Όσα έμαθε η ζωή στον Ozzy Osbourne

Αυτές είναι οι δικές του αλήθειες, όπως τις αφηγήθηκε στο αμερικανικό Esquire το 2005.

Esquire Team
Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 03 Δεκεμβρίου 2023

Το 2005, ο θεότρελος Ozzy Osbourne, από το Μπέβερλι Χιλς όπου ήταν εγκατεστημένος, είχε αφηγηθεί στο αμερικανικό Esquire τις πιο σημαντικές στιγμές της συναρπαστικής, ροκ ζωής του. Σήμερα, ενώ γνωρίζουμε ότι μάλλον δεν θα τον ξαναδούμε σε live συναυλία, τις θυμόμαστε ξανά με αφορμή τα σημερινά 75α γενέθλιά του.

Τα μαθήματα ζωής του Ozzy Osbourne

- Μεγάλωσα στο Άστον, μια γειτονιά του Μπέρμιγχαμ, υπό συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Πάντοτε αισθανόμουν ελεεινά και για να μη μου την πέσει κανείς έκανα τον τρελό και χάριζα στους άλλους το γέλιο.

- Εκείνη την εποχή η φάση ήταν "αν πας στο Σαν Φρανσίσκο, μην ξεχάσεις να στολίσεις το κεφάλι σου με λουλούδια". Εγώ απορούσα πού στο διάολο είναι το Σαν Φρανσίσκο, ενώ τα μόνα λουλούδια που βλέπαμε στο Άστον ήταν αυτά που στόλιζαν τα φέρετρα, όταν πηγαίναμε στο νεκροταφείο.

- Πώς διαχειρίστηκε ο πατέρας μου την επιτυχία μου με τους Black Sabbath; Ήταν σαν κάποιος να κέρδιζε το γαμημένο το λαχείο. Άλλαξε την ίδια τη δομή της οικογένειάς μου, επειδή όλοι μου ζητούσαν από ένα "επίδομα".

Όσα έμαθε η ζωή στον Ozzy Osbourne Getty Images
Κάποτε -και πιο συγκεκριμένα το 1991- στο Λονδίνο. 

- Αν πρόκειται να διασκευάσεις ένα τραγούδι με ωραία μελωδία, μην του αλλάξεις τη μελωδία, για όνομα του Χριστού.

- Πριν από τη Sharon, είχα παντρευτεί μια άλλη γυναίκα. Τότε, ήμουν εθισμένος στις ψυχότροπες ουσίες και το αλκοόλ. Ο πατέρας μου υπήρξε κακοποιητικός απέναντι στη μητέρα μου κι εγώ, στην πρώτη μου σύζυγο, έριχνα χαστούκια επειδή πίστευα ότι αυτό είναι εκείνο που πρέπει να κάνουν οι άντρες στις γυναίκες τους.

- Δεν μπορώ να κάνω τίποτα με μέτρο. Όταν κάπνιζα, έκανα τριάντα πούρα Cohiba τη μέρα.

- Στο Μπέβερλι Χιλς, αν έχεις οποιοδήποτε θέμα υγείας που δεν ξέρεις τι είναι και είσαι ο Ozzy Osbourne, πρέπει να χάσεις πολλά λεφτά για να το βρεις.

- Οι άνθρωποι με ρωτούν αν μετανιώνω για κάτι. Φυσικά και γαμομετανιώνω. Αλλά αν δεν ζούσα τη ζωή μου όπως την έζησα ή αν δεν τη ζήσω όπως μου μέλει να τη ζήσω, θα τα σκατώσω με τον μεγάλο τύπο εκεί ψηλά στον ουρανό.

- Ο πατέρας της Sharon ήταν αρχιγκάνκστερ, εκείνη εξελίχθηκε σε φοβερή επιχειρηματία. Θυμάμαι που κάποτε της είπα "αυτό που πάντα με μάγευε σε σένα είναι το ότι δουλεύεις στη μουσική βιομηχανία σχεδόν όλη σου τη ζωή αλλά όταν πας να τραγουδήσεις ακούγεσαι σαν μια γαμημένη αντιλόπη της Νοτίου Αφρικής που πεθαίνει". Εκείνη μου απάντησε: "Αυτό που πάντα με μάγευε σε σένα είναι το ότι δουλεύεις στη μουσική βιομηχανία σχεδόν όλη σου τη ζωή αλλά δεν ξέρεις πότε έρχεται το κωλοτέλος ενός συμβολαίου".

- Κανείς στον κόσμο δεν γαμοακούγεται όπως εγώ.

- Για να είσαι ψεύτης, πρέπει να έχεις εξαιρετική μνήμη κι εγώ δεν θυμάμαι τίποτα.

- Μετά από την πρώτη χρονιά του reality The Osbournes, βγήκα να κάνω το Ozzfest και οι άνθρωποι που συναντούσα με ρωτούσαν "γιατί βρίσκεσαι στην πόλη μας;". Όταν εγώ τους έλεγα ότι έχω έρθει για να δώσω ένα show, με ρωτούσαν τι είδος show. Αποκρινόμουν ένα rock show κι αυτοί ήταν σε μια φάση του τύπου "α, κάνεις και τέτοια;".

- Αν έχω κάνει σεξ με groupies; Είναι όπως όταν πηγαίνεις σε ένα ζαχαροπλαστείο και όλοι λένε "δεν πρόκειται να αγγίξω τίποτα για να μη μου κοπεί η όρεξη και χάσω το μεσημεριανό μου". Τελικά, καταλήγεις να τρως ένα κομμάτι σοκολάτα ή μια κρέμα.

- Μια-δυο φορές έκανα ηρωίνη, αλλά φοβόμουν να βγω στον δρόμο για να την αγοράσω. Ήταν πιο εύκολο να βρω έναν γιατρό που μαγευόταν από το γεγονός ότι είμαι διάσημος και να του ζητήσω να μου σουτάρει μορφίνη.

- Δεν γίνεσαι κατά τύχη μαλάκας. Χρειάζεται να το δουλέψεις λιγάