Το απίστευτο ποσό που έβγαλε η Kate Bush εξαιτίας του Stranger Things

To Running Up That Hill αποδείχτηκε πραγματικό χρυσωρυχείο για την τραγουδίστρια.

Η Kate Bush φέρεται να έχει κερδίσει μέχρι στιγμής περίπου 2,3 εκατ. δολάρια (1,9 εκατομμύρια λίρες) σε έσοδα από ακροάσεις streaming του Running Up That Hill, που επανήλθε στο προσκήνιο χάρη στο Stranger Things 4. Όπως αναφέρει το Music Business Worldwide, το πιο πιθανό είναι τα περισσότερα από αυτά να έχουν καταλήξει στη δική της τσέπη, αφού τα πνευματικά δικαιώματα των ηχογραφήσεών της ανήκουν στην ίδια.

Στο μεταξύ, από τον Μάιο που κυκλοφόρησε το πρώτο μέρος της 4ης σεζόν της σειράς στο Netflix, στο 4ο επεισόδιο της οποίας το τραγούδι ακούγεται,  κατάφερε να σπάσει τρία παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες, όπως επίσης έφτασε στο νούμερο ένα στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ελβετία. Σε κάποια στιγμή μάλιστα, έγινε το κομμάτι με τις περισσότερες μεταδόσεις στον πλανήτη.

Η αντίδραση της Kate Bush

Η ίδια η Bush φυσικά, δυσκολεύεται ακόμη να πιστέψει όλο αυτόν το χαμό: 

"Απλά δεν μπορώ να το πιστέψω - Νο. 1 για τρίτη εβδομάδα. Είμαστε όλοι τόσο ενθουσιασμένοι! Στην πραγματικότητα, όλα αρχίζουν να μοιάζουν κάπως σουρεαλιστικά", έγραψε η τραγουδίστρια στην ιστοσελίδα της το περασμένο σαββατοκύριακο, προσθέτοντας ότι και η ίδια φρόντισε να δει όλα τα επεισόδια της σειράς: 

>Διάβασε ακόμη: Η 5η σεζόν του Stranger Things ίσως αργήσει περισσότερο από ό,τι αντέχουμε

"Είχα δει μόνο τις σκηνές που αφορούσαν άμεσα τη χρήση του τραγουδιού και έτσι δεν ήξερα πώς θα εξελισσόταν ή θα χτιζόταν η ιστορία. [...] Δεν μπορώ να φανταστώ τον όγκο της σκληρής δουλειάς που χρειάστηκε για να δημιουργηθεί κάτι τέτοιας κλίμακας. Νιώθω δέος. Έχουν φτιάξει κάτι πραγματικά θεαματικό", συμπλήρωσε.

Οι fans του Strangers Things μπορούν να ακούσουν τώρα το επίσημο soundtrack της 4ης σεζόν, με το Master Of Puppets των Metallica, το Spellbound των Siouxsie And The Banshees, το Fire And Rain του James Taylor, το Rock And Roll του Rick Derringer, το Running Up That Hill της Bush μεταξύ άλλων, στο Spotify, ενώ αργότερα φέτος, αναμένεται να κυκλοφορήσει ειδική έκδοση σε CD και βινύλιο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης