Psy, η επιστροφή

Όταν η K-Pop συνάντησε την άγρια δύση, προέκυψε το single That That.

Εννέα χρόνια μετά το Gangnam Style που στοίχειωσε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, ο Psy αποφάσισε να συμβαδίσει με την K-Pop όπως έχει εξελιχθεί μέσα σε αυτήν τη δεκαετία και εγένετο το single That That. Ποιος θα ήταν ο καταλληλότερος για να τον βοηθήσει; Μα ο Suga των BTS.

Για την ακρίβεια, ανέλαβε την παραγωγή του εν λόγω single που συμπεριλαμβάνεται στο νέο του album του Psy με τίτλο Psy 9th. Μεταξύ μας, μετά από μία εποχή 5 χρόνων, έπρεπε πράγματι να επανέλθει με κάτι που σίγουρα θα προκαλούσε συζητήσεις, οπότε αυτή η συνεργασία ήταν ιδανική για να εκφράσει τον ενθουσιασμό του K-Pop σταρ για την επιστροφή του στα δισκογραφικά δρώμενα αφενός και αφετέρου για την (ας πούμε) λήξη των περισσότερων από τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Ντυμένοι με καουμπόικα κοστούμια, ο Psy, ο Suga και ένα πλήθος χορευτών εμφανίζονται να χορεύουν με ζωηρές κινήσεις, προσπαθώντας να παρασύρουν στο ρυθμό τους πάντες. "Έχουμε ένα ρητό στη βιομηχανία της K-Pop, αν το τραγούδι προορίζεται για επιτυχία, γίνεται σε μία στιγμή", είπε ο Psy σε μια σειρά από νέα βίντεο με τίτλο "best friends 16 years apart", "και ήταν μία στιγμή που δεν είχα βιώσει εδώ και πολύ καιρό". πρόσθεσε.

Η συνεργασία με τον Suga

Όσο για τη συνεργασία του με τον Suga επεσήμανε: "Όταν συναντώ νεότερους καλλιτέχνες, δε θέλω να τους κάνω να αισθάνονται άβολα. Δε θέλω να είμαι κάποιος που είναι δύσκολο να τον προσεγγίσουν. Απλά δεν ήταν νεότερος μου στη δουλειά, όπως επίσης τον αισθάνομαι πραγματικά σα φίλο".

>Διάβασε ακόμη: Οι Bon Entendeur και η πραγματική αξία των μουσικών διασκευών

O Suga στο μεταξύ, στην αρχή δεν ήταν να αναλάβει τόσο μεγάλο ρόλο στο τραγούδι και το βίντεο, θα ασχολούνταν μόνο με την παραγωγή του κομματιού. Ωστόσο, "βήμα-βήμα", ανέλαβε μεγαλύτερο ρόλο γράφοντας ένα στίχο, μαθαίνοντας τη χορογραφία και βγάζοντάς την εις πέρας. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η συμμετοχή του επηρεάστηκε από τη φιλία που δημιουργήθηκε μεταξύ τους. 

"Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω έρθει τόσο κοντά με κανέναν με τον οποίο συνεργάζομαι. Είναι επειδή δεν είμαι ο τύπος που συναντιέται και συνεργάζεται προσωπικά. Στην αρχή, επειδή είναι πολλά χρόνια μεγαλύτερός μου και κάποιος που χαίρει σεβασμού στη δουλειά, ήμουν αρκετά αγχωμένος", αλλά όσο περνούσε ο καιρός ένιωθα σα να δουλεύω με έναν παιδικό φίλο, οπότε αυτό έκανε τη διαδικασία σύνθεσης πολύ πιο διασκεδαστική".

Το Psy 9th κυκλοφόρησε στις 29 Απριλίου και περιλαμβάνει μία σειρά από  συνεργασίες με άλλους δημοφιλείς Κορεάτες καλλιτέχνες.

Να πέσει το βίντεο:

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.