Ο Anthony Bourdain όπως τον θυμούνται οι διάσημοι καλεσμένοι του

Το νέο βιβλίο για τον αδικοχαμένο σεφ αφηγείται την ιστορία του από μία διαφορετική σκοπιά.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 26 Μαρτίου 2019

Πέρασαν κιόλας εννιά μήνες μετά τον ξαφνικό θάνατο του Anthony Bourdain. Η μνήμη όμως του διάσημου σεφ που έφερε το φαγητό στο prime time της παγκόσμιας τηλεόρασης είναι δύσκολο να ξεθωριάσει. Οι ατάκες, η ηλεκτρισμένη παρουσία και το αστείρευτο πάθος έγραψαν ανεξίτηλα στους τηλεοπτικούς δέκτες αλλά και στην καρδιά εκατομμυρίων θεατών. Αν, λοιπόν, είσαι από εκείνους που δυσκολεύεσαι να τον ξεχάσεις αλλά παράλληλα η απουσία νέου υλικού σε σκοτώνει, σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει (28 Μαΐου) ένα νέο βιβλίο στις Ηνωμένες Πολιτείες που μπορεί να καλύψει το δυσαναπλήρωτο κενό του.

Ο Anthony Bourdain όπως τον θυμούνται οι διάσημοι καλεσμένοι τουΉδη από τον τίτλο της (Anthony Bourdain Remembered) η νέα έκδοση αποκαλύπτει το περιεχόμενό της: διάσημοι καλεσμένοι του παρουσιαστή, στενοί συνεργάτες, δημοσιογράφοι, σεφ, σκηνοθέτες, φίλοι και γνωστοί θυμούνται τον τρόπο με τον οποίο επηρέασε ή και άλλαξε τη ζωή τους.

Ανάμεσά τους, ο πρώην πρόεδρος των Η.Π.Α, Barack Obama, που είχε δειπνήσει μαζί του σε εκείνο το θρυλικό επεισόδιο που γυρίστηκε στο Ανόι του Βιετνάμ και διάσημοι σεφ όπως José Andrés αλλά κι ο Eric Ripert, ο οποίος υπήρξε προσωπικός του φίλος για δεκαετίες.

Η ικανότητα του Anthony Bourdain να λέει ιστορίες ήταν μαγική -όχι μόνο στη μικρή οθόνη αλλά και στο χαρτί, αφού τα βιβλία που υπέγραψε όσο ζούσε ρίχνουν μία εξονυχιστική και τρομερά διασκεδαστική ματιά στη μεγάλη περιπέτεια του φαγητού. Μένει να δούμε αν και οι αναμνήσεις που έχουν οι άλλοι από εκείνον θα λειτουργήσουν εξίσου μαγικά.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταινίες

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ισχυρός δεσμός ανάμεσα σε έναν άντρα και το ρολόι του

Το λεύκωμα "A Μan & Ηis Watch" περιλαμβάνει θρυλικές ιστορίες από 76 διαχρονικά ρολόγια και τους διάσημους ιδιοκτήτες τους.

11 νέα βιβλία που έχουν κάτι σημαντικό να πουν

Μία σύντομη ανασκόπηση στην εκδοτική παραγωγή λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα.