Γιατί οι Γιαπωνέζες λατρεύουν τον Luka Modric

O συγγραφέας της βιογραφίας του Κροάτη σταρ και κατόχου της Χρυσής Μπάλας αποκαλύπτει τι είναι αυτό που τον έχει καταστήσει icon στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 08 Ιανουαρίου 2019

Ένας χαρακτηρισμός που δύσκολα θα αποδίδονταν στον Luka Modric είναι εκείνος του sex symbol. Παρότι διαθέτει μια πολύ δυνατή ιστορία από πίσω του, που θα μπορούσε να τον καταστήσει γοητευτικό τύπο για το αντίθετο φύλο, απέχει αρκετά από την εικόνα του ποδοσφαιριστή style icon με τους οποίους συνήθως ασχολούνται τα lifestyle περιοδικά και ασφαλώς οι γυναίκες. 

Γιατί οι Γιαπωνέζες λατρεύουν τον Luka Modric

 Υπενθυμίζουμε πως τη ζωή και την πορεία του αρχηγού της εθνικής Κροατίας και σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης σημάδεψε ο εμφύλιος της Γιουγκοσλαβίας. Εκεί όπου ο μικρός Luka (γεννημένος στις 9 Σεπτεμβρίου του 1985), γιος του μηχανικού αεροσκαφών Stipe και της υφαντουργού Radojka, είδε το 1991 τον παππού του (που έφερε το ίδιο ονοματεπώνυμο) να εκτελείται από Σέρβους εθνικιστές μαζί με άλλα έξι άτομα και το σπίτι του να καίγεται, για να ακολουθήσει η αναγκαστική μετακίνηση (μαζί με τη μητέρα του, καθώς ο πατέρας του ήταν μέλος του κροατικού στρατού) σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής. Στο πάρκινγκ ενός εξ' αυτών, συγκεκριμένα του ξενοδοχείου Kolovare, στο Ζαντάρ, ο Modric έμαθε μπάλα. Όλα αυτά καθώς και αρκετές ακόμη ιστορίες και λεπτομέρειες καταγράφονται στο βιβλίο The son of war, τη βιογραφία του Modric, που έγραψε ο δημοσιογράφος Jose Manuel Puertas. Το βιβλίο έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία και έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες, φτάνοντας ακόμη και σε χώρες όπως η Ιαπωνία.

ΜΟΝΤΡΙΤΣ 2

Αυτό που προκαλεί απορία και εντύπωση όσον αφορά την ιαπωνική έκδοση της βιογραφία του Modric είναι η επιλογή της φωτογραφίας του εξωφύλλου. Εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες διεθνείς εκδόσεις του βιβλίου, δεν υπάρχει μια εικόνα με τον Κροάτη μέσο να ντριμπλάρει ή να σουτάρει ή να σηκώνει κάποιο τρόπαιο. Αντιθέτως έχει επιλεγεί μία φωτογραφία που τον δείχνει να φτιάχνει τα μαλλιά του κατά τη διάρκεια ενός ματς με την εθνική. "Ο Modric θεωρείται στην Ιαπωνία ένας από τους πιο γοητευτικούς ποδοσφαιριστές του πλανήτη. Αρκετές γυναίκες πιστεύουν πως είναι πολύ πιο όμορφος από τον Cristiano Ronaldo" αναφέρουν οι εκδότες του ιαπωνικού The son of war.

ΜΟΝΤΡΙΤΣ 1

Η εξήγηση γι' αυτό δεν βρίσκεται ούτε στο πρόσωπό του, ούτε στα μαλλιά του, ούτε πουθενά στην εξωτερική του εμφάνιση. Η ιστορία της ζωής του και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να γίνει ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.