Ο αειθαλής κύριος Sting

O σταρ που μεσουρανεί τα τελευταία 45(!) χρόνια στη μουσική βιομηχανία μέσα από δικά του λόγια, λίγο πριν από τις συναυλίες του στο Ηρώδειο.

Στην εποχή που από όλες τις απόψεις (εμφάνιση, υποχρεώσεις και επαγγελματική ανέλιξη) τα 40 είναι τα νέα 30, πώς έχεις στο μυαλό σου έναν άντρα που ετοιμάζεται να ξεκινήσει την 8η δεκαετία της ζωής του; Σίγουρα, ο τύπος που σήμερα θα μπορούσε λόγω ηλικίας να είναι ο παππούς σου, δε δείχνει απαραίτητα σαφρακιασμένος και απαυδισμένος από τη ζωή, άσχετα αν θα μπορούσε με τη δικαιολογία του ανυπολόγιστου φόρτου εργασίας και του χαμηλού βιοτικού επιπέδου. Ακόμη πιο σίγουρα όμως, το μυαλό σου δε θα πήγαινε ποτέ των ποτών στον Sting, παρότι έχει 6 παιδιά από τα οποία έχει αποκτήσει εγγόνια. 

Ο αειθαλής κύριος StingIsa Foltin - Getty Images

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ο αειθαλής κύριος Gordon Matthew Thomas Sumner -όπως είναι το πραγματικό του όνομα- σήμερα κλείνει τα 71 του χρόνια. Πέρυσι παρεμπιπτόντως, θυμίζουμε ότι είχε επιλέξει τη χώρα μας που λατρεύει για να γιορτάσει τα γενέθλιά του με δύο συναυλίες στις 30/09 και 01/10 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Για να παραμένει αειθαλής βέβαια, φροντίζει να είναι αεικίνητος. Η ρουτίνα του περιλαμβάνει καθημερινό τρέξιμο (8 μίλια), αεροβική γυμναστική και από το 1990 και μετά Ashtanga Vinyasa Yoga series, Tantra (εξ ου και η περιβόητη αντοχή του στο σεξ) και υπερβατικό διαλογισμό. 

Sting με τη συζυγό του Trudie Styler Desiree Navarro - Getty Images
Με τη δεύτερη σύζυγό του από το 1992, Trudie Styler

44 χρόνια επιτυχίας και σοφίας

Πέρα από την προσωπική του ζωή, αναμφισβήτητα, λίγοι Sting με πορεία 44ων ολόκληρων χρόνων στη μουσική (εντός και εκτός Police) έχουν απομείνει. Ελάχιστοι είναι δε, εκείνοι που τα έχουν βρει τόσο καλά με τον εαυτό τους ώστε να μοιράζονται με το κοινό τους όλα όσα οι ίδιοι έχουν ήδη αναλύσει μες το μυαλό τους και αποτελούν για όλους μας τροφή για σκέψη. 

Επειδή λοιπόν, όλο και κάπου θα έχεις διαβάσει διθυράμβους και πληροφορίες για τον ίδιο, τη δισκογραφία και τη συλλογή των βραβείων του, εμείς λίγο πριν από τα πολυαναμενόμενα lives του επιλέξαμε μερικές από τις πιο διάσημες φράσεις του που "στάζουν" σοφία για να τον γνωρίσεις καλύτερα μέσα από δικά του λόγια και στίχους.

StingJeff Schear - FilmMagic

Ιδού:

Δε μου αρέσει να τραγουδάω πριν το μεσημέρι.

Προέρχομαι από οικογένεια αποτυχημένων και έχω απορρίψει την οικογένειά μου ως κάτι που δε θέλω να είμαι.

Δε μπορώ πραγματικά να αλλάξω τη ζωή μου για να ικανοποιήσω ανθρώπους που ζηλεύουν. Δε βλέπω το γιατί θα έπρεπε.

Mία επιβράβευση της επιτυχίας είναι η ελευθερία, η δυνατότητα να κάνεις ό, τι σου αρέσει.

Φοβάμαι πάρα πολύ ότι είμαι τρελός - αυτός είναι ένας φόβος μου.

