Οι Muse και το πλήρωμα του χρόνου

Οι headliners του φετινού Ejekt Festival επιστρέφουν στα μέρη μας για να ολοκληρώσουν ό,τι άφησαν στη μέση.

Ήταν 24 Ιουλίου του 2016 όταν έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στη σκηνή του Ejekt Festival, συγκεντρώνοντας 30.000 θεατές. Τότε, τους είχαν ανοίξει οι Ilia Darlin, Temples και Unkle, σήμερα, 6 χρόνια αργότερα θα είναι οι Danai Nielsen, Nothing But Thieves και Yungblud. Θυμάμαι τότε, να γράφω πως οι Muse είχαν παίξει σα μία καλοκουρδισμένη μηχανή με το βάρος να πέφτει στη "μηχανή". Ήταν καταπληκτικοί, αψεγάδιαστοι θα έλεγε κανείς, αλλά αισθανόσουν πως ήταν τόσο αφοσιωμένοι στην προκάτ σκηνοθεσία που δεν δεν υπήρχε διάδραση με το κοινό.

Ήταν σα να ακούγαμε cd, τόσο τέλειοι αλλά και τόσο παγωμένοι επίσης. Ακόμα θυμάμαι επίσης πως ο Bellamy ήταν ντυμένος λες και πήγαινε σε κάποια σκανδιναβική χώρα, ενώ έσκαγε ο τζίτζικας- όπως βολεύεται κανείς, θα πεις και θα έχεις δίκιο. Ναι, κάτι μου έλειψε από εκείνη τη βραδιά, κάτι αδιόρατο, απροσδιόριστο, αλλά πολύ σημαντικό για να μου έχει μείνει έτσι. 

>Διάβασε ακόμη: Ένα χαλαρό μεσημέρι με τους Madrugada

Έκτοτε, έχει μεσολαβήσει ένα ακόμη album, το Simulation Theory, μία πανδημία, ενός προς το τέλος Αυγούστου και εκτός απροόπτου περιμένουμε την κυκλοφορία του Will of The People, του ένατου κατά σειρά δίσκου τους. Και μόνο από τον τίτλο, καταλαβαίνεις πως η covid έχει παίξει το ρόλο της στη δημιουργία του. Υπάρχει δηλαδή, μπόλικο ψωμί για να τα ξαναπούμε από κοντά με αυτούς τους τρεις τύπους που κρατούν γερά τα σκήπτρα της σύγχρονης ροκ.

Eυσεβείς προσδοκίες και undisclosed desires

Πιστεύω πως δε μπορεί να υπάρξει άνθρωπος που θα αμφισβητήσει την καλλιτεχνική υπόσταση του Bellamy, o οποίος εντός και εκτός σκηνής είναι ένα πραγματικό πολυεργαλείο. Κι ούτε αυτές οι γραμμές γράφονται για να ψέξουν τα πεπραγμένα ή να προεξοφλήσουν το αποψινό αποτέλεσμα. Η μπάντα έχει αποδείξει πολλάκις τι μπορεί να κάνει. 

Το ζήτημα είναι πως αυτήν τη φορά, οι προσδοκίες είναι πολύ περισσότερες, τουλάχιστον για όσους από εμάς που αφενός τους παρακολουθούν συστηματικά αφετέρου που το 2016, έφυγαν με την αίσθηση του ανολοκλήρωτου. Αυτήν τη φορά, το setlist πρέπει να είναι κέντημα παλιών και νέων επιτυχιών, πρέπει να υπάρξει μία κορύφωση.

Τα σκαμπανεβάσματα είναι πάρα πολύ χρήσιμα στα lives, όπως και η αντίληψη των καλλιτεχνών. Όταν η πορεία σου μετρά 23 χρόνια δισκογραφίας, πρέπει με κάποιο τρόπο στις συναυλίες σου να τα τιμάς, ευχαριστώντας το κοινό σου που σε ακολουθεί πιστά. Αυτό περιμένω απόψε από την επιστροφή των Muse στον τόπο του εγκλήματος, το πλήρωμα του χρόνου.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

10 βραβευμένες ταινίες του Netflix που παραδέχονται όλοι

Ανάμεσα στις αμέτρητες παραγωγές που περιλαμβάνει η πλατφόρμα, υπάρχουν μερικές που έχουν θέση στη λίστα σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης