας' John Coffey, όμως, με τις υπερφυσικές ιδιότητες, τις υπαρξιακές ανησυχίες και τον φόβο για το σκοτάδι, που στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου τον ενσάρκωσε ο Michael Clarke Duncan, είναι καταδικασμένος σε θάνατο για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. Την ίδια στιγμή, αποτελεί έναν από τους πιο συμπαθείς χαρακτήρες που κατέβασε ποτέ το κεφάλι του Stephen King.

> Διάβασε ακόμα: Τα σπουδαία βιβλία του Dan Brown, από το καλύτερο στο χειρότερο

Tom Cullen (Tο κοράκι, 1978)

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ 'ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ'Ο Tom Cullen είναι ένας σαραντάρης, διανοητικά καθυστερημένος άντρας που μπορεί να κάνει θαύματα όταν μπαίνει σε φάση αυτο-ύπνωσης. Στη μίνι τηλεσειρά που βασίστηκε στο αγαπημένο βιβλίο του Stephen King, η οποία προβλήθηκε το 1994, τον ενσάρκωσε ο Bill Fagerbakke, ο ίδιος ηθοποιός που δάνεισε τη φωνή του, στα αγγλικά, στον Πάτρικ από τον Μπομ Σφουγγαράκη.

> Διάβασε ακόμα: 10 αξιόλογα θρίλερ του Netflix

Randall Flagg (χαρακτήρας που επανέρχεται σε πολλά βιβλία)

Όπως διαβάζουμε στο ισπανικό Esquire, ο συγκεκριμένος χαρακτήρας έχει κι άλλα πολλά ονόματα: Walter O'Dim, Dark Man, Man in Black, Marten Broadcloak, Walter Padick, μεταξύ άλλων. Επίσης, επανέρχεται συνεχώς στο στιβενκινγκικό σύμπαν. Σύμφωνα με τη Βικιπαιδεία, έχει εμφανιστεί σε τουλάχιστον 9 βιβλία του Αμερικανού μπεστσελερίστα. Είναι ένας Εωσφόρος που χάρη στη γοητεία και τη χαρισματικότητά του σε κάνει να ξεχνάς το πόσο διαβολικός είναι.

Annie Wilkes (Μίζερι, 1984)

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ 'ΜΙΖΕΡΙ''Είμαι η νούμερο ένα θαυμάστριά σου': Την πρώτη φορά που η Annie Wilkes απευθύνει τη συγκεκριμένη φράση στον Paul Sheldon, έναν αδύνατον να μετακινηθεί τραυματισμένο συγγραφέα, που τον διέσωσε από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο χιόνι, ακούγεται ακίνδυνη. Στο τέλος του βιβλίου, έχει γίνει απειλητική. Κι αυτό γιατί η Annie Wilkes είναι η μοιραία θαυμάστρια. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Kathy Bates τιμήθηκε με Όσκαρ για την ερμηνεία της στην κινηματογρφική μεταφορά του έργου, το μόνο Όσκαρ που έλαβε ποτέ ταινία βασισμένη σε βιβλίο του Stephen King.


Info: Τα βιβλία του Stephen King 'Μπίλι Σάμερς', 'Η Λάμψη', 'Το Κοράκι', 'Μίζερι', όπως και άλλα του ίδιου συγγραφέα, κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος