Στον Bruce Springsteen το βραβείο Woody Guthrie 2021

Μία ακόμη τιμητική διάκριση για το "αφεντικό" της μουσικής βιομηχανίας.

Ο Bruce Springsteen θα τιμηθεί με το Βραβείο Woody Guthrie 2021. Το Κέντρο Woody Guthrie ανακοίνωσε ότι θα απονείμει το βραβείο στον Αμερικανό τραγουδιστή-τραγουδοποιό και μουσικό σε διαδικτυακή εκδήλωση, στις 13 Μαΐου. "Είναι τιμή μου που λαμβάνω το Βραβείο Woody Guthrie του 2021" δήλωσε ο Bruce Springsteen. "Ο Woody έγραψε μερικά από τα σπουδαιότερα τραγούδια για τον αγώνα της Αμερικής να εκπληρώσει τα ιδανικά της με πειστικό τρόπο. Είναι μια από τις σημαντικότερες επιρροές και εμπνεύσεις μου" είπε.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Βραβείο Woody Guthrie απονέμεται σε καλλιτέχνη οποιουδήποτε μέσου που συνεχίζει στα βήματα του Guthrie, Αμερικανού τραγουδιστή της folk γνωστού για το "This Land is Your Land". Ο Guthrie πέθανε σε ηλικία 65 ετών το 1967.

Γιατί στον Springsteen

Το Κέντρο Woody Guthrie αναφέρει ότι ο Springsteen συνέχισε την παράδοση του Guthrie καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

"Ως παρατηρητής της ανθρώπινης κατάστασης και ρεπόρτερ των δεινών των ανθρώπων, ο Bruce Springsteen είναι αληθινό παιδί του Woody Guthrie" δήλωσε η διευθύντρια του κέντρου, Deana McCloud. "Συνεχίζει το έργο του γράφοντας για τους αγώνες μας σε αυτή τη χώρα ελπίδας και ονείρων και μας χάρισε μια από τις αγαπημένες μας ερμηνείες του "This Land is Your Land" με τον Pete Seeger στην πρώτη τελετή ορκωμοσίας του Obama" τόνισε.

"Το Κέντρο Woody Guthrie είναι υπερήφανο που απονέμει στον Bruce Springsteen αυτή τη διάκριση επειδή σε όλη τη του ζωή μιλά για όσους στερούνται δικαιώματα και εμπνέει γενιές για να βρουν τη δύναμη των δικών τους φωνών" πρόσθεσε.

Ο Bruce Springsteen κυκλοφόρησε 20 άλμπουμ και το πιο πρόσφατο είναι το Letter to You. Έχει λάβει πολλές άλλες διακρίσεις, όπως βραβεία Grammy, Tony και Oscar, το βραβείο του Κέντρου Kennedy και το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.