Χριστουγεννιάτικο ραπ για πιο fun γιορτές

Άλλωστε, η ποιότητα δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για να περάσεις στις γιορτές.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 20 Δεκεμβρίου 2021

Ας είμαστε ρεαλιστές: Αν εξαιρέσουμε τα christmas classics που δε μπορεί αμφισβητηθεί ούτε η ποιότητά τους ως τραγούδια, ούτε η ερμηνευτική δεινότητα των δημιουργών τους, κανείς δεν περιμένει θαύματα από εποχιακούς ύμνους. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για τη ραπ που σε μεγάλο βαθμό διαχρονικά στηρίζεται στο -χοντροκομμένο ενίοτε- χιούμορ, τη σάτιρα και τη βωμολοχία για να διαπρέψει. Όπως και να έχει, ακριβώς επειδή δεν περνάμε καλά μόνο με κριτήριο τη βαρύγδουπη σημασία ή τη διανόηση, παρακάτω επιλέξαμε 10 αντιπροσωπευτικά κομμάτια του χριστουγεννιάτικου ραπ, για τους fans του είδους. 

*Τα τραγούδια εμφανίζονται με τυχαία σειρά

>Διάβασε ακόμη: Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η ερμηνεία της φωτιάς

Rudolph The Red-Nosed Reindeer - DMX

Πίσω στο 2012, ο DMX δημιούργησε αυτή τη νέα εκδοχή του κλασικού τραγουδιού χωρίς να έχει καμία πρόθεση να κυκλοφορήσει. Ωστόσο, έγινε viral, οπότε το 2017 συνεργάστηκε με το Spotify για να βγει ως κανονικό single. Στη λίστα αυτή υπάρχει, γιατί είπαμε, το θέμα μας είναι το χριστουγεννιάτικο fun. 

Christmas in Hollis - RUN DMC

Ένα απόλυτα χαοτικό βίντεο, με τον Άγιο Βασίλη να ξεχωρίζει τα καλά και τα άτακτα παιδιά με έναν ας πούμε ευφάνταστο τρόπο. Όπως γράφει κάποιος στα σχόλια πάρα πολύ εύστοχα, εδώ έχουμε 0% βρισιές, 0% twerking και 0% flexing, οπότε το λες και πρωτότυπο. 

>Διάβασε ακόμη: 10 ταινίες στο Νetflix για όσους λατρεύουν τα Χριστούγεννα

All I Want For Christmas - DeJ Loaf ft. Kodak Black

Αραγε η Mariah Carey -που ακόμα θησαυρίζει παρεμπιπτόντως από το All I Want for Christmas- τι να σκέφτεται όταν ακούει αυτήν την εκδοχή; Τη φανταζόμαστε να αράζει σε χρυσοποίκιλτο ανάκλιντρο μετρώντας δολάρια με ένα κρασία στο χέρι, χασκογελώντας κατά πάσα πιθανότητα.

8 Days of Christmas - Destiny's Child 

Προτού σηκώσει μπαϊράκι η Bey και γίνει η σούπερ σταρ του σήμερα, έβγαζε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες ηγούμενη των Destiny's Child. Ναι, προφανώς και νοσταλγούμε αυτές τις μέρες.

Christmas in the Ghetto - Master P

Με στίχους όπως "Christmas in the ghetto just ain't worth shit / Tell Santa Claus he better watch his back," ο Master P το μόνο σίγουρο είναι ότι μπήκε στη μαύρη λίστα του αείμνηστου Bing Crosby αλλά και του Άγιου Βασίλη...

Santa Claus Goes Straight To The Ghetto - Snoop Dog

Αυτή η λίστα θέτει πραγματικά το ερώτημα: μήπως η χριστουγεννιάτικη ραπ έφτασε στο απόγειό της τη δεκαετία του '90; Ίσως. Αυτό το κομμάτι του Snoop κυκλοφόρησε το 1996 και έκτοτε κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. 

Ludacrismas - Ludacris

Κάπου κάπως κάποτε, ο Ludacris ηχογράφησε ένα τραγούδι για το soundtrack του Fred Claus. Αφού το ξεπεράσεις αυτό ως γεγονός, θα συμπαθήσεις τον ίδιο και την προσπάθεια που κατέβαλε για να αλλάξει τα φώτα στο Here Comes Santa Claus από το 1947.

The Return - Chance the Rapper

Με διάρκεια λίγο πάνω από δύο λεπτά, ο Chance the Rapper δεν σπαταλά ούτε ένα δευτερόλεπτο στο The Return, γεμίζοντας κάθε στιγμή με ένα τέλειο παιχνίδι λέξεων, ρυθμού και εορταστικού πνεύματος.

> Διάβασε ακόμη: Luisa Ranieri, μία Monica Bellucci από τη Νάπολη

Big Bag - Tyler the Creator

Κάπως έτσι, αν μη τι άλλο, αναδεικνύεται το ταλέντο του Tyler the Creator να χωράει στίχους τριών λεπτών σε 90 δευτερόλεπτα τραγουδιού.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος