Μία υπέροχη μελωδία για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Τάσου Λειβαδίτη

Ο Μιχάλης Καλκάνης μελοποιεί το ποίημα "Πιστεύω" - "Believe" του σπουδαίου δημιουργού με τη βοήθεια του Δημήτρη Καταλειφού.

Η ποίηση και η μουσική έχουν ένα θεμελιώδες κοινό στοιχείο: Αφήνουν τον αναγνώστη και τον ακροατή αντίστοιχα να κάνει ένα δικό του ταξίδι σκέψεων, ανάλογα με αυτό που εισπράττει από αυτές. Η πρώτη δύσκολα μελοποιείται εξαιτίας αυτής της συνθήκης, όταν όμως αυτό επιτευχθεί και γίνει με σεβασμό, το αποτέλεσμα είναι καθηλωτικό. Κάτι τέτοιο κατάφερε ο Μιχάλης Καλκάνης επενδύοντας μουσικά το ποίημα του "Πιστεύω” - ”Believe” του σπουδαίου δημιουργού Τάσου Λειβαδίτη (20/04/1922-30/10/1988), με αφορμή τα 100 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τη γέννησή του. 

Μία υπέροχη μελωδία για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Τάσου Λειβαδίτη

Μία συνεργασία - έκπληξη

Δε θα μπορούσαμε παρά να συμφωνήσουμε με το σχετικό δελτίο τύπου: 

"Η καθηλωτική απαγγελία του έξοχου ηθοποιού Δημήτρη Καταλειφού και η τολμηρή και πρωτότυπη μουσική σύνθεση μας ανοίγουν μια πόρτα στον απέραντο ορίζοντα των υπαρξιακών αναρωτήσεων. Τι πραγματικά μετράει στη ζωή μας; Έχουμε μέσα μας αρκετό φως για να επιμείνουμε, να μην παραιτηθούμε από την υπερπροσπάθεια να κάνουμε το μέλλον μας πιο ανθρώπινο; Η συνομιλία λόγου και μελωδίας γεμάτη σκέψεις και εικόνες ενώνει άρρηκτα την ποίηση με την αφήγηση και την μουσική.

Το Believe αναδεικνύει την αλληλεπίδραση μεταξύ ενός ουτοπικού και ενός ρεαλιστικού κόσμου που φτάνει σε εμάς μέσα από ένα υπερβατικό performance στο κοντραμπάσο δίνοντας μια σύγχρονη πνοή στους αιώνιους στίχους του μεγάλου ποιητή.

Στο βίντεο που συνοδεύει το κομμάτι, σε σκηνοθεσία του Κώστα Μπρουμά, εικόνες από το αστικό τοπίο και τους ανθρώπους του, αισθητοποιούν με καλλιτεχνική ματιά την αντίθεση ανάμεσα στο σύγχρονο τρόπο ζωής και τις βαθιές θεμελιώδεις πνευματικές ανάγκες του ανθρώπου."

Δες το και άκουσε το "Πιστεύω” - ”Believe”, εδώ:

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.