Όταν οι Rolling Stones και οι Led Zeppelin ένωναν τις δυνάμεις τους

Ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι ρίχνει φως σε μία άγνωστη συνεργασία.

Ήταν φθινόπωρο του 1974. Οι Rolling Stones κυκλοφορούσαν εκείνη την περίοδο τον δίσκο It's only rock n' roll, αφού πρώτα είχε προηγηθεί μία σειρά από άλμπουμ που όρισαν το rock – από το Aftermath μέχρι το Exile on Main St., οι Stones τρομοκρατούσαν τα νοικοκυριά του Δυτικού Κόσμου μεταμορφώνοντας εφήβους από φιλήσυχα παιδάκια σε επαναστάτες με ή και χωρίς αιτία. Την ίδια εποχή οι Led Zeppelin ήταν, λίγο έως πολύ, η μεγαλύτερη μπάντα στον κόσμο.

"Θυμάμαι να τζαμάρουμε αυτό το τραγούδι με τον Jimmy (Page) και τον Keith (Richards) στο υπόγειο του Ronnie (Wood). Ήταν μία τρομερή πρόβα" δήλωσε ο αειθαλής Mick Jagger, σχετικά με το Scarlet, το νέο τραγούδι των Stones που γυρνάει τον χρόνο πίσω 46 ολόκληρα χρόνια. Το ακυκλοφόρητο single είναι ένα από τα bonus tracks που συνοδεύουν την πολυτελή έκδοση με τίτλο Goats Head Soup 2020, μία deluxe επανακυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου από το 1973. 

Τι το τόσο ενδιαφέρον έχει το εν λόγω track; Πρώτα από όλα η παρουσία Jimmy Page - του ανθρώπου, δηλαδή, που αποτελεί την επιτομή του quitar hero. Παράλληλα, η παρουσία του εξαιρετικού μπασίστα Rick Grech (Blind Faith, Traffic, Ginger Baker's Air Force) είναι ακόμα ένα συν. Το κυριότερο, όμως, κέρδος για όσους αγαπούν με πάθος τo 70s rock είναι το γεγονός ότι μετά από πολύ καιρό ερχόμαστε σε επαφή με ένα ακυκλοφόρητο διαμάντι των Stones από εκείνη τη χρυσή εποχή, στο οποίο μάλιστα συμμετέχει και ο ιθύνων νους των Led Zeppelin. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; 


"Θυμάμαι ότι μπήκαμε στο studio στο τέλος μίας ηχογράφησης των Led Zeppelin. Ήταν έτοιμοι να φύγουν, εμείς θα παίζαμε αργότερα και νομίζω ότι ο Jimmy αποφάσισε να μείνει".


"Θυμάμαι ότι μπήκαμε στο studio στο τέλος μίας ηχογράφησης των Led Zeppelin. Ήταν έτοιμοι να φύγουν, εμείς θα παίζαμε αργότερα και νομίζω ότι ο Jimmy αποφάσισε να μείνει. Δεν είχαμε σκοπό να γράψουμε το τραγούδι., ήταν βασικά ένα demo, ένα demo απλά για να τον ευχαριστήσουμε, αλλά τελικά μας βγήκε και έτσι αποφασίσαμε να το χρησιμοποιήσουμε" αφηγείται ο Keith Richards για τον τρόπο που γεννήθηκε το τραγούδι.  Μάλιστα, την deluxe επανακυκλοφορία, εκτός από το συγκεκριμένο ακυκλοφόρητο track, θα συνοδεύσουν και άλλα δύο, με τίτο All the rage και το Criss Cross. Όσο για το πώς ακούγεται το Scarlet; Μπορείς απλά να πατήσεις το play. Στο repeat. Αν σου αρέσουν τα μουσικά 70s, αυτό είναι το υγρό όνειρο κάθε νοσταλγού.


φωτογραφία © Getty Images 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.