O Eminem και 16 ακόμη stars για μία θέση στο Rock & Roll Hall of Fame

Ανάμεσα σε αυτούς -και μάλιστα για πρώτη φορά- o Eminem.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 03 Φεβρουαρίου 2022

Έχουμε μπει και επισήμως σε τροχιά υποψηφιοτήτων και βραβείων. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δημοσιεύθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων για την πολυπόθητη θέση στο Rock & Roll Hall of Fame. Υπάρχει έκπληξη όμως και έγκειται στο ότι ανάμεσα στους 17 φιναλίστ συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά και ο Eminem, διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο τον ίδιο του τον εαυτό που το 2013 στο single του, Rap God τραγουδούσε το στίχο "[the] Only Hall of Fame I’ll be inducted in is the alcohol of fame on the wall of shame”. 

Η λίστα με τους υποψήφιους καλλιτέχνες

Εκτός από τον δημοφιλή ράπερ από το Ντιτρόιτ στο μεταξύ, και οι υπόλοιποι 16 της λίστας, είναι θρύλοι στο είδος που υπηρετεί έκαστος: Duran Duran, Pat Benatar, Beck, Dolly Parton, Lionel Richie, Carly Simon, Dionne Warwick, Eurythmics, A Tribe Called Quest, Kate Bush, Devo, Judas Priest, Fela Kuti, MC5, New York Dolls και Rage Against the Machine.

Για την ιστορία, ο κανόνας επιλογής των φιναλίστ υπαγορεύουν ο εκάστοτε καλλιτέχνης να έχει κυκλοφορήσει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά τουλάχιστον 25 χρόνια πριν από το έτος της υποψηφιότητας. Ο Eminem για παράδειγμα, όντως κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album του, Infinite το 1996 -δε θα μπορούσε εν ολίγοις να είχε συμπεριληφθεί νωρίτερα. Οι Warwick, Rage, New York Dolls, Kuti, Devo και Bush είναι όλοι υποψήφιοι από πέρυσι. Την τελική απόφαση παίρνει το διεθνές σώμα ψηφοφορίας που αποτελείται από περισσότερους από 1.000 καλλιτέχνες, ιστορικούς της μουσικής και σημαντικά μέλη της μουσικής βιομηχανίας. Προτού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα το Μάιο, το κοινό μπορεί να πάρει μέρος σε σχετική ψηφοφορία στη διεύθυνση vote.rockhall.com.

>Διάβασε ακόμη: O Miles Kane και η ανεπιτήδευτη απλότητα του rock'n'roll

Όπως αναφέρει στο μεταξύ το USA Today, οι περισσότεροι από αυτούς είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί και δημιουργικοί - δεν είναι απλά θέμα απότισης φόρου τιμής. Για παράδειγμα, ο Eminem θα εμφανιστεί μαζί με τους Dr. Dre, Snoop Dogg, Mary J. Blige και Kendrick Lamar στο Super Bowl LVI Halftime Show στο SoFi Stadium του Λος Άντζελες, το 2021 οι Duran Duran γιόρτασαν την 40η επέτειό τους με την κυκλοφορία του 15ου δίσκου τους, Future Past, ενώ το βιβλίο Run, Rose, Run και το συνοδευτικό album της Dolly Parton αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης