Μία άγνωστη ιστορία του Ernest Hemingway από το 1956 θα δημοσιευτεί για πρώτη φορά

Το A Room on the Garden Side λαμβάνει χώρα στο μεταπολεμικό Παρίσι.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 06 Αυγούστου 2018

Μία σπάνια ιστορία του Ernest Hemingway από το 1956 πρόκειται να δημοσιευτεί για πρώτη φορά, σύμφωνα με τον Guardian.

Έχει διαβαστεί μόνο από μελετητές και ακαδημαϊκούς τα τελευταία 62 χρόνια. Το Room on the Garden Side όμως πρόκειται να δημοσιευτεί στην καλοκαιρινή έκδοση του Strand Magazine. Μέχρι τώρα, βρισκόταν στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον. 

Η ιστορία τοποθετείται στο ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού και έχει σαν βασικό χαρακτήρα τον Robert, ο οποίος πίνει και διηγείται ιστορίες για το "βρώμικο εμπόριο του πολέμου" αλλά και για την εμπειρία του με μια ομάδα στρατιωτών, μαζί με τους οποίους αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πόλη του κατά την εισβολή των Ναζί. 

"Το έκανα για να σώσω τις ζωές αυτών που δεν ήταν προορισμένοι για να πολεμήσουν. Ήθελα να υπηρετήσω τη θητεία μου με τον πιο χρήσιμο τρόπο που θα μπορούσα. Εκτός από τη χώρα μου αγάπησα πολύ την Ισπανία και την Γαλλία. Θεωρούσα ότι έκανα το χρέος μου και έκλεισα τους λογαριασμούς μου. Κάποιοι λογαριασμοί όμως δεν κλείνουν ποτέ" αναφέρει σε κάποιο σημείο ο αφηγητής. 

O Robert της ιστορίας μοιράζεται με τον Hemingway το προσωνύμιο Papa και αυτό δεν είναι το μόνο αυτοβιογραφικό σημείο. Όπως αναφέρει ο Kirk Curnutt, καθηγητής και μέλος της Hemingway Society, "η ιστορία διαθέτει όλα τα trademark στοιχεία που οι αναγνώστες αγαπούν στα γραπτά του Hemingway".

"Η ιστορία σιωπηλά αναρωτιέται αν η πολιτιστική κληρονομιά του παρισινού πολιτισμού που άφησαν πίσω τους οι Marcel Proust, Victor Hugo και Alexandre Dumas μπορεί να ανακάμψει από το σκοτεινό πέρασμα του φασισμού" τονίζει μεταξύ άλλων ο Curnutt.

Από: Esquire UK

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταινίες

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίποδες: Ο εκδοτικός που υπενθύμισε ότι (και) η ποιότητα φέρνει επιτυχίες

Μιλήσαμε με τον Κώστα Σπαθαράκη, συνιδρυτή αυτού του πρόσφατου εκδοτικού φαινομένου, για το πώς οι προσεγμένες εκδόσεις βρίσκουν τελικά τον δρόμο τους προς το αναγνωστικό κοινό.

Νίκο Παπαδογιάννη γιατί ταξιδεύεις τελικά;

Ο δημοσιογράφος Νίκος Παπαδογιάννης, στο συγγραφικό του ντεμπούτο, αφήνει για λίγο στην άκρη το μικρόφωνο και τη γραφίδα και μοιράζεται 73 ιστορίες από τα ταξίδια της μέχρι τώρα ζωής του. Όπως λέει κι ο ίδιος, το βιβλίο διαβάζεται καλύτερο με αντηλιακό.