Måneskin: Από πλανόδιοι μουσικοί, στην κορυφή της Eurovision

Η απίστευτη ιστορία της μπάντας που ξεσήκωσε την Ευρώπη.

Η Ιταλία με το συγκρότημα των Måneskin και το ροκ τραγούδι τους "Zitti e buoni" ήταν οι νικητές της 65ης Eurovision ξεσηκώνοντας την Ευρώπη με τον ρυθμό τους. Αν και μόλις 22 ετών σήμερα, οι συμμαθητές που ξεκίνησαν ως μια μπάντα του δρόμου στο γυμνάσιο, κατάφεραν πολλά μέσα σε λίγα μόλις χρόνια.

"Σκάσε και συμμορφώσου"

Ο τίτλος του τραγουδιού τους σημαίνει "Σκάσε και συμμορφώσου" και αποτελεί απάντησε σε όλους όσους σχολιάζουν αρνητικά, που κάνουν μπούλινγκ και δεν σέβονται την διαφορετικότητα και τα δικαιώματα του κάθε ανθρώπου. Με μια εκπληκτική παθιασμένη ερμηνεία επί σκηνής, ο frontman του ροκ συγκροτήματος, Damiano David, με το ανεπιτήδευτο σταριλίκι ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της φετινής διοργάνωσης.

Ο ίδιος, δεν σταμάτησε να πίνει μπύρες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ενώ κάποια στιγμή ένα πλάνο τον... τσάκωσε ενώ φέρεται να κάνει χρήση ουσιών, προκαλώντας πανικό στα social media και υποχρεώνοντας την διοργάνωση να βγάλει επίσημη ανακοίνωση, ενώ ο ίδιος ο Damiano πρότεινε να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ουσιών, αρνούμενος κατηγορηματικά τις κατηγορίες σε βάρος του.

Η παρέα από το Γυμνάσιο που έφτασε στην κορυφή

Η μπάντα Maneskin δημιουργήθηκε από μια μπάντα φίλων στο γυμνάσιο και ξεκίνησαν ως μουσικοί του δρόμου παίζοντας από γειτονιά σε γειτονιά, μαζεύοντας χρήματα από περαστικούς. 

Αδιαμφισβήτος σταρ από μικρός, ο Damiano έγραφε σε σημειωματάριο που είχε στο δημοτικό: "Είμαι ο Damiano, και όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω rocstar”. Αν και είχε γράψει ανορθόγραφα τη λέξη rokstar, αυτό δεν τον εμπόδισε από το να γίνει ο frontman του συγκροτήματος για τον οποίο μιλάει όλος ο κόσμος τις τελευταίες μέρες.

Οι ίδιοι είχαν πει σε συνέντευξή τους για τα πρώτα τους βήματα ως μπάντα: "Ξεκινήσαμε να παίζουμε μουσική στο δρόμο και αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό στα πρώτα μας βήματα. Μας δίδαξε πώς να κερδίζουμε το κοινό και προσπαθήσαμε να είμαστε 100% αυθεντικοί". 

Σημαντική στιγμή για αυτούς ήταν η συμμετοχή τους στο ιταλικό X Factor, όπου έδωσαν το στίγμα τους και λατρεύτηκαν από τους Ιταλούς.

Σταδιακά άρχισαν να γίνονται γνωστοί και έδωσαν μια σειρά από δυναμικά live κερδίζοντας το κοινό με τις εκρητικές τους εμφανίσεις. 

Τα single τους χτυπούσαν πρωτιές, οι περιοδείες τους και οι εμφανίσεις τους γίνονταν sold out. Πανίσχυροι και στα social media με εκατομμύρια ακόλουθους σε instagram και facebook.

Και αν αναρωτιέστε γιατί αφού γνώριζαν τόσο μεγάλη επιτυχία, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην Eurovision, οι ίδιοι απάντησαν ότι μέχρι χθες τους ήξεραν μόνο στην Ιταλία, από προχθές τους γνώρίζει όλος ο κόσμος. Στόχος επετεύχθη.

Κάπως έτσι, οι φίλοι από το γυμνάσιο, βρέθηκαν το 2021 να φωνάζουν "Σκάσε και συμμορφώσου" στην Ευρώπη, και να κατακτούν την πρωτιά.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.