Φεστιβάλ για όλους στην Αθήνα

Οι προσκλήσεις πέφτουν βροχή για εκδηλώσεις που κορυφώνονται με την άφιξη του καλοκαιριού.

Η προηγούμενη εβδομάδα γέμισε πολλά μουσεία με αφορμή τα DJ sets και τις δωρεάν εκδηλώσεις - φεστιβάλ για την ημέρα και νύχτα των Μουσείων, πλημμύρισε με party διάθεση την πλατεία Θεάτρου και το Ζάππειο στο πλαίσιο του Τhis is Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων, γέμισε το Instagram με εικόνες από τις φαντασμαγορικές εγκαταστάσεις της έκθεσης "Plasmata" που διοργανώνει η Στέγη Ωνάση στο Πεδίον του Άρεως (αν και προσωπικά με κέρδισε περισσότερο το πιο αφηγηματικό έργο των Eva & Franco Mattes "THE BOTS", μια διεισδυτική όσο και παιγνιώδης διερεύνηση του "αόρατου" εργατικού δυναμικού που καθαρίζει τις διαδικτυακές πλατφόρμες από υβριστικό, κακοποιητικό και βίαιο περιεχόμενο).

Φεστιβάλ για όλους

Η πόλη έχει μπει για τα καλά σε φεστιβαλικό mood και οι προσκλήσεις πέφτουν βροχή για εκδηλώσεις, πολλές από τις οποίες με τη στήριξη ιδιωτικών και δημόσιων θεσμών και με δωρεάν είσοδο που κορυφώνονται όσο μπαίνει το καλοκαίρι. Από τη μια ο πλουραλισμός και η συνεχής προσφορά μας εξιτάρουν, ειδικά ύστερα από δύο καλοκαίρια πανδημίας.

Παράλληλα, βέβαια, όσο τα google calendars γεμίζουν ασφυκτικά με εκδηλώσεις στις οποίες δηλώνουμε "Ενδιαφέρομαι" ξεκινάει και ο προβληματισμός ως προς το πού θα καταφέρουμε να πρωτοπάμε, καθώς και αν, ειδικά οι εκδηλώσεις που έχουν εισιτήριο, θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν εισπρακτικά στις προσδοκίες των διοργανωτών τους. Το κοινό προφανώς θα έχει τον τελικό λόγο, παρ’ όλα αυτά ένα πιο συντονισμένο σχέδιο σε θεσμικό επίπεδο θα ήταν χρήσιμο και σε επίπεδο city marketing – χρόνια γίνεται λόγος για ένα φεστιβαλικό ημερολόγιο πόλης στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος