Οι Χρυσοί Σκούφοι 2022 συντονίζονται με το Zero Food Waste

Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας ετοιμάζεται να βραβεύσει τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και συντονίζεται με το παγκόσμιο κίνημα.

Γράφει: Esquire Editors 19 Μαρτίου 2022

Παρά μία τριάκοντα οι χρονιές που ο θεσμός των Χρυσών Σκούφων βραβεύει τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και στην εικοστή ένατη αναλαμβάνει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία (4 Απριλίου, στη "Μεγάλη Βρεταννία"). Οι Χρυσοί Σκούφοι συντονίζονται με το πνεύμα του ΟΗΕ, που έχει βάλει στόχο τη μείωση των διατροφικών απορριμμάτων κατά 50% παγκοσμίως μέχρι το 2030, και αναλαμβάνουν δράση, σφραγίζοντας το concept του μενού στην τελετή απονομής των βραβείων με τη λογική του Zero Food Waste. Πρόκειται για μια ενέργεια που γίνεται για πρώτη φορά τόσο συμβολικά στο χώρο της υψηλής γαστρονομίας στην Ελλάδα.

Οι Χρυσοί Σκούφοι 2022 συντονίζονται με το Zero Food Waste

Τη δημιουργία και το μαγείρεμα των πιάτων του μενού της τελετής απονομής, που θα γίνει στις 4 Απριλίου στη "Μεγάλη Βρεταννία", έχουν αναλάβει δύο προικισμένοι και γνωστοί για την οικολογική τους ευαισθησία σεφ, που έχουν βραβευτεί και από τους Χρυσούς Σκούφους και από τον Guide Michelin: ο Τάσος Μαντής, που πρόσφατα άνοιξε το δικό του εστιατόριο ("Soil"), και ο executive chef της "Μεγάλης Βρεταννίας" και του "King George", Αστέριος Κουστούδης. 

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος