Πάνω από 30 δισ. δολ. θα χάσει η βιομηχανία συναυλιών λόγω της πανδημίας

Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία.

Γράφει: Esquire Editors 13 Δεκεμβρίου 2020

Αν και αναμενόταν μια χρονιά-ρεκόρ για τη βιομηχανία συναυλιών, το πιθανότερο είναι να κλείσει με απώλειες άνω των 30 δισ. δολαρίων, εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με μια αναφορά που δημοσίευσε η Pollstar την Παρασκευή.

Δεδομένα

-Βάσει των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, η Pollstar είχε εκτιμήσει πως η χρονιά θα έκλεινε με έσοδα 12,2 δισ. δολ. από πωλήσεις εισιτηρίων.

-Πλέον, η Pollstar προβλέπει πως το τέλος της χρονιάς θα έρθει με απώλειες 9,7 δισ. δολ., παρά τις εναλλακτικές προσπάθειες όπως, π.χ., οι διαδικτυακές συναυλίες.

-Οι εν λόγω απώλειες βασίζονται λαμβάνοντας υπόψη τα έσοδα που δημιουργεί κάθε εισιτήριο σε όλο το οικοσύστημα της βιομηχανίας συναυλιών.

-Σε αυτούς τους υπολογισμούς περιλαμβάνονται χορηγίες, πωλήσεις αξεσουάρ, μετακίνηση, εστίαση, διαμονή κ.ά.

Ιστορικό

Ο Ray Waddell της Pollstar εκτιμά πως η πώληση εισιτηρίων αναμένεται να αυξηθεί το 2021, λόγω των εμβολίων, των μοριακών τεστ και των υγειονομικών πρωτοκόλλων. 

Μεγάλα νούμερα

87,1 εκατ. δολ. Τόσα μεικτά κέρδη συγκέντρωσε η τελευταία συναυλία του Elton John,  "Farewell Yellow Brick Road Tour”, που διεξήχθη μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 7 Μαρτίου. Ήταν η συναυλία που κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα Top 100 Worldwide Tours της Pollstar. H Celine Dion ήρθε δεύτερη με 71,2 εκατ. δολ., τρίτη η Trans-Siberian Orchestra με 58,2 εκατ. δολ., τέταρτοι οι U2 με 52,1 εκατ. δολ.

Από: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.