Τα 7 (μάλλον) κορυφαία τραγούδια του Weeknd

Ο Abel Makkonen Tesfaye ή πιο απλά Weeknd κλείνει σήμερα τα 32 του χρόνια.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 16 Φεβρουαρίου 2022

Πέρυσι τέτοιο καιρό, όταν είχε κυκλοφορήσει το νέο του compilation album με τίτλο The Highlights είχε δηλώσει ότι δεν είναι το κλασικό σετάκι με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του και θεωρήσαμε πως έτσι επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι οι καλλιτέχνες συχνά έχουν το ακαταλόγιστο. Ωστόσο, είχε απόλυτο δίκαιο, διότι το Dawn FM που έκανε ποδαρικό στο 2022 έδειξε πως η δυναμική του ολοένα και ενισχύεται. Όπως και να έχει, ο Abel Makkonen Tesfaye γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1990 στο Οντάριο του Καναδά από Αιθίοπες γονείς και τα σημερινά του γενέθλια είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να θυμηθούμε μερικά από τα διαμάντια που έχει κυκλοφορήσει στο πλαίσιο της 8χρονης δισκογραφικής του καριέρας. 

Τα 7 (μάλλον) κορυφαία τραγούδια του WeekndGetty Images

Για την ιστορία πάντως, το Highlights έγινε το album με τα περισσότερα streams στην ιστορία του Spotify μέσα σε μόλις 12 λεπτά από τη στιγμή που δημοσιεύθηκε στην διάσημη πλατφόρμα, ενώ ο ίδιος το Νοέμβριο του 2020 τα έβαλε με τη διοργάνωση των Grammys λόγω της -εσκεμμένης σύμφωνα με τα λεγόμενά του- παράλειψης του ονόματός του από τις υπάρχουσες κατηγορίες υποψηφιοτήτων. Για το πρόσφατο Dawn Fm, τα έχουμε πει όλα αναλυτικά, εδώ

week 2Getty Images

Στα παραπάνω βέβαια, ας προσθέσουμε και κάτι ακόμη: Ο Weeknd (και η Billie Eilish) ακροβατώντας μεταξύ r'n'b, pop και underground ήχων έχει καταφέρει μέσα σε πολύ λίγα χρόνια να χαίρει αποδοχής και εκτίμησης από όλα τα ραδιόφωνα. Ακόμη και στα πιο εκλεκτικά, όπως λέγονται, και λιγότερο εμπορικά μεταδίδονται κάποια από τα τραγούδια του, επιβεβαιώνοντας πως το αξιόλογο υλικό είναι παντός καιρού και φιλοσοφίας. 

Γιορτάζοντας λοιπόν μαζί του, θυμηθήκαμε επτά κορυφαία κομμάτια του από το 2012 μέχρι και σήμερα και τα παρουσιάζουμε με χρονολογική σειρά:

Odd look (2013)

Την περίοδο που ακόμη πάλευε να γίνει γνωστός και που έβρισκε τα πατήματά του, στη digital εκδοχή της πρώτης του δισκογραφικής απόπειρας ονόματι Kissland, συμπεριέλαβε μία συνεργασία του με τον Kavinsky (θυμάσαι το soundtrack της ταινίας Drive). Αν και ως single δεν ακούστηκε τόσο πολύ, για μένα ήταν το πρώτο μας "χαίρω πολύ" και για εκείνον το βάπτισμα του πυρός με τη disco. Από το ίδιο album, αρκετά τολμηρό ήταν και το Pretty, αλλά θα καταλάβεις περισσότερα βλέποντας το video clip του. 

The Hills (2015)

Στο Beauty Behind the Madness του 2015, ο Weeknd φρόντισε να εκμεταλλευθεί την ικανότητά του να θυμίζει Michael Jackson στη χροιά, χωρίς όμως να τον αντιγράφει. Το Can't Feel My Face σύμφωνα με το Rolling Stone ήταν το καλύτερο τραγούδι εκείνης της χρονιάς, του εξασφάλισε επίσης δυο υποψηφιότητες στα Grammys, όμως αναφορικά με τα streams του Spotify το The Hills κατατάσσεται σε υψηλότερη θέση. Συμφωνώ και επαυξάνω. 

I Feel It Coming (2016)

Το 2016 οι Daft Punk μπήκαν στη ζωή του Weeknd και τον έκαναν Starboy κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το ομώνυμο album ήταν φορτωμένο με συνεργασίες μεγατόνων (Daft Punk, Lana Del Rey, Kendrick Lamar, and Future), δύο χρόνια αργότερα βραβεύθηκε με Grammy στην κατηγορία Best Urban Contemporary Album και το I Feel it Coming προστέθηκε στη φαρέτρα με τα διαχρονικά όπλα του καλλιτέχνη στην ιστορία της μουσικής.

Blinding Lights (2020)

Αναμφισβήτητα πρόκειται για το τραγούδι που μέσα στο 2020 έπαιξε πα-ντού. Υποβόσκουσα 80ίλα, πιασάρικος ρυθμός σε συνδυασμό με τη νοσταλγία των καλύτερών μας χρόνων εν μέσω πανδημίας ήταν η συνταγή της επιτυχίας που έχει καταρρίψει το νόμο βαρύτητας των charts. Ένα παραπάνω για μένα, από τη στιγμή που για ένα από τα επίσημα remixes του, ο Weeknd επέλεξε τους Chromatics. 

In Your Eyes (2020)

Κατά τον Weeknd το In Your Eyes περνάει ένα πιο περίπλοκο μήνυμα. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Variety, οι στίχοι του δεν παραπέμπουν σε κλασικό ερωτικό τραγούδι. Έχουν διττή σημασία διότι αφορούν ένα ζευγάρι που παρότι είναι ερωτευμένο, δημιουργεί προβλήματα ο ένας στον άλλον. Για εμάς από την άλλη και εντελώς ρεαλιστικά, είναι ένα πολύ ωραίο pop κομμάτι και αυτό αρκεί. 

Out of Time (2022)

Όσο περισσότερο το ακούω, τόσο περισσότερο βεβαιώνομαι πως αυτό είναι μακράν το πιο αγαπημένο μου από όλα τα τραγούδια που έχει κυκλοφορήσει όλα αυτά τα χρόνια. Αποπνέει γλυκιά νοσταλγία και μας θυμίζει τις παλιές καλές στιγμές της R&B προτού μετατραπεί σε διαγωνισμό άσκοπης βωμολοχίας.

Sacrifice (2022)

Πώς θα ήταν αν Michael Jackson, Jamiroquai και Prince συνεργάζονταν σε ένα τραγούδι εν έτει 2022; Λογικά κάπως έτσι. Τόσο τέλειο.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Challengers δεν είναι μία ακόμα ταινία για το τένις

Zendaya σε ταινία με στοιχεία θρίλερ, σεξ, ζήλειας και προδοσίας. Θέλουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι Blur έδωσαν την τελευταία συναυλία τους στο Coachella

Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ο Damon Albarn.

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".