Μία άγνωστη ιστορία του Ernest Hemingway από το 1956 θα δημοσιευτεί για πρώτη φορά

Το A Room on the Garden Side λαμβάνει χώρα στο μεταπολεμικό Παρίσι.

Μία σπάνια ιστορία του Ernest Hemingway από το 1956 πρόκειται να δημοσιευτεί για πρώτη φορά, σύμφωνα με τον Guardian.

Έχει διαβαστεί μόνο από μελετητές και ακαδημαϊκούς τα τελευταία 62 χρόνια. Το Room on the Garden Side όμως πρόκειται να δημοσιευτεί στην καλοκαιρινή έκδοση του Strand Magazine. Μέχρι τώρα, βρισκόταν στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον. 

Η ιστορία τοποθετείται στο ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού και έχει σαν βασικό χαρακτήρα τον Robert, ο οποίος πίνει και διηγείται ιστορίες για το "βρώμικο εμπόριο του πολέμου" αλλά και για την εμπειρία του με μια ομάδα στρατιωτών, μαζί με τους οποίους αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πόλη του κατά την εισβολή των Ναζί. 

"Το έκανα για να σώσω τις ζωές αυτών που δεν ήταν προορισμένοι για να πολεμήσουν. Ήθελα να υπηρετήσω τη θητεία μου με τον πιο χρήσιμο τρόπο που θα μπορούσα. Εκτός από τη χώρα μου αγάπησα πολύ την Ισπανία και την Γαλλία. Θεωρούσα ότι έκανα το χρέος μου και έκλεισα τους λογαριασμούς μου. Κάποιοι λογαριασμοί όμως δεν κλείνουν ποτέ" αναφέρει σε κάποιο σημείο ο αφηγητής. 

O Robert της ιστορίας μοιράζεται με τον Hemingway το προσωνύμιο Papa και αυτό δεν είναι το μόνο αυτοβιογραφικό σημείο. Όπως αναφέρει ο Kirk Curnutt, καθηγητής και μέλος της Hemingway Society, "η ιστορία διαθέτει όλα τα trademark στοιχεία που οι αναγνώστες αγαπούν στα γραπτά του Hemingway".

"Η ιστορία σιωπηλά αναρωτιέται αν η πολιτιστική κληρονομιά του παρισινού πολιτισμού που άφησαν πίσω τους οι Marcel Proust, Victor Hugo και Alexandre Dumas μπορεί να ανακάμψει από το σκοτεινό πέρασμα του φασισμού" τονίζει μεταξύ άλλων ο Curnutt.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης