Η μουσική του Woodkid στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Το γεμάτο ενέργεια κομμάτι Prologue θα ακουστεί κατά την επίσημη παράδοση της Ολυμπιακής σημαίας στη Γαλλία.

Ένα απόσπασμα 35 δευτερολέπτων από το μουσικό κομμάτι Prologue που συνέθεσε ο Woodkid για την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο παρουσιάστηκε στην εκπομπή Ο καλεσμένος των 7:50 (L'invité de 7h50) του γαλλικού ραδιοφωνικού δικτύου France Inter. Πρόκειται για ένα γεμάτο ενέργεια track και μία συνεργασία που βρισκόταν για πολύ καιρό στα σκαριά αλλά είχε κρατηθεί μυστική, μέχρι να την αποκαλύψει ο ίδιος ο καλλιτέχνης αρχικά με ένα story του στο Instagram, την επαύριο της μεγάλης του συναυλίας στο Ηρώδειο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by #Paris2024 (@paris2024)

Ένα sneak peek για το τι θα δούμε στο Παρίσι το 2024

Το κομμάτι που θα ακουστεί στις 8 Αυγούστου στο τμήμα της Τελετής Λήξης κατά το οποίο θα γίνει η παράδοση της ολυμπιακής σημαίας από την Ιαπωνία στη Γαλλία, θα αποτελέσει και ένα sneak peek του καλλιτεχνικού οράματος της Γαλλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα λάβουν χώρα στο Παρίσι το 2024.

Όπως αποκάλυψε ο Γάλλος καλλιτέχνης, δουλεύτηκε για ενάμιση χρόνο και σε αυτό συμμετέχει η Χορωδία της Γαλλικής Ραδιοφωνίας και η Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας, κάτι το οποίο ο ίδιος αντιμετώπισε τόσο ως τιμή όσο και ως πρόκληση.


 

Ένα παιδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα

Ο ίδιος δήλωσε στη δημοσιογράφο Amélie Perrier ότι το να γιορτάσει τις αξίες του ολυμπισμού μέσα από ένα έργο τέχνης υπήρξε παιδικό του όνειρο. Η μουσική "πρέπει να δίνει ενέργεια", συμπλήρωσε για να περιγράψει το feeling του μουσικού θέματος, ενώ ο ρυθμός "είναι έμφυτος στον αθλητισμό".

Το απόσπασμα από το κομμάτι ακούγεται στην αρχή του βίντεο που παρατίθεται άνωθεν και όσοι παρακολούθησαν τη συναυλία που έδωσε στο Ηρώδειο στις 7 Ιουλίου θα αναγνωρίσουν τον ήχο του σε ένα από τα tracks που παρουσιάστηκαν ζωντανά στο ρωμαϊκό ωδείο.

Ποιος είναι ο Woodkid

- Γεννημένος στη Λυών ως Yoann Lemoine, αποτελεί κορυφαίο εκπρόσωπο της γαλλικής ηλεκτρονικής μουσικής, με πολλούς να θεωρούν τη δουλειά του συγγενική με αυτή της Bjork και των Kraftwerk.

> Διάβασε ακόμα: Ο Woodkid θέλει να τον φωνάζουν Yoann

- Έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικά άλμπουμ, το The Golden Age το 2013 και το S16 το 2020, ενώ το 2019 κυκλοφόρησε το E.P. Woodkid for Nicolas Ghesquière - Louis Vuitton Works One, με μουσική που έγραψε για shows του γαλλικού οίκου μόδας. 

> Διάβασε ακόμα: Ο λόγος που θα βαφτεί χρυσός ο Πύργος του Άιφελ

- Παράλληλα με τη μουσική του καριέρα σκηνοθέτησε βιντεοκλίπ για mega stars όπως ο Drake, η Rihanna, ο Moby, η Katy Perry, η Lana Del Rey και ο Harry Styles.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.