Δεν πετάω τη σκούφια μου για τη μονογαμία ή για οτιδήποτε είναι το αντίθετο. Εξαρτάται από τον άνθρωπο και την κατάσταση.

Πώς μπορώ να σώσω το μικρό μου αγόρι από το θανάσιμο όπλο του Oppenheimer; (αναφερόμενος στην ατομική βόμβα στο τραγούδι Russians από το album The Dream of the Blue Turtles - 1985) 

Παραμένω πάντα σε φόρμα γιατί είμαι καλλιτέχνης και όλα αυτά με βοηθούν να ερμηνεύσω.

Η κόλαση είναι γεμάτη από δικαστές ανώτατων δικαστηρίων, αποτυχημένους αγίους. (Saint Augustine In Hell από το Ten Summoner's Tales - 1993)

Η σπουδαία μουσική όσο έχει να κάνει με το κενό ανάμεσα στις νότες, αλλά τόσο έχει να κάνει με τις νότες τις ίδιες. (Αναφερόμενος στη φράση του γάλλου συνθέτη Claude Debussy "Η μουσική είναι το κενό ανάμεσα στις νότες")

Μη με κρίνεις, θα μπορούσες να είσαι εγώ σε μία άλλη ζωή. (Tomorrow We'll See από το album Brand New Day - 1999)

Πολλοί άνθρωποι προσεγγίζουν το ρίσκο σα να είναι ο εχθρός όταν στην πραγματικότητα είναι συνεργός της τύχης.

Δε νομίζω ότι η ευτυχία είναι απαραίτητα ο λόγος που είμαστε εδώ. Νομίζω ότι είμαστε εδώ για να μάθουμε και να εξελιχθούμε και η αναζήτηση της γνώσης είναι αυτό που ανακουφίζει τον πόνο του να είσαι άνθρωπος.

Δε χρειάζεται να κατασκευάζω τραύματα στη ζωή μου για να είμαι δημιουργικός. Έχω μία αρκετά μεγάλη δεξαμενή θλίψης ή συναισθηματικού τραύματος για να με κρατήσει.

Κάνω την καλύτερη δουλειά ως δημιουργός όταν πονάω και πανικοβάλλομαι.

Να είσαι ο εαυτός σου ό,τι κι αν λένε. (Englishman in New York από το album ...Nothing Like the Sun -1987)
 

Δεν ανήκω σε δόγμα ή πολιτικό κόμμα ή ομάδα οποιουδήποτε είδους. Νομίζω ότι η Διεθνής Αμνηστία είναι ο πιο πολιτισμένος οργανισμός στα χρονικά του κόσμου. [...] Πιστεύω στη μη βία της. Πιστεύω στην αποτελεσματικότητά της. Στην αξιοπρέπειά της και το αίσθημα δέσμευσής της. Το γεγονός ότι εστιάζει στον άνθρωπο, η συγκέντρωση και η επιμονή με την οποία υπερασπίζεται αυτούς που είναι στη φυλακή εξαιτίας των ιδεών τους έχει κερδίσει το σεβασμό των καταπιεστικών κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο.

Οι άνθρωποι κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι είναι δικαίωμά τους να επιβιώσουν. Τα ζώα πεθαίνουν σε αυτόν τον πλανήτη συνεχώς χωρίς κανείς να το αντιλαμβάνεται. Ο πλανήτης θα είναι ακόμα εκεί και πρέπει να ξεχάσουμε αυτή τη στάση του δήθεν θείου δικαιώματος, ότι κάτι θα μας σώσει.

Το να κάθεσαι σε ένα δωμάτιο γεμάτο βιβλία και να θυμάσαι τις ιστορίες που σου έχουν πει, και να γνωρίζεις ακριβώς πού βρίσκεται το καθένα και τι συνέβαινε στη ζωή σου εκείνη τη στιγμή ή πού ήσουν όταν πρωτοδιάβασες, είναι η αργή και φιλτραρισμένη ευχαρίστηση του γνώστη.

Αυτή η αίσθηση της αποτυχίας, δεν ξέρω πού τη διοχετεύουν οι άνθρωποι που δεν γράφουν τραγούδια και δεν είναι σε θέση να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με φυσικό τρόπο. Πρέπει να πάει κάπου...

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.