Έρχεται το νέο ταξιδιωτικό βιβλίο του Anthony Bourdain

Το "World Travel: An Irreverent Guide" θα δώσει έμπνευση σε μία καινούργια γενιά περιηγητών.

Ενάμιση χρόνο μετά τον θάνατο του Anthony Bourdain κι ακόμα φθάνουν σε εμάς μικρά κομμάτια της ζωής του. Άγνωστες ιστορίες που τις αφηγήθηκαν οι φίλοι του αλλά και μία δημοπρασία γεμάτη από δικά του και πολύ αγαπημένα αντικείμενα – από ένα κοστούμι Tom Ford μέχρι ένα μαχαίρι από μετεωρίτη. Σε λίγο καιρό, όμως, θα έχουμε κάτι περισσότερο ξεχωριστό κοντά μας: Ένα ταξιδιωτικό βιβλίο, γραμμένο από τον ίδιο τον Anthony Bourdain, με τα κενά να συμπληρώνονται από τη βοηθό του Laurie Woolever, η οποία είχε βάλει το χεράκι της και στο βιβλίο συνταγών με τίτλο Αγαπημένα (εκδ. Πεδίο).

Έρχεται το νέο ταξιδιωτικό βιβλίο του Anthony BourdainΤο περιοδικό People αναφέρει ότι ο Bourdain ξεκίνησε να γράφει το ταξιδιωτικό του βιβλίο με τίτλο World Travel: An Irreverent Guide αρκετά πριν την αυτοκτονία του το 2018, χρειάστηκε όμως η Woolever να συμπληρώσει τα κενά έτσι ώστε να είναι έτοιμο για κυκλοφορία στις 13 Οκτώβρη 2020 (σ.σ: είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελίες).  "Ήμουν πολύ τυχερή που δούλεψα κοντά του για κοντά 10 χρόνια, και είμαι πολύ χαρούμενη που θα μπορέσω να μοιραστώ το πώς έβλεπε εκείνος τον κόσμο, μέσα από αυτό το κείμενο" δήλωσε πρόσφατα η Woolever.

O Bourdain εμπιστευόταν τους φίλους του για να του δείξουν τις μυστικές γωνιές αυτού του κόσμου -τον Ιggy Pop στο Μαϊάμι, τον Jose Andres στην Ισπανία, την Alison Mosshart στο Νάσβιλ. Μία παράδοση που συνεχίζεται και σε αυτό βιβλίο, όπου εκτός από τις προσθήκες της Woolever, θα υπάρχουν και κομμάτια γραμμένα από ανθρώπους που τον γνωρίζαν πραγματικά καλά, όπως ο αδελφός του ο  Chris. Κάθε κεφάλαιο ξεκινά με ένα σκίτσο από τον Tony Millionaire, όπως αυτό που φιγουράρει στο εξώφυλλο του βιβλίου, όπου ο Bourdain είναι καθισμένος στο Café de la Mairie στο Παρίσι. Όσο για το ποιοι προορισμοί περιγράφονται στις σελίδες του;  Παρίσι, Μπουένος Άιρες, Ομάν, Τανζανία και Νέα Υόρκη (ακριβώς, όπως στο τελευταίο θρυλικό επεισόδιο του Parts Unknown στο Lower East Side) είναι μερικοί από αυτούς για τους οποίους συμβουλεύει τους αναγνώστες για το τι να κάνουν και το τι να φάνε.

Bourdain 1

Έτσι, πρόκειται για έναν κλασικό ταξιδιωτικό οδηγό, ο οποίος όμως θα είναι γεμάτος με το κοφτερό χιούμορ, τον καθηλωτικό σαρκασμό και όπως φανερώνει κι ο τίτλος του τη ανίερη προσέγγιση του Bourdain απέναντι στα πάντα, ένα στοιχείο που πάντα τον έκανε πολύ πιο ενδιαφέροντα τηλεοπτικό παρουσιαστή από τους υπόλοιπους. Το World Travel: An Irreverent Guide είναι ίσως η καταλληλότερη αφορμή για να δει κανείς ξανά τα επεισόδια του Parts Unknown, αφού τα συμπληρώνει ιδανικά. Είναι, τελικά, άλλη μία συλλογή κειμένων γεμάτη από τη σοφία του ανθρώπου γύρισε το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη κι είχε την τάση να εκτοξεύει τρομερές ατάκες όπως το θρυλικό: "Ταξίδι είναι η υπέροχη αίσθηση των δοντιών σου που τρίζουν στη μέση του πουθενά".

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στo Civil War του Alex Garland ξεσπά ένας επικός πόλεμος

H Kirsten Dunst και ο Nick Offerman πρωταγωνιστούν στο Civil War, τη νέα ταινία του σκηνοθέτη του Ex Machina.

Γραφει Γιαννης Σπανος