Πώς να βγάλεις εκατομμύρια με ένα μόνο τραγούδι

Πέντε One-hit Wonders καλλιτέχνες που εν μια νυκτί απέκτησαν τεράστια περιουσία.

Γράφει: Esquire Editors 12 Ιουνίου 2022

Οι "One-hit Wonders" αποτελούν καλλιτέχνες – θαύματα της μουσικής βιομηχανίας, οι οποίοι εν μια νυκτί – γιατί όχι και μέρα – έγιναν διάσημοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, κυκλοφορώντας ένα και μόνο σινγκλ. Το μυστικό για να δημιουργήσει κανείς το απόλυτο mainstream τραγούδι, που θα σιγοψιθυρίσουν εκατομμύρια άνθρωποι έστω και μια φορά, είναι πράγματι σπάνιο, αλλά όπως φαίνεται όχι ακατόρθωτο. Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε κλασσικά κομμάτια, ιδιαίτερα δημοφιλή, αλλά σε εκείνα που κατέκτησαν την κορυφή των charts, πραγματοποιώντας αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία.

Χωρίς αμφιβολία, η τύχη υπήρξε σημαντικός παράγοντας για το κατόρθωμα τους, αφού παρά το γεγονός πως μερικοί εξ ‘ αυτών διαθέτουν χαρισματικό ταλέντο, κάτι που απεδείχθη και στις επόμενες κυκλοφορίες τους, καμία από τις τελευταίες δεν κατάφεραν να επισκιάσει το ένα και μοναδικό τραγούδι που τους οδήγησε στον απόλυτο οικονομικό θρίαμβο. Τα εκατομμύρια πολλά, τόσα ώστε να ξεχρεώσουν όχι μόνο λογαριασμούς, αλλά τις ζωές των παιδιών και των εγγονών τους.

Gotye: 10 εκατομμύρια δολάρια

Ο Βελγο-Αυστραλός multi-instrumental μουσικός, ερμηνευτής και τραγουδοποιός είναι το ακριβές παράδειγμα της βρετανικής φράσεις "zero to hero". Και αυτό γιατί ο Gotye έφτασε από το μηδέν στην κορυφή με την ρυθμική μπαλάντα "Somebody That I Used to Know", την οποία ερμήνευσε επιτυχώς με την Kimbra. Ένας πολυπλατινένιος δίσκος με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Somebody That I Used To Know" έγινε το σίνγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις το 2012, ενώ σήμερα αποτελεί το κομμάτι – θαύμα με τις περισσότερες ροές στο Spotify. Θαυμαστές και κριτικοί επαίνεσαν τους στίχους του τραγουδιού, τα όργανα και τα φωνητικά του Gotye, καθώς και το πρωτότυπο βίντεο κλίπ, με πολλούς να προβλέπουν ένα λαμπρό μέλλον για το ανερχόμενο αστέρι, κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Ο Gotye έλαβε περισσότερα από 10 εκατομμύρια για την επιτυχία του αυτή, γεγονός που το εξασφάλισε μια άνετη ζωή με μικρότερα ή μεγαλύτερα διαλείμματα από την μουσική σκηνή.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στην ταινία Back to Black

Βρήκαμε τι ισχύει και τι όχι στη νέα ταινία που σκιαγραφεί τη ζωή της τραγουδίστριας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.