
Τρία Χρόνια και Μία Ημέρα, το πρώτο ελληνικό βιβλίο για το ουίσκι
Ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος, στο συγγραφικό του ντεμπούτο, εξετάζει σε βάθος τον βασιλιά των αποσταγμάτων.
Τρία Χρόνια και Μία Ημέρα -ακριβώς όσο και η ελάχιστη χρονική διάρκεια που χρειάζεται να περάσει ένα νέο απόσταγμα μέσα σε βαρέλι στη Σκωτία- είναι ο τίτλος της πρώτης συγγραφικής προσπάθειας του Θεόδωρου Σπυρόπουλου, που παράλληλα είναι και η παρθενική ελληνική απόπειρα να εξεταστεί το ουίσκι μέσα από ένα βιβλίο.
Πρόκειται για ένα καθαρά τεχνικό βιβλίο πάνω στην παραγωγή του σκωτσέζικου single malt whisky αλλά και εκείνη του ισπανικού sherry, που σχετίζεται άμεσα με την τροφοδοσία της βιομηχανίας του ποτού στην Σκωτία.

"Η σχέση μου με το ουίσκι θεωρείται άκρως ερωτική. Θα μπορούσα να πω πως φλερτάρω μαζί του αρκετά χρόνια. Δεν είμαι ο τύπος του ανθρώπου που αρέσκεται τόσο στην ποσότητα όσο στην ποιότητα καθώς και την διαφορετικότητα του ουίσκι. Ο Έλληνας κατά κύριο λόγο θεωρεί πως το ουίσκι πίνεται συγκεκριμένους μήνες το χρόνο. Από την άλλη πλευρά τα τελευταία χρόνια σημειώνεται μια ραγδαία ανάπτυξη γύρω από αυτό με διάφορες ομάδες ανθρώπων να το ενισχύουν με δραστηριότητες που το αναδεικνύουν" λέει στο Esquire ο συγγραφέας του Τρία Χρόνια και Μία Ημέρα σχετικά με τη σχέση του με το εν λόγω ποτό αλλά και εκείνη του Έλληνα καταναλωτή.

Συμπληρώνει ακόμη, ποια ήταν τα ερεθίσματα που τον ώθησαν προς τη δημιουργία του βιβλίου: "Πέρα από τη γεύση του ουίσκι, με συνέπαιρνε ανέκαθεν και το τεχνικό κομμάτι. Όταν ανακάλυψα πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στα ελληνικά, σε συνδυασμό με τα αναπάντητα ερωτήματα που είχα γι' αυτό, με ώθησαν ώστε να κάνω μία προσωπική έρευνα. Αυτή, μετατράπηκε στο Τρία Χρόνια και Μία Ημέρα".
*Ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια σε γνωστά μπαρ της πόλης, ενώ το 2014 κέρδισε τον ελληνικό τελικό του World Class της Diageo, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό. Εργάζεται ως whisky developer στην Κάβα Ανθίδης, εκπαιδεύοντας προσωπικό και κοινό στις νέες εισαγωγές ουίσκι, έχοντας την επιμέλεια των κωδικών και συμμετέχοντας σε γευσιγνωσίες για το κοινό των καταστημάτων.
Το βιβλίο Τρία Χρόνια και Μία Ημέρα του Θεόδωρου Σπυρόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο και μπορεί να το βρει κάποιος στα εξής σημεία και αντιπροσώπους: Κάβα Ανθίδης, Κάβα Νέκταρ, Cava Canava, OAK Cava, Cava Pittaras, Κάβα Kylix, House of Wine (Αθήνα), Διανέλλος Παρίσης (Βόλος), The Distiller (Ξάνθη), Χρήστος Μαζαράκης (Χίος), Wine Kiosk (Καλαμάτα), Bar Lab (Χανιά), Άλεξ Φίνος (Ρέθυμνο), Αμπατζής (Θεσσαλονίκη) και Destilado (Θεσσαλονίκη).
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Vertigo με Robert Downey Jr., αυτό θέλουμε να το δούμε
Το κλασικό θρίλερ του Alfred Hitchcock, "Δεσμώτης του Ιλίγγου" προσεχώς σε remake.
5 cult ταινίες για την επανάσταση του 1821
Αθάνατα διαμάντια γεμάτα τραγελαφικές σκηνές.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΥπόγεια Ρεύματα & Τσοπάνα Rave είναι 'Υποψήφιοι για Αποχώρηση'
Οι δύο "Υποψήφιοι για αποχώρηση" εκπρόσωποι της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής μιλάνε για την κρίσιμη προεκλογική αναμέτρηση που στήνουν τα επόμενα Σάββατα στη σκηνή του "Σταυρού του Νότου".
Η ζωή του Keanu Reeves μοιάζει βγαλμένη από ταινία
Εμπόδια, διασημότητα, έρωτας, απώλειες, πόνος, ελπίδα. Το σενάριο ζωής του Keanu Reeves τα έχει όλα.
Ο Jim Parsons δεν είναι μόνο ο Sheldon του Big Bang Theory
O πασίγνωστος ηθοποιός που σήμερα κλείνει τα 50 του χρόνια έχει πολλά περισσότερα να πει στη μετά-Sheldon εποχή.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΞέρουμε πού θα δεις την "Αυτοκρατορία του Φωτός" του Sam Mendes
Πρόκειται για τη νέα ταινία του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη που έκανε πρεμιέρα στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.