Save Christmas: Τα φετινά Χριστούγεννα πρέπει να σωθούν

Και μάλιστα για πάρα πολύ καλό σκοπό.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 14 Δεκεμβρίου 2020

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, όπως ακριβώς συνέβη και την περασμένη άνοιξη με το Πάσχα: Δεν θα υπάρχουν πολλές επαφές, πιθανότατα τα αγαπημένα μας πρόσωπα να απουσιάζουν από το τραπέζι, τα κάλαντα δεν θα ακουστούν κ.ο.κ.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα έρχεται το Save Christmas για να πραγματοποιήσει αυτό που λέει τ' όνομά του. Σκοπός του εγχειρήματος είναι να βοηθήσει τόσο αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη όσο και εκείνους που επιζητούν το γέλιο, τη χαρά και την ανεμελιά που έχουν λείψει κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του 2020 και που θα λείψουν και στις επερχόμενες γιορτές. 

Save Christmas: Τα φετινά Χριστούγεννα πρέπει να σωθούν

Το πρότζεκτ Save Christmas είναι μια πρωτοβουλία της δημοσιογράφου Έρρικας Ρούσσου που αγκαλιάστηκε από μια ομάδα εξαιρετικών συνεργατών, οι οποίοι απασχολούνται αμισθί έτσι ώστε να δημιουργηθεί ο διαδικτυακός χώρος και χρόνος για να ακουστούν και φέτος τα κάλαντα. Με έναν διαφορετικό τρόπο και για πολύ καλό σκοπό. 

Στην πλατφόρμα savechristmas.gr οι συμμετέχοντες θα μπορούν να είναι από παιδιά μέχρι ηλικιωμένοι που δεν σταμάτησαν ποτέ να είναι παιδιά και με το μαγνητοσκοπημένο βίντεο που θα στείλουν από οπουδήποτε θελήσουν εκείνοι θα μπορούν να πουν τα κάλαντα με το τρίγωνο, την κιθάρα, τα τύμπανα ή οτιδήποτε σκαρφιστούν. Την ίδια ώρα, όσοι θέλουν να ακούσουν τα κάλαντα θα μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα και αν το επιθυμούν, να δώσουν κάτι "για το καλό των Χριστουγέννων" καταθέτοντας χρήματα στο λογαριασμό της φιλανθρωπικής οργάνωσης που επιθυμούν.

SAVE CHRISTMAS 3

Έτσι λοιπόν φέτος, το πολυπόθητο "ναι" των αγαπημένων ή και των άγνωστων προσώπων στην ερώτηση "να τα πούμε;" θα γίνει πραγματικότητα. Με έναν διαφορετικό και ασφαλή τρόπο. Μέσω μιας πλατφόρμας που θα φέρει άπαντες πιο κοντά. 

Τα χρήματα θα συγκεντρώνονται και θα δίνονται εξ ολοκλήρου στον φιλανθρωπικό σύλλογο "Η καρδιά του παιδιού". Στόχος είναι η ενέργεια να γίνει τόσο μεγάλη ώστε να φιλοξενήσει και να συνδράμει στο έργο περισσότερων οργανώσεων που έχουν ως κεντρικό άξονα την κοινωνική δράση για το παιδί. 

"Είναι μια ιδέα που δημιουργήθηκε την περίοδο της καραντίνας και ενώ προσπαθούσα να καταπολεμήσω τον covid-19 με το φάρμακο της φράσης 'έρχονται Χριστούγεννα'. Σε μια φάση ανάμεσα στο 'love actually addict' και στο δεν θα με πάρει από κάτω καμία δύσπνοια και μαυρίλα απομόνωσης, μοιράστηκα την ιδέα μου με κάποιους ανθρώπους που αν δεν ήταν αυτοί, δεν θα μιλάγαμε τώρα: Τον Τάσο Τσέκουρα που ξεκίνησε το όλο 'πάμε να το κάνουμε' και τον Νίκο Πετρίδη ο οποίος αν κατάφερε να ετοιμάσει την πλατφόρμα πρακτικά σε δέκα μέρες με τη βοήθεια του Ραφαήλ Διφτόπουλου στο design. Στη συνέχεια, με τρομερή χαρά είδα κόσμο που με ήξερε αλλά και που δεν με ήξερε καθόλου να ανεβαίνει στο έλκηθρο. Είναι τρομερό αυτό το συναίσθημα" αναφέρει η Έρρικα Ρούσσου. 

SAVE CHRISTMAS 2

Συμπληρώνει και ξεκαθαρίζει δε, πως πίσω από την ενέργεια δεν υπάρχει κάποια ΜΚΟ ή κάποιος άλλος φορέας. "Όσοι δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κάνουμε αμισθί και όλα τα χρήματα θα συγκεντρωθούν στο λογαριασμό του Συλλόγου Η Καρδιά του Παιδιού'.

Μέσα στα βίντεο ο κόσμος θα μπορεί να αναγνωρίσει και να παρακολουθήσει γνωστούς καλλιτέχνες να λένε τα κάλαντα ενώ παράλληλα με αυτό, οι αναγνώστες και φίλοι του βιβλίου θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το blog του savechristmas.gr στο οποίο και θα βρουν πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες ιστορίες γραμμένες αποκλειστικά για το πρότζεκτ από γνωστούς Έλληνες συγγραφείς.

Οι πιο new age φίλοι θα μπορούν μέσω των social media μας να παρακολουθούν τη δουλειά γνωστών Ελλήνων και ξένων σκιτσογράφων όπως ο @Sarantapozarousa και μεγάλων accounts του Instagram και του Twitter να αφιερώνουν στο πρότζεκτ σκίτσα και ατάκες τους. Προσεχώς, έρχονται και βίντεο από αγαπημένους σεφ όπως ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και ο Βασίλης Καλλίδης, μέσα από τα καναλια επικοινωνίας του Save Christmas.


Info

savechristmas.gr
Facebook: Save Christmas
Instagram: Save Christmas

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά φέρει την υπογραφή των δημιουργών του Westworld.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης