Ο Jack Savoretti φέρνει τον ευρωπαϊκό του ήχο στο Ηρώδειo

O superstar της indie pop, του ευρωπαϊκού ήχου και των #1 hits έρχεται για μία μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο κορυφαίος Βρετανός τραγουδιστής της indie pop και του ευρωπαϊκού ήχου, ο Jack Savoretti με τις ιταλικές ρίζες, τη sexy βραχνή φωνή και το φανατικό κοινό στην Ελλάδα, έρχεται στην Αθήνα μαζί με το συγκρότημά του για μία μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, προγραμματισμένη για την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

Europiana: Η συνέχεια του Singing to Strangers 

To νέο του άλμπουμ Europiana κυκλοφόρησε στις 25 Ιουνίου -δύο χρόνια μετά από το κομβικό για την καριέρα του Singing to Strangers που ήταν το πρώτο του #1 άλμπουμ- και λίγες ημέρες αργότερα βρέθηκε και αυτό στην πρώτη θέση των UK Charts. Τα καινούργια του τραγούδια αναμένεται να διαγράψουν μέσα στο καλοκαίρι την ίδια επιτυχημένη πορεία των singles What More can I Do?, Candlelight, Love Is On The Line και Youth & Love που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2019 και έγιναν τεράστιες ραδιοφωνικές επιτυχίες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Με έμπνευση από τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες των 90s

Το πρώτο single μέσα από το νέο του άλμπουμ είναι το funky Who's Hurting Who στο οποίο συμμετέχει ο θρυλικός κιθαρίστας των ChicNile Rodgers. Το συγκεκριμένο τραγούδι έχει περιγραφεί ως μία πρόσκληση σε χορό, όπως και τα περισσότερα tracks του Europiana. Όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο τεύχος Ιουνίου της ελληνικής έκδοσης της Madame Figaro:

"Ήθελα αυτό το άλμπουμ να βγάζει την αίσθηση του event. Ακούγοντάς το, να ετοιμάζεσαι με τον ίδιο τρόπο που θα ντυνόσουν για να πας σε μία εκδήλωση. Το glamour, λοιπόν, είναι ένα κομμάτι του. Επίσης, η αίσθηση του escapism, της φυγής από την πραγματικότητα και απ’ όσα περάσαμε. Τέλος, είναι γεμάτο σέξι και ρομαντική νοσταλγία. Ήθελα να ακούς τα τραγούδια του και να μεταφέρεσαι σε μία ευχάριστα ζεστή καλοκαιρινή νύχτα".

Σε ένα άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης είπε:

"Πριν από τέσσερα χρόνια παρακολούθησα με τη σύζυγό μου μια καταπληκτική ταινία, το Call me by your name, που δείχνει την Ιταλία ακριβώς όπως ήταν όταν εγώ περνούσα εκεί τα καλοκαίρια μου και βρισκόμουν ξαφνικά σε έναν κόσμο τελείως διαφορετικό από το Λονδίνο, με ζεστές καλοκαιρινές νύχτες, πάρτι, χορούς, glamour. Τα πάντα εκεί ήταν πολύ ελκυστικά, όμορφα και έντονα. Στο background έπαιζαν ’70s και ’80s τραγούδια, γαλλική pop, italo disco. Όλα αυτά τα ακούσματα ήθελα να τα βάλω σε ένα μέρος που μουσικά θα έχαιραν λίγο περισσότερου σεβασμού. Κάπως έτσι μου ήρθε η ιδέα για το Europiana.

Αν και τα τραγούδια εκείνης της εποχής έχουν δεχτεί επιρροές από την αμερικανική αισθητική, την disco, τη funk και τη soul, έχουν αυτό τον παραδοσιακό τρόπο γραφής με τη μελωδία, τη νοσταλγία και τη μελαγχολία που ακούς στους καταπληκτικούς χορευτικούς ρυθμούς, π.χ., του Julio Iglesias, των Abba ή των πρώτων κομματιών του Giorgio Moroder. Είναι πολύ dramatic, πολύ 'ευρωπαϊκά'. Ήθελα να συνεχίσω τον ήχο τους, να τον κάνω να έχει νόημα σήμερα, να πω ότι είναι ακόμη εδώ".

> Διάβασε ακόμα: Ο Woodkid θέλει να τον φωνάζουν Yoann

Ένα άλμπουμ γεμάτο αγάπη

Θεματικά, τα περισσότερα από τα νέα του τραγούδια έχουν να κάνουν με την οικογένεια, τη φιλία και τη φύση της αγάπης, ενώ σε κάποια σημεία τους ακούγεται η φωνή της συζύγου και των παιδιών του. Κι ενώ είναι προορισμένα για να γίνουν το soundtrack αυτού του καλοκαιριού, δεν βλέπουμε τη στιγμή για τη ζωντανή τους παρουσίαση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, η οποία θα γίνει στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας.

> Διάβασε ακόμα: Η απόκοσμη γοητεία της νονάς της punk, Nina Hagen


Info: Η συναυλία του Jack Savoretti θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Η προπώληση των εισιτηρίων που κοστίζουν από 32 έως 78 Ευρώ θα γίνει σε δύο φάσεις από το δίκτυο της Viva στο οποίο μπορείτε να μεταφερθείτε με ένα κλικ εδώ. Στην πρώτη φάση (από τις 13:00 της 27ης Ιουλίου έως τις 13:00 της 3ης Αυγούστου) θα έχουν τη δυνατότητα, κατά προτεραιότητα, να αγοράσουν τα εισιτήριά τους όσοι είναι ήδη κάτοχοι εισιτηρίων από τις δύο αναβληθείσες συναυλίες του καλλιτέχνη. Στη δεύτερη φάση (από τις 13:00 της 3ης Αυγούστου) η προπώληση θα ανοίξει για όλους τους ενδιαφερόμενους. 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.