Το νέο, τέλειο κομμάτι των Måneskin

Λέγεται MammaMia και σύντομα θα ακούγεται παντού.

Όσοι χλευάζουν κατά καιρούς τη Eurovision ως το πανηγυράκι της χρονιάς ίσως φέτος να πρέπει να αναθεωρήσουν. Προφανώς μία νίκη στoν ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού δεν είναι ο κούκος που φέρνει την άνοιξη, ωστόσο αν το υλικό είναι πολύ καλό, τότε μπορεί απλά να το εκτοξεύσει. Απόλυτο παράδειγμα οι νικητές του 2021, Måneskin που μετά το Zitti e Buoni, έγιναν παγκοσμίως γνωστοί επιβάλλοντας τους δικούς τους κανόνες στη σύγχρονη ροκ σκηνή. 

Μετά λοιπόν από το I Wanna Be Your Slave και τη διασκευή στο διάσημο Beggin' που υπερδιπλασίασαν τις ακροάσεις τους στο Spotify, μόλις κυκλοφόρησαν το νέο τους single με τίτλο MammaMia σε παραγωγή των ίδιων και του Fabrizio Ferraguzzo. Στο MammaMia διατηρούν το σκεπτικό τους να ηχογραφούν ζωντανά, ώστε να μπορούν να καταγράψουν ένα πιο ωμό και άγριο ήχο, στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα, παρουσιάζουν μία πιο ειρωνική πλευρά. Οι στίχοι μιλάνε για τη άποψη που δημιουργούν οι άνθρωποι για τη συμπεριφορά σου, ενώ οι προθέσεις και οι σκέψεις σου είναι εντελώς διαφορετικές.

>Διάβασε ακόμη: Jean-Michel Jarre, είσαι πάντα τόσο cool;

Η αστραπιαία επιτυχία

Οι Ιταλοί Måneskin ("φεγγαρόφωτο" στα δανέζικα) αποτελούνται από τους Damiano David, Victoria de Angelis (μπάσο), Thomas Raggi (στη κιθάρα) και Ethan Torchio (ντραμς).  Με τα τρία τους τραγούδια Zitti e Buoni, Ι Wanna Be Your Slave και Veggin' έχουν καταφέρει να συγκαταλέγονται σταθερά στη λίστα με τους πιο streamαρισμένους καλλιτέχνες των τελευταίων μηνών παγκοσμίως με τα νούμερα να είναι εξωπραγματικά - ξεπερνούν τα 3 δισεκατομμύρια σε views και streams. Μάλιστα, δύο τραγούδια τους συνυπήρξαν ταυτόχρονα στο παγκόσμιο Top 10 για πάνω από δύο μήνες. 

> Διάβασε ακόμη: Ποιος είσαι πραγματικά Damiano David;

Το track Beggin μπήκε στο Top 10 σε 63 χώρες, ενώ το Ι Wanna Be Your Slave σε 35. Στη συλλογή τους διαθέτουν ήδη 24 πλατίνες και 16 χρυσές διακρίσεις από όλο το πλανήτη, ενώ κατέκτησαν και τις Η.Π.Α αφού βρέθηκαν στο #1 του αμερικανικού Alternative Radio της Αμερικής ως το μοναδικό συγκρότημα των τελευταίων 24 χρόνων που κατόρθωσε κάτι τέτοιο τόσο γρήγορα. Στο μεταξύ, τα εισιτήρια της ευρωπαϊκής τους περιοδείας με τίτλο Loud Kids εξαντλήθηκαν μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή που ξεκίνησε η προπώλησή τους. 

Άκουσε το:


 
*Το MammaMia κυκλοφορεί απο την Panik Records και τη Sony Music.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης