Οι καλύτερες μουσικές στιγμές του Super Bowl

Eminem, Dr. Dre, Kendrick Lamar, Snoop Dogg, Mary J. Blige, 50 Cent και Anderson .Paak στη σύμπραξη της χρονιάς.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 14 Φεβρουαρίου 2022

Το χθεσινό ημίωρο του Super Bowl δύσκολα θα μπορούσε να είναι πιο "γεμάτο" από αστέρια της hip hop και R&B. Eminem, Dr. Dre, Kendrick Lamar, Snoop Dogg, Mary J. Blige και οι 50 Cent και Anderson .Paak -οι δύο τελευταίοι ως έκπληξη- ανέβηκαν στη σκηνή του SoFi Stadium του Λος Άντζελες. Μέσα σε 15 λεπτά, η σύμπραξή τους χάρισε στο κοινό ἐνα νοσταλγικό ταξίδι μέσα από μερικά από τα πιο εμβληματικά τραγούδια του εν λόγω είδους. Σε περίπτωση που δεν παρακολούθησες τι συνέβη, εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες μουσικές στιγμές του Super Bowl 2022.

Ο Eminem στα γόνατα

Πριν από τη διοργάνωση κυκλοφόρησαν μερικές φήμες περί λογοκρισίας, τις οποίες το NFL έσπευσε να διαψεύσει. Αν όντως ίσχυε κάτι τέτοιο, οι καλλιτέχνες δεν έδωσαν καμία σημασία. Αφού ο Eminem ερμήνευσε το Lose Yourself από το περίφημο 8 Mile, ο Eminem γονάτισε στη μίνι πλατφόρμα από την οποία τραγουδούσε - αντιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο είχε διαμαρτυρηθεί ο Colin Kaepernick για τη φυλετική ανισότητα και την αστυνομική βία στην Αμερική, εξαγριώνοντας τότε τον Donald Trump. H κίνηση αυτή του Eminem κατά τη διάρκεια του αναμφισβήτητα μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της χρονιάς στις ΗΠΑ ήταν αν μη τι άλλο ιστορική.

 

>Διάβασε ακόμη: Όλα τα trailers του Super Bowl 2022

Οι Dr. Dre και Snoop Dogg θυμούνται

Το ημίωρο ολοκληρώθηκε με τις εμφανίσεις των Dre και Snoop, οι οποίοι ανέβηκαν στη σκηνή για να ερμηνεύσουν το The Next Episode, τη δική τους εκδοχή στο California Love του 2Pac και μία διαφορετική εκτέλεση του Still D.R.E.. Το τελευταίο έκανε εντύπωση στους πάντες καθώς είχε ειπωθεί ότι το NFL απαγόρευσε στο ράπερ να πει την ατάκα "still not loving police". Σε περίπτωση που ίσχυε κάτι τέτοιο, εκείνος τους έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια.

Η δήλωση του Kendrick Lamar 

Το single Alright του Kendrick Lamar από το 2015 σύντομα μετατράπηκε σε θετικός ύμνο διαμαρτυρίας, καθώς ουκ ολίγες φορές ακούστηκε σε πορείες κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ ως σύμβολο προκλητικότητας και ελπίδας. Αφού άνοιξε το δικό του μέρος στο ημίχρονο του σόου με το m.A.A.d City, ο ράπερ μοιράστηκε με το κοινό μία εκδοχή του κομματιού, συμπληρώνοντάς το με ένα επιπρόσθετο επίπεδο πολιτικής δήλωσης, παράλληλα με τις ενέργειες των Eminem και Dre.

Η έκπληξη του Anderson .Paak 

Προτού γονατίσει ο Eminem, ένα γνωστό πρόσωπο εμφανίστηκε στην οθόνη κατά τη διάρκεια του Lose Yourself, δημιουργώντας ενθουσιασμό στο κοινό. Ο Anderson .Paak έκανε μία σχετικά χαμηλών τόνων εμφάνιση κατά τη διάρκεια του κομματιού, παίζοντας ντραμς ενώ ράπαρε χαμογελώντας. Παρότι δεν έφτασε ως το μικρόφωνο, ήταν μία ομολογουμένως ωραία σύνδεση από το κλασικό west coast hip-hop με τη νεότερη γενιά που εξελίσσει και επαναπροσδιορίζει το συγκεκριμένο ήχο.

...και αυτή του 50 Cent 

Στις αρχές του ημιώρου, το κοινό έπαθε μερικά πολλαπλά εγκεφαλικά όταν η κάμερα κατέβηκε από το σημείο στο οποίο βρίσκονταν ο Dre και ο Snoop για να δείξει τον 50 Cent σε έναν όροφο πιο κάτω, κρεμασμένο ανάποδα. Η είσοδός του ήταν μία αναφορά στο βίντεο του In Da Club από το 2003, το οποίο ξεκίνησε να τραγουδά ενόσω ο ίδιος ακόμα αιωρούνταν.

Ευτυχώς, κατάφερε να έρθει στα ίσια του μερικούς στίχους αργότερα, για να ολοκληρώσει φυσιολογικά την εμφάνισή του. Τα σχόλια στα σόσιαλ μίντια στο μεταξύ, έκαναν λόγο για τον 50 Cent παύλα Spider-Man.

>Διάβασε ακόμη: Πόσο πληρώνονται οι καλλιτέχνες για το Super Bowl

Mary J. Blige σαν το καλό κρασί

Η Mary J. Blige, η μόνη γυναίκα τραγουδίστρια που συμμετείχε στο ημίωρο, έκανε τη σκηνή δική της ερμηνεύοντας μόνο δύο κομμάτια. Αρχικά, πλαισιώθηκε από χορευτές ντυμένους με εκθαμβωτικά ασημένια ρούχα που ταίριαζαν με τα δικά της για το Family Affair του 2001, προτού μείνει μόνη της για το έπος No More Drama. Σε αυτό κατέκτησε τους πάντες με τους απίθανους αυτοσχεδιασμούς της, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο γιατί - όπως η ίδια η Missy Elliott έγραψε στο twitter - θεωρείται θρύλος της R&B.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης