
MY GREEK MEZE, ένα νόστιμο βιβλίο
160 σελίδες, 65 πιατάκια. Όλα γεμάτα αγάπη και νοστιμιά.

Το MY GREEK MEZE είναι το τρίτο βιβλίο της μαγειρικής σειράς "My Greek" της Ιωάννας Παυλάκη, που ξεκίνησε το ταξίδι της πριν από πέντε χρόνια και, είναι αφιερωμένη στην ελληνική γαστρονομία. To βιβλίο κυκλοφόρησε αρχικά στα αγγλικά και έγινε best seller, και τώρα κυκλοφορεί και στα ελληνικά. Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο το ελληνικό τραπέζι, αυτό είναι η αγάπη για το μοίρασμα, και η τελετουργία του μεζέ αυτή την αγάπη την αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο. Ο μεζές δεν είναι απλώς ένα νόστιμο φαγητό σερβιρισμένο σε μικρό πιάτο, είναι η συνάντηση της παρέας γύρω από ένα τραπέζι,
είναι χαρά, είναι ανεμελιά.

Tο MY GREEK MEZE είναι ένα βιβλίο που συγκεντρώνει τις πιο νόστιμες και γνωστές συνταγές μεζέδων που απολαμβάνουμε στη χώρα μας, με την υπογραφή της "βασίλισσας του μεζέ" Ελένης Ψυχούλη.
Είναι ένα βιβλίο γεμάτο Ελλάδα. Έχει τη ζεστασιά του ήλιου, τη χαλαρότητα των διακοπών, το χαμόγελο των νησιών, τη σοφία και τη γεύση της παράδοσης, τη μυρωδιά του γλυκάνισου, το χρώμα του αμπελιού. Φιλοδοξεί μέσα από τις σελίδες του να φέρνει ξανά και ξανά την ξεγνοιασιά του ελληνικού καλοκαιριού στο δικό σας σπίτι, κάθε φορά
που θα μαγειρεύετε και θα μοιράζεστε τη γεύση της Ελλάδας με τους αγαπημένους σας φίλους, ακόμα και τις πιο συννεφιασμένες ημέρες του χειμώνα.

Περιέχει απλές συνταγές, που έρχονται από τα βάθη του χρόνου της ελληνικής παράδοσης, καμωμένες με καθημερινά υλικά που βρίσκουμε παντού και πανεύκολες τεχνικές για όλους, αφού η "κουζίνα του φτωχού" είναι η πιο... πλούσια του κόσμου.
Εξήντα πέντε (65) πεντανόστιμα ορεκτικά με λαχανικά, κρέας, θαλασσινά, όσπρια, τυρί, γιαούρτι και αυγά. Δεν λείπουν vegan και χορτοφαγικές επιλογές. Δεν χρειάζεται να έχετε μεγάλη μαγειρική εμπειρία για να σερβίρετε τον καλύτερο μεζέ. Το βιβλίο αυτό θα σας καθοδηγήσει βήμα βήμα, δίνοντάς σας παράλληλα πολύτιμες συμβουλές και προτείνοντας εναλλακτικούς τρόπους για να φτιάξετε με τις πιο απλές
κινήσεις τον μεζέ του Αιγαίου, τον μεζέ των βουνών, έτσι ακριβώς όπως τον απολαμβάνει η Ελλάδα από τον Βορρά ως τον Νότο της. Οι μεζέδες δεν απαιτούν κόπο, το μυστικό της επιτυχίας τους κρύβεται απλώς στο μεράκι που θα βάλετε για την προετοιμασία τους.
Καλέστε και εσείς στο τραπέζι σας την ελληνική παράδοση, πείτε "ναι" στη χαρά της συνεύρεσης γύρω από ένα καραφάκι ούζο και αφεθείτε στο μεγαλείο που κρύβει ένα πιατάκι του μεζέ.
Στην υγειά σας!

