Κάποτε στο Χόλιγουντ: Το πρώτο βιβλίο του Quentin Tarantino κυκλοφορεί στα ελληνικά

Βίαιο, συναρπαστικό, ξεκαρδιστικό - το πολυανεμενόμενο λογοτεχνικό ντεμπούτο του Quentin Tarantino είναι ακριβώς όπως το περίμενες.

Εδώ και λίγο καιρό ο Quentin Tarantino ζει μία δεύτερη καριέρα -γεμάτη δόξες- ως συγγραφέας, με το πρώτο του μυθιστόρημα να βασίζεται στην κινηματογραφική του ταινία Κάποτε στο Χόλιγουντ και να έχει γίνει best seller. Βίαιο, συναρπαστικό και την ίδια στιγμή ξεκαρδιστικό, αποτελεί ένα σπαρταριστό ανάγνωσμα που αναβιώνει τον τρόπο που γραφόταν η κινηματογραφική λογοτεχνία των 70s. Στο story του, σε περίπτωση που δεν έχεις παρακολουθήσει το ήδη cult φιλμ, με αφετηρία το Λος Άντζελες του 1969, παρακολουθούμε έναν 'ξοφλημένο' ηθοποιό, τον Rick Dalton, και τον κασκαντέρ του, Cliff Booth, κατά τη διάρκεια μίας εποχής αλλαγών για την κινηματογραφική βιομηχανία.

Κινηματογραφικοί ήρωες με λογοτεχνική ζωή

Ο ίδιος ο Tarantino είχε εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή τη στροφή στην καριέρα του ήδη με την ανακοίνωση της πρόθεσής του να γίνει συγγραφέας (δες εδώ): 'Στη δεκαετία του 1970, η μεταφορά ταινιών σε βιβλία ήταν το λογοτεχνικό είδος με το οποία μεγάλωσα και τρέφω τεράστια αγάπη γι' αυτό. Έτσι είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως το 'Κάποτε στο Χόλιγουντ' θα είναι η δική μου συνεισφορά σε αυτό το πολύ συχνά περιθωριοποιημένο είδος της παραλογοτεχνίας. [...] Είμαι πολύ χαρούμενος που θα εξερευνήσω ακόμα περισσότερο την ιστορία των δύο αυτών ηρώων αλλά και το σύμπαν τους μέσα σε ένα λογοτεχνικό περιβάλλον'.

> Διάβασε ακόμα: Βιβλία για την παραλία, από τον Quentin Tarantino

Η ελληνική έκδοση

Κάτι το εξαιρετικά ευχάριστο είναι το γεγονός ότι η μετάφραση του βιβλίου στα ελληνικά και η κυκλοφορία του στα βιβλιοπωλεία έγινε λίγους μόνο μήνες μετά την έκδοσή του στην Αμερική. Το εξώφυλλό του είναι μαλακό για να μπορείς να το ξεφυλλίζεις πιο εύκολα και να απολαμβάνεις τη χαρά της ανάγνωσής του, ενώ η σπουδαία του μετάφραση φέρει την υπογραφή ενός εξαιρετικού συγγραφέα σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας, του Βαγγέλη Γιαννίση.


Κάποτε στο Χόλιγουντ: Το πρώτο βιβλίο του Quentin Tarantino κυκλοφορεί στα ελληνικάInfo: To 'Κάποτε στο Χόλιγουντ' του Quentin Tarantino κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

 

 

 

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.