Tα κορίτσια που κάνουν τη διαφορά στο φετινό Plissken Festival

Στη φετινή διοργάνωση, το γυναικείο φύλο έχει την τιμητική του.

Το φετινό Plissken Festival που βρίσκεις σήμερα και αύριο στην Τεχνόπολη με headliners τους Caribou και Bonobo αντίστοιχα, τιμά και με το παραπάνω το γυναικείο φύλο. 17 γυναίκες καταλαμβάνουν τα stages της διοργάνωσης, που σε βάθος χρόνου φροντίζει να ανοίγει τους μουσικούς μας ορίζοντες, προτείνοντας νέα και ενδιαφέρονται acts για ανοιχτά και προπάντων ανήσυχα αυτιά.

Πέντε αγαπημένες μας περιπτώσεις ακολουθούν παρακάτω:

Effy

12/06 // Aquarium // 20:30

Σύμφωνα με τον Pete Tong, η 25χρονη Effy είναι ένα ανερχόμενο αστέρι της βρετανικής μουσικής σκηνής. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι στιγμής έχει ανοίξει live sets των 25 Maya Jane Coles, Helena Hauff και Martyn, όπως επίσης έχει συμμετάσχει στη virtual εκδοχή του Junction 2’ μαζί με τους Âme και Maceo Plex. Στο αποψινό της set,  house και techno ήχοι θα πρωταγωνιστήσουν, ενώ για να έχεις μία καλύτερη εικόνα, άκουσε την πιο πρόσφατη κυκλοφορία της, με τίτλο Ara.

Hannah Diamond

12/06 // Republic // 20:15

 

Γεννημένη στο Norwich το καλοκαίρι του 1991, τα πράγματα ξεκίνησαν εντελώς λάθος για τη Hannah Amond. Εργαζόταν σε μία άθλια δουλειά στο λιανικό εμπόριο, έκανε πολύ κακές σχέσεις -όπως όλοι μας- αλλά μπόρεσε να βγει πιο δυνατή μέσα από αυτές τις καταστάσεις και να επιλέξει τη μουσική ως επαγγελματικό προσανατολισμό. Έξι χρόνια μετά από αυτήν της τη στροφή, υποστηρίζει πως "όλη η ποπ είναι μια περσόνα",  και με αυτό το motto στο μυαλό, έχει υιοθετήσει πια το λαμπερό νέο ψευδώνυμο Diamond, προσπαθώντας να γίνει όνομα και πράγμα.

>Διάβασε ακόμη: Οι Lea Porcelain μετατρέπουν τα συναισθήματά τους σε τραγούδια

Τα πάει καταπληκτικά μέχρι στιγμής, καθώς από το 2010 μέχρι και σήμερα, όλο και κάπου θα έχεις ακούσει το Pink and Blue ή το Attachment. Το μόνο σίγουρο είναι πως στη μουσική της, έγχορδα και συνθεσάιζερ εκπέμπουν ερωτισμό και μία μελαγχολία που οφείλει να είναι γλυκιά, κατά τη δική της ιδιοσυγκρασία πάντα.

Kampire

12/06 // Aquarium // 00:30

 

Ως υπερήφανο (και βασικό) μέλος της κολεκτίβας Nyege Nyege της Καμπάλα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο ενδιαφέρουσες νέας κοπής DJs της Ανατολικής Αφρικής. Η Kampire και τα δυναμικά bass-heavy sets έχουν φιλοξενηθεί σε διακεκριμένα clubs και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, ενώ η εμφάνισή της Boiler Room αποτέλεσε μία από τις επιλογές/προτάσεις του Mixmag για τους Top Ten Breakthrough DJs του 2018. Τρία χρόνια αργότερα, είδε το No Visa’ DJ Mix να φιγουράρει στα καλύτερα mixes του Pitchfork. Say no more Kampire!

LCY

13/06 // Aquarium // 18:30

Πολυδιάστατη καλλιτέχνης και ιδιοκτήτρια δισκογραφικής εταιρείας (SZNS7N), η LCY (γνωστή και ως L U C Y) ανήκει στη λίστα των αγαπημένων των i-D Magazine, RA, Mixmag, DJ Mag, Electronic Beats, The Ransom Note και άλλων. Το 2020 της φέρθηκε πολύ καλά: Για παράδειγμα, κυκλοφόρησε το πρώτο της επίσημο single με τίτλο Garden of E10, ενώ συνεργάστηκε επίσης με μία σειρά από πρωτοποριακές εταιρείες και καλλιτέχνες, όπως η Cutcrxss Recordings της Sicaria Sound στο διπλά sold out βινύλιο EP With The Fracture. Εμείς πάντως, ξεχωρίζουμε το πρόσφατο δημιούργημά της, ονόματι Almost Blue.

Trivia: Μην αναρωτιέσαι αν έχει δίδυμη αδερφή. Όχι, εκείνη είναι που πρωταγωνιστεί σε πασίγνωστη καμπάνια της FILA UK.

Mala Rodríguez

12/06 // Main Stage // 19:15

Βαθυστόχαστοι στίχοι και απίστευτο sex appeal. Αυτά είναι τα ατού της Ισπανίδας σταρ της ραπ Mala Rodríguez που με αυτούς τους άσους στο μανίκι έγινε γρήγορα διάσημη και συνεργάστηκε με μερικούς από τους κορυφαίους παραγωγούς χιπ-χοπ της χώρας της. Γέννημα θρέμμα Σεβίλλης, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album της, Lujo Ibérico πριν από 22 χρόνια, από όπου ξεχώρισε το Yo Marco el Minuto. Παρότι στο παρελθόν η μουσική της -και συγκεκριμένα το βίντεο για το La Niña- λογοκρίθηκε από την ισπανική τηλεόραση, η ίδια δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα. Απλώς φρόντισε με την πάροδο του χρόνου να πειραματιστεί με νέους ήχους ώστε να μπορεί να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο, παγκόσμιο κοινό. Το κατόρθωσε φυσικά. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.