Να γιατί ο George R. R. Martin σκοτώνει τους χαρακτήρες του Game of Thrones με τόση άνεση

Ο συγγραφέας έδωσε μία απρόσμενη απάντηση σε πρόσφατη συνέντευξη.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 14 Αυγούστου 2018

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, περισσότεροι από 150 χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των επτά σεζόν του Game of Thrones. Στρατιώτες, ναύτες, κομπάρσοι, χωρικοί και βάρβαροι, βασιλιάδες και τύραννοι, πριγκίπισσες κι άγριοι καβαλάρηδες -κυρίως, όμως, μερικοί από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες του κοινού βρήκαν άδοξο τέλος στη μεσαιωνική σειρά του HBO. Ο δολοφόνος; Ποιος άλλος από την αυτού μεγαλειότητα της fantasy λογοτεχνίας, τον George R. R. Martin.

Όποιος είναι fan του λογοτεχνικού του έργου θα γνωρίζει ήδη την αγάπη του για τους δυνατούς διαλόγους, τους ανάγλυφους και σχεδόν πάντα "γκρίζους" χαρακτήρες όσον αφορά το δίπολο καλό-κακό και τη μανιώδη τάση του -ή μήπως αγάπη του;- να σκοτώνει ανθρώπους στα βιβλία του με ρυθμούς πυροβόλου.

Να γιατί ο George R. R. Martin σκοτώνει τους χαρακτήρες του Game of Thrones με τόση άνεση

Το έχουμε διαβάσει, το έχουμε δει και λογικά θα το δούμε ξανά στην τελευταία σεζόν του Game of Thrones. Ο κατάλογος των θυμάτων είναι μακρύς βάζοντας όλον τον πλανήτη σε σκέψεις: πού, πότε και πώς έγινε τόσο μοχθηρός ο George R. R. Martin;

Σίγουρα η απάντηση που ο ίδιος έδωσε στο The Great American Read  του PBS, δεν ήταν ακριβώς αυτή που θα περίμενες, αφού ο Αμερικανός συγγραφέας χρεώνει στον ομόλογό του, J.R.R. Tolkien, τον δημιουργό του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, αυτήν του την τάση.

Τη στιγμή που σκοτώνεις τον Gandalf, το σασπένς όλων όσων θα ακολουθήσουν αυξάνεται κατά 1000%

"Και ξαφνικά ο Gandalf πεθαίνει! Δεν μπορώ καν να περιγράψω το αντίκτυπο που είχε στον 13χρονο εαυτό μου. Απλά δεν μπορείς να σκοτώσεις τον Gandalf. Ο Conan δεν πέθανε στα βιβλία του, έτσι δεν είναι; O Tolkien έσπασε εκείνον τον (άγραφο) κανόνα και θα τον αγαπώ μία ζωή για αυτό. Τη στιγμή που σκοτώνεις τον Gandalf, το σασπένς όλων όσων θα ακολουθήσουν αυξάνεται κατά 1000%, επειδή από εκεί και πέρα μπορεί να πεθάνει ο οποιοσδήποτε χαρακτήρας. Φυσικά, όλο αυτό ενίσχυσε τη δικιά μου προθυμία να σκοτώνω χαρακτήρες με την πρώτη ευκαιρία" δήλωσε όσο πιο χαρακτηριστικά μπορούσε ο δημιουργός του Game of Thrones.

Αν λοιπόν είσαι από εκείνους που τον καταριούνται κάθε φορά που ένας ήρωας που αγάπησες με πάθος κείτεται νεκρός στη συνήθως αφιλόξενη γη του Westeros, μάλλον τώρα πια ξέρεις σε ποιον θα πρέπει να το χρεώνεις: J.R.R. Tolkien σε ευχαριστούμε πολύ για αυτό, αλλά υπάρχουν στιγμές που σας μισούμε και τους δύο είναι η αλήθεια.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταινίες

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκο Παπαδογιάννη γιατί ταξιδεύεις τελικά;

Ο δημοσιογράφος Νίκος Παπαδογιάννης, στο συγγραφικό του ντεμπούτο, αφήνει για λίγο στην άκρη το μικρόφωνο και τη γραφίδα και μοιράζεται 73 ιστορίες από τα ταξίδια της μέχρι τώρα ζωής του. Όπως λέει κι ο ίδιος, το βιβλίο διαβάζεται καλύτερο με αντηλιακό.