Όταν ο Kendrick Lamar μεταμορφώθηκε σε Will Smith, Kobe Bryant, Kanye West και Nipsey Hussle

Το νέο τραγούδι του Kung Fu Kenny, Τhe Heart Part 5 είναι ο προάγγελος του 5ου album του, Mr. Morale & The Big Steppers που κυκλοφορεί στις 13 Μαΐου.

Ήταν να μην αποφασίσει να επιστρέψει. Αφού μας έψησε το ψάρι στα χείλη με την επιστροφή του, ο Kendrick Lamar είναι από εκείνους που πιστεύουν πως αν είναι να κάνεις κάτι, να το κάνεις καλά, αλλιώς να μην το κάνεις καθόλου. Έτσι, μόλις 5 ημέρες πριν από την κυκλοφορία του 5ου κατά σειρά πολυαναμενόμενου studio album του, Mr. Morale & The Big Steppers κυκλοφόρησε το τραγούδι The Heart Part 5, για να μας δώσει μία μικρή γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Το βίντεο κλιπ των μεταμορφώσεων

Εννοείται βέβαια, πως δε θα ήταν ένα συνηθισμένο βίντεο κλιπ - άσχετα αν αυτό μοιάζει στο ξεκίνημά του. Τα πλάνα ξεκινούν αρκετά απλά, με τον Lamar σε καφέ φόντο να ραπάρει κοιτάζοντας ελαφρώς εκτός κάμερας: "Καθώς μεγαλώνω, συνειδητοποιώ ότι η ζωή είναι προοπτική". Η φράση, σε συνδυασμό με ένα μήνυμα που εμφανίζεται πριν από το The Heart Part 5 ("I am all of us"), αποκτά διαφορετικό νόημα γύρω στο 1:45, όταν ο τραγουδιστής γυρνά το κεφάλι του προς την κάμερα και το πρόσωπό του μεταμορφώνεται σε αυτό του OJ Simpson. 

Η ίδια τακτική συνεχίζεται και στο υπόλοιπο βίντεο, με τον ίδιο να αλλάζει διαδοχικά μορφή ως Kanye West, Jussie Smollett, Will Smith - θυμίζουμε πως όλοι τους βρίσκονται στην επικαιρότητα για κάποιου είδους προβληματική συμπεριφορά. Οι μεταμορφώσεις φαίνεται να σχετίζονται με τους στίχους: Ο OJ εμφανίζεται όταν ο Lamar επεξεργάζεται μια κλασική ατάκα του Jay-Z από το The Story of OJ, όταν βλέπουμε τον Ye γίνεται εντελώς τυχαία (#νοτ) αναφορά στη διπολικότητα, ενώ όταν ακούμε τη φράση "στη χώρα όπου οι πληγωμένοι άνθρωποι πληγώνουν άλλους ανθρώπους" υιοθετεί τη μορφή του Smith.

>Διάβασε ακόμη: H μεγάλη επιστροφή του Kendrick Lamar

Στην τελευταία στροφή, ο Lamar αναφέρεται στους αείμνηστους γίγαντες του Λος Άντζελες, Kobe Bryant και Nipsey Hussle. Ο τρίτος στίχος φαίνεται να είναι γραμμένος από την οπτική γωνία του τελευταίου, με ατάκες όπως "Θα έπρεπε να αισθάνομαι αγανάκτηση που δεν είδα τις πλήρεις δυνατότητές μου", καθώς μεταξύ άλλων λέει στην οικογένειά του ότι βρίσκεται "στον παράδεισο". Στα credits παρεμπιπτόντως, περιλαμβάνονται ειδικές ευχαριστίες στους δημιουργούς του South Park, Matt Stone και Trey Parker.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @blaccsamlove

 

Για το υπόλοιπο του τραγουδιού ο Lamar αντιμετωπίζει τα κακά, τις υποκρισίες και τις δυαδικότητες της "κουλτούρας" πάνω σε ένα έξυπνο sample του I Want You του Marvin Gaye. Αξίζει να σημειωθεί πως από πρόσφατη φωτογραφία που δημοσίευσε ο Lamar την περασμένη εβδομάδα, όλα δείχνουν πως ο νέος του δίσκος θα είναι διπλός. Μένουν μόλις 3 μέρες για να το διαπιστώσουμε με τα αυτιά μας.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στην ταινία Back to Black

Βρήκαμε τι ισχύει και τι όχι στη νέα ταινία που σκιαγραφεί τη ζωή της τραγουδίστριας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.