Τρία Χρόνια και Μία Ημέρα, το πρώτο ελληνικό βιβλίο για το ουίσκι

Ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος, στο συγγραφικό του ντεμπούτο, εξετάζει σε βάθος τον βασιλιά των αποσταγμάτων.

Τρία Χρόνια και Μία Ημέρα -ακριβώς όσο και η ελάχιστη χρονική διάρκεια που χρειάζεται να περάσει ένα νέο απόσταγμα μέσα σε βαρέλι στη Σκωτία- είναι ο τίτλος της πρώτης συγγραφικής προσπάθειας του Θεόδωρου Σπυρόπουλου, που παράλληλα είναι και η παρθενική ελληνική απόπειρα να εξεταστεί το ουίσκι μέσα από ένα βιβλίο. 

Πρόκειται για ένα καθαρά τεχνικό βιβλίο πάνω στην παραγωγή του σκωτσέζικου single malt whisky αλλά και εκείνη του ισπανικού sherry, που σχετίζεται άμεσα με την τροφοδοσία της βιομηχανίας του ποτού στην Σκωτία. 

Τρία Χρόνια και Μία Ημέρα, το πρώτο ελληνικό βιβλίο για το ουίσκι

"Η σχέση μου με το ουίσκι θεωρείται άκρως ερωτική. Θα μπορούσα να πω πως φλερτάρω μαζί του αρκετά χρόνια. Δεν είμαι ο τύπος του ανθρώπου που αρέσκεται τόσο στην ποσότητα όσο στην ποιότητα καθώς και την διαφορετικότητα του ουίσκι. Ο Έλληνας κατά κύριο λόγο θεωρεί πως το ουίσκι πίνεται συγκεκριμένους μήνες το χρόνο. Από την άλλη πλευρά τα τελευταία χρόνια σημειώνεται μια ραγδαία ανάπτυξη γύρω από αυτό με διάφορες ομάδες ανθρώπων να το ενισχύουν με δραστηριότητες που το αναδεικνύουν" λέει στο Esquire ο συγγραφέας του Τρία Χρόνια και Μία Ημέρα σχετικά με τη σχέση του με το εν λόγω ποτό αλλά και εκείνη του Έλληνα καταναλωτή.

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟ ΟΥΙΣΚΙ 3

Συμπληρώνει ακόμη, ποια ήταν τα ερεθίσματα που τον ώθησαν προς τη δημιουργία του βιβλίου: "Πέρα από τη γεύση του ουίσκι, με συνέπαιρνε ανέκαθεν και το τεχνικό κομμάτι. Όταν ανακάλυψα πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στα ελληνικά, σε συνδυασμό με τα αναπάντητα ερωτήματα που είχα γι' αυτό, με ώθησαν ώστε να κάνω μία προσωπική έρευνα. Αυτή, μετατράπηκε στο Τρία Χρόνια και Μία Ημέρα".

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟ ΟΥΙΣΚΙ 1*Ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια σε γνωστά μπαρ της πόλης, ενώ το 2014 κέρδισε τον ελληνικό τελικό του World Class της Diageo, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό. Εργάζεται ως whisky developer στην Κάβα Ανθίδης, εκπαιδεύοντας προσωπικό και κοινό στις νέες εισαγωγές ουίσκι, έχοντας την επιμέλεια των κωδικών και συμμετέχοντας σε γευσιγνωσίες για το κοινό των καταστημάτων.

Το βιβλίο Τρία Χρόνια και Μία Ημέρα του Θεόδωρου Σπυρόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο και μπορεί να το βρει κάποιος στα εξής σημεία και αντιπροσώπους: Κάβα Ανθίδης, Κάβα Νέκταρ, Cava Canava, OAK Cava, Cava Pittaras, Κάβα Kylix, House of Wine (Αθήνα), Διανέλλος Παρίσης (Βόλος), The Distiller (Ξάνθη), Χρήστος Μαζαράκης (Χίος), Wine Kiosk (Καλαμάτα), Bar Lab (Χανιά), Άλεξ Φίνος (Ρέθυμνο), Αμπατζής (Θεσσαλονίκη) και Destilado (Θεσσαλονίκη).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Bodies, η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου άρεσε το Dark

Τέσσερις ντετέκτιβ. Τέσσερις χρονολογίες. Ένα πτώμα. Η νέα σειρά του Netflix έρχεται για να μας στοιχειώσει.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Τρεις ενδιαφέρουσες παραστάσεις για τον Οκτώβριο στο Θέατρο Επί Κολωνώ

"Ο Γάμος", "Τάο" και "Στέλιος Κασόνγκο" κάνουν πρεμιέρα αυτόν το μήνα, στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ.

Οι πραγματικοί χαρακτήρες των DiCaprio και De Niro στο Killers of the Flower Moon

Ετοιμάσου για μια ιστορία εξαπάτησης, δολοφονίας και λύτρωσης, όπως μόνο ο Scorsese μπορεί να την αποδώσει.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Σε άλλα νέα, η Δήμητρα Ματσούκα είναι η Σοράγια της ελληνικής τηλεόρασης

Αν κρίνουμε από το Twitter, η ερμηνεία της στο ρόλο της Νέλλας στις "Ψυχοκόρες" έχει γίνει viral.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ο James Cameron γλίτωσε από τον δικό του 'Τιτανικό'

Ο James Cameron βίωσε μία αρκετά τρομακτική εμπειρία, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του The Abyss.

Όσα έμαθε η ζωή στον Sting

Ο θρυλικός μουσικός κλείνει, σήμερα τα 72 του χρόνια.

Γραφει Νικη Κοντομηνα