Αναζητήστε το MY GREEK MEZE από τις εκδόσεις Πεδίο στα Public, σε κεντρικά και online βιβλιοπωλεία.
Η Ιωάννα Παυλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Η καταγωγή της είναι από τη Μυτιλήνη, όπου περνούσε ως παιδί όλα της τα καλοκαίρια. Δίπλα στη γιαγιά της, έμαθε να μαγειρεύει και να δοκιμάζει γεύσεις. Αγαπημένη της ενασχόληση το ξεφύλλισμα βιβλίων μαγειρικής, ενώ τα ταξίδια της στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο διεύρυναν ακόμα περισσότερο τους γαστρονομικούς της ορίζοντες. Μαγειρεύει για φίλους και
λατρεύει τη θάλασσα. Το πάθος της είναι να κάνει πραγματικότητα μικρές ιδέες, όπως την επιτυχημένη μαγειρική σειρά βιβλίων "My Greek".
Instagram @fishpavlaki

Η Ελένη Ψυχούλη γεννήθηκε στον Βόλο, την ελληνική πόλη που ταυτίζεται με το τσίπουρο, άρα ξέρει σίγουρα από καλό μεζέ. Δημοσιογράφος γεύσης, έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα γαστρονομικά ελληνικά έντυπα και έχει το δικό της site για τη γεύση, το www.pirouni.gr. Για επτά χρόνια παρουσίαζε τη δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής "Chef στον αέρα" από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ, ενώ υπήρξε κριτής και παρουσιάστρια στο "MasterChef Junior". Το 2021 επέστρεψε στη μικρή οθόνη για ένα διαφορετικό γευστικό ταξίδι στο Πήλιο, με τις "Συνταγές Ψυχής"
στο κανάλι ΣΚΑΪ. Στο βιογραφικό της μετρά δύο εστιατόρια, δύο βιβλία μαγειρικής και ένα μεγάλο πάθος για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Ποια είναι η superhero ταινία που προκαλεί μαζικές αποχωρήσεις θεατών από τα πρώτα λεπτά-Είναι τόσο χάλια;
Οι πρώτες προβολές ενός νέου remake προκαλούν διχασμό στο κοινό. Η ακραία αισθητική του σοκάρει κάποιους, ενώ άλλοι το θεωρούν τολμηρή επιστροφή σε cult σινεμά.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΠρώτο trailer για το 28 Years Later: The Bone Temple - Επιστρέφει ο Cillian Murphy
Το πρώτο trailer του 28 Years Later: The Bone Temple είναι εδώ. Ο Ralph Fiennes επιστρέφει σε μια ζοφερή μετα-αποκαλυπτική Αγγλία, ενώ ο Cillian Murphy κάνει μια πολυαναμενόμενη cameo εμφάνιση.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΣταματήστε ό,τι κάνετε: Οι Radiohead ανακοίνωσαν περιοδεία, την πρώτη μετά από 7 χρόνια αποχής
Να μας συγχωρήσει κύριος Yorke για την προπολεμική φωτογραφία, αλλά αυτός κι η παρέα του μας είχαν συνδέσει με Κάιρο από το 2018 και μετά, οπότε πάλι καλά να λένε. Αναμένουμε νέο υλικό τώρα που ξαναβγαίνουν στον δρόμο, για να δημοσιεύουμε αναλόγως.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΌσα γνωρίζουμε για το sequel του The Thursday Murder Club στο Netflix
Για εμάς, δε θα έπρεπε να είναι ταινία, αλλά σειρά. Όπως και να έχει, επειδή το Netflix αποφασίζει και όχι εμείς, τουλάχιστον ας μας εγγυηθεί κάποιος ότι στη συνέχεια της ταινίας, θα ξαναδούμε τον Lucifer....εεε τον Tom Ellis εννοούμε.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΜόλις ακούσαμε -και κολλήσαμε με- τα 2 ολοκαίνουργια τραγούδια των Spoon
Το καλοκαίρι υπήρξε πάρα πολύ παραγωγική περίοδος για τους Spoon, οι οποίοι, μετά το σοβαρό come back τους το 2022 έπειτα από 5 χρόνια δισκογραφικής αγρανάπαυσης, μοιάζουν ασταμάτητοι.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΟ Nicolas Cage υποδύεται τον Ιωσήφ στην ταινία ‘βιβλικού τρόμου’, The Carpenter's Son
Ο Nicolas Cage γίνεται Ιωσήφ και μας οδηγεί σε μια σκοτεινή ιστορία βιβλικού τρόμου. Το The Carpenter’s Son φέρνει την οικογένεια του Χριστού αντιμέτωπη με υπερφυσικές δυνάμεις.
Γραφει Παυλος Κρουστης