O Oleg Chukhno ξεχωρίζει στο METAXA Twelve Challenge
Το METAXA Twelve Challenge, ο παγκόσμιος διαγωνισμός του METAXA επέστρεψε.
Στην πατρίδα του METAXA και στο πλαίσιο του διεθνώς αναγνωρισμένου θεσμού, Athens Bar Show, 12 Finalists διαγωνίστηκαν με βασικό εργαλείο, την έμπνευση και το ταλέντο τους πίσω από το bar. Στόχος και ζητούμενο του διαγωνισμού ήταν να δημιουργήσουν ξεχωριστά και ανατρεπτικά cocktails με βάση το μοναδικό κεχριμπαρένιο ποτό, METAXA 12 αστέρων, υπηρετώντας το motto του Brand που είναι το "Taste the Unexpected”.
Νικητής αναδείχθηκε ο νεαρός Oleg Chukhno από το Κίεβο με το cocktail Pear Aeneid, που παντρεύει το METAXA 12 αστέρων με το αχλάδι και είναι ένα ταξίδι για εκείνον από τα καρπάθια όρη, στην Κεφαλονιά και στα βαρέλια που ωριμάζει το METAXA.

Ο διαγωνισμός εξελίχθηκε σε δυο φάσεις, τους τοπικούς προκριματικούς που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές από τις βασικές αγορές όπου δραστηριοποιείται το METAXA και τον τελικό που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 9 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του Athens Bar Show. Οι 12 finalists που έλαβαν μέρος στον τελικό προέκυψαν από την πρώτη φάση του διαγωνισμού, με καταγωγή από τη Ουκρανία, τη Λετονία, τη Μ. Βρετανία και φυσικά την Ελλάδα.
Βασικό ζητούμενο του διαγωνισμού ήταν οι συμμετέχοντες να εμπνευστούν από το μήνυμα του METAXA 12 αστέρων και να δημιουργήσουν κάτι ανατρεπτικό, έξω από τα καθιερωμένα. Να "παίξουν" με τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του κεχριμπαρένιου ποτού και να οδηγηθούν με γνώμονα το "Taste the Unexpected”.

Ο τελικός, πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα του Athens Bar Show, και τον παρουσίασε η Ελένη Νικολούλια, συνιδιοκτήτρια του ελληνικού Difford’s Guide, μαζί με τους brand ambassadors, Παναγιώτη Παναγιωτάτο, για την Ελλάδα, και Χάρη Γεράκη για τη Μ. Βρετανία, οι οποίοι είχαν προετοιμάσει και τους 12 finalists.
Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από διακεκριμένα πρόσωπα του χώρου καθώς και στελέχη του House of METAXA. Πιο συγκεκριμένα κριτές του διαγωνισμού ήταν οι:
- Κωστής Καλπαξίδης, Ελλάδα - Metaxa Master Deputy
- Thomas Hay-Owens, UK - Ο νικητής του προηγούμενου διαγωνισμού
- Aurelie Panhelleux, Paris, France – Από το CoppersBay
Η τελική κατάταξη
- 1ος Oleg Chukhno/Pear Aeneid/ Κίεβο, Ουκρανία
- 2ος Ιωσήφ Ζααλούκ/Nostalgia/Ρόδος, Ελλάδα
- 3ος Θανάσης Σιδέρης/Xenios/Λάρισα, Ελλάδα
Οι τρείς νικητές σέρβιραν τα cocktails τους στους επισκέπτες του Athens Bar Show, τη δεύτερη ημέρα, από το bar του ΜΕΤΑΧΑ και ο κόσμος εξέλεξε ως αγαπημένο του αυτό του Ιωσήφ Ζααλούκ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πρώτες εικόνες από τα γυρίσματα της ταινίας 'Οβολός' με τον Πάνο Βλάχο
Πέντε φίλοι, ένα τυχερό δελτίο και μια χώρα που καταρρέει. Ποιος δικαιούται το μερίδιο στην ελπίδα; Αυτή εν ολίγοις είναι η υπόθεση της νέας ελληνικής ταινίας σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κώστα Χαραλάμπους με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΑυτή η ταινία μιλά ελληνικά και βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance
Πρόκειται για μία ιστορική διάκριση στα χρονικά του κυπριακού κινηματογράφου μέχρι σήμερα και μάλιστα αποτελεί την πρώτη κυπριακή, ελληνόφωνη συμμετοχή στην εν λόγω διοργάνωση.
Το ρομάντζο των John F. Kennedy Jr. και Carolyn Bessette έγινε σειρά-Πού και πότε θα το δεις
Η σειρά εννέα επεισοδίων του FX "Ιστορία Αγάπης Τζον Φ. Κένεντι Τζούνιορ και Καρολίν Μπεσέτ" (Love Story: John F. Kennedy Jr. & Carolyn Bessette) έχει ως εκτελεστικό παραγωγό τον Ryan Murphy και αυτό από μόνο του αποτελεί εγγύηση ποιότητας.
Αυτή είναι η τηλεοπτική σειρά που "ψάχνουν" όλοι στη Wikipedia
Για να γιορτάσει την 25η επέτειο της Wikipedia, το Ίδρυμα Wikimedia δημοσίευσε μια λίστα με τα θέματα που έχουν συγκεντρώσει τις περισσότερες προβολές. Η συγκεκριμένη τηλεοπτική παραγωγή "ξέφυγε".
"O Nolan έχασε την αξιοπιστία του", λέει ο Elon Musk για την επιλογή της Lupita Nyong’o στον ρόλο της Ωραίας Ελένης
Ένα σχόλιο του Elon Musk στο X πυροδότησε έντονη συζήτηση γύρω από τη νέα ταινία του Christopher Nolan, The Odyssey, και τις επιλογές του στο casting.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςSkyscraper Live: Το Netflix πλήρωσε "ψίχουλα" τον αναρριχητή του Taipei 101
Ο Alex Honnold αναρριχήθηκε στο Taipei 101 μπροστά σε κάμερες και χιλιάδες θεατές. Το εγχείρημα γράφει ιστορία, αλλά η οικονομική πλευρά του έχει τη δική της, πιο σύνθετη ανάγνωση.
Γραφει Παυλος Κρουστης