Το lineup του Primavera Sound είναι ένα all-star game της μουσικής

Ιούνιος 2021 στη Βαρκελώνη: 2 σαββατοκύριακα, 11 ημέρες, +500 live shows. Λίγο νερό, κάποιος!

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να μας δώσει την αίσθηση ότι βαίνουμε ολοταχώς προς την κανονικότητα είναι η ιδέα ότι επιστρέφουμε σε συναυλίες με χιλιάδες κόσμου χωρίς να φοβόμαστε τον κορονοϊό. Προφανώς κάτι τέτοιο φέτος δε μπορεί να είναι εφικτό, όμως τι θα έλεγες για το επόμενο καλοκαίρι; Στην περίπτωση που ανήκεις σε εκείνους που τιμούν τα ξένα φεστιβάλ, θα εκτιμήσεις και με το παραπάνω το περίφημο Primavera Sound (02-12/06/22), στο όνομα του οποίου οι fans των συναυλιών πίνουν νερό χρόνια τώρα και που μόλις ανακοίνωσε τα σχέδιά του για το 2022. 

Μέσα σε δύο δεκαετίες, το μουσικό φεστιβάλ με έδρα τη Βαρκελώνη έχει γίνει το αγαπημένο των indie ακροατών, όμως για τη μεγάλη του επιστροφή αποφάσισε να διευρύνει τους ορίζοντες και άρα το lineup του για να μπορέσει να ικανοποιήσει κάθε μουσική προτίμηση. Πόσω μάλλον όταν όλοι, ανεξάρτητα από το τι ακούμε, νιώθουμε να μας λείπουν τα lives ύστερα από την αναγκαστική "νηστεία" που κάναμε εξαιτίας της πανδημίας. 

Την επόμενη χρονιά λοιπόν, τα σαββατοκύριακα του φεστιβάλ θα είναι δύο και όσοι είχαν αγοράσει εισιτήρια για το 2020 θα μπορέσουν να τα εξαργυρώσουν στη διοργάνωση του 2022. Ωστόσο, θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες καθημερινές, σύνολο δηλαδή θα διαρκέσει 11 ημέρες με τα lives να ξεπερνούν τα 500(!). 

Το εντυπωσιακό lineup

Θα μπω κατευθείαν στο ψητό για να καταλάβεις για τι συναντήσεις μεγατόνων μιλάμε. Στο ξεκίνημά του το τριήμερο 2, 3, και 4 Ιουνίου, headliners είναι οι Massive Attack, οι Pavement και οι Tame Impala, συνεχίζει ο Beck με τους Nationals και τους Strokes και μετά, αναλαμβάνουν οι Gorillaz, Jorja Smith, Tyler The Creator και Nick Cave. Παρεμπιπτόντως, έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ο τελευταίος κολλάει παντού. Τι αποδεικνύεται με αυτή τη σειρά; Ακριβώς ό,τι προαναγγείλαμε, ότι συνδυάζει με ιδανικό τρόπο κλασσικά και νέα ονόματα, γεγονός που σαφώς μας βολεύει πολύ αφού α. Massive Attack, Pavement και National τελευταία είναι ιδιαίτερα ακριβοθώρητοι, β. οι Tame Impala θα έρθουν προς Ευρώπη μεριά και ίσως τους "τσιμπήσουν" και οι δικοί μας διοργανωτές φεστιβάλ επιτέλους. 

Για να μην παρεξηγηθούμε, περιοριστήκαμε στους πρώτους, διότι αν δεις την αφίσα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην εντοπίσεις στις ημέρες που μεσολαβούν ένα σωρό δικούς σου αγαπημένους να φιγουράρουν στη λίστα. Από οποιοδήποτε είδος κιόλας, είτε πρόκειται για jazz είτε για χορευτική, ηλεκτρονική μουσική. 

Όσο για τους headliners του 2ου τριημέρου (9, 10, 11 Ιουνίου), σε αυτούς βρίσκεις τους πιο pop Dua Lipa, Lorde και Yeah Yeah Yeahs. Στην παραλία επίσης, θα βρεις sets των Nina Kraviz, Peggy Gou και Nicola Cruz για χορό μέχρι το πρωί. Μετά ίσως επέλθει μία κούραση και να θελήσεις να γυρίσεις σπίτι. Ή και όχι. Βασικά σίγουρα όχι.

Τσέκαρε λίγο καλύτερα και θα καταλάβεις τι εννοούμε:

Το lineup του Primavera Sound είναι ένα all-star game της μουσικήςprimavera sound festival

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.