Μία θεότητα που την έλεγαν Halsey

Απίστευτη κι όμως αληθινή, η Halsey είναι μία industrial Παρθένος Μαρία, ετών 28 ακριβώς.

Η Halsey συμπληρώνει σήμερα 28 χρόνια ζωής στον πλανήτη Γη και, πίστεψέ μας, έχει όλα τα δίκια με το μέρος της όταν τραγουδάει αναπολογητικά τους στίχους I am not a woman, I’m a God. Η sexy και σκοτεινή αυτοκράτειρα της beatάτης indie pop, πριν από δέκα χρόνια δεν είχε καμία σχέση με τον σημερινό, ατρόμητο εαυτό της. Ήταν εθισμένη σε ψυχότροπες ουσίες, ζούσε στον δρόμο και ξόδευε τα φραγκοδίφραγκά της αγοράζοντας ενεργειακά ποτά. Ο λόγος; Να μένει ξάγρυπνη τη νύχτα έτσι ώστε να μην πέσει θύμα βιασμού ή την δολοφονήσουν.

Λίγα χρόνια μετά από αυτό το σκηνικό, το 2017, το δεύτερο άλμπουμ της, το Hopeless Fountain Kingdom, έφτανε ήδη από την 1η μέρα κυκλοφορίας του στο #1 του Billboard 200. Ποια είναι η ιστορία της; 

Μία θεότητα που την έλεγαν Halsey Getty Images
Το 2019, στα Μουσικά Βραβεία του Mtv Europe. 

Μία μαύρη γυναίκα που 'περνάει' για λευκή

Γεννήθηκε ως Ashley Nicolette Frangipane στο Νιου Τζέρσεϊ, κυριολεκτικά στη μέση του αμερικανικού πουθενά. Από τη μητέρα της έχει ουγγρικές και ιταλικές ρίζες, ενώ από τον πατέρα της αφροαμερικανικές και ιρλανδικές. Η ίδια, δηλώνει μαύρη που απλώς 'περνάει' για λευκή.

> Διάβασε ακόμα: Weeknd, κόψε μας την ανάσα

Η παιδική της ηλικία ήταν κάπως χάλια. Υπήρξε θύμα σχολικού εκφοβισμού και στα 17 της, μετά από μία απόπειρα αυτοκτονίας, διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή. Αμέσως μετά στράφηκε στις ψυχότροπες ουσίες. Βρήκε τη 'θεραπεία' της μόνο αφού υιοθέτησε το ψευδώνυμο Halsey και άρχισε να γράφει μουσική, επικοινωνώντας την μέσω των social media.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by halsey (@iamhalsey)

Η industrial Παρθένος Μαρία

Το 2014 τράβηξε την προσοχή των δισκογραφικών εταιρειών, υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο και έκτοτε βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή με τα βιωματικά τραγούδια της και τον ιδιαίτερο τρόπο που τραγουδάει. Την ταμπέλα της pop που της έχουν κολλήσει δεν τη θεωρεί αντιπροσωπευτική. Μάλιστα, πιστεύει πως ανήκει στην ανεξάρτητη σκηνή αλλά οι άλλοι τη θεωρούν pop μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκα.

COVER OF HALSEY'S ALBUM "IG I CAN'T HAVE LOVE, I WANT POWER" Universal
Στο εξώφυλλο του νέου της άλμπουμ ποζάρει ως industrial Παρθένος Μαρία.

> Διάβασε ακόμα: Στις ντισκοτέκ με τις Γαλλίδες pop stars των 80s

Όσο για το νέο της φοβερό και τρομερό άλμπουμ, το If I can’t have love, I want power, που κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company και στο εξώφυλλο του οποίου ποζάρει ως industrial Παρθένος Μαρία; Έχει βιομηχανικό beat, πολλές θεατρικές αναφορές και θέμα τη μάχη που έδωσε η ίδια ανάμεσα στα συναισθήματα χαράς και τρόμου όταν έγινε μητέρα. Χρόνια πολλά Halsey, χρόνια πολλά Ashley Nicolette Frangipane, όποια και να 'σαι, ό,τι και να 'σαι, δυο λόγια πες μας, τρυφερά.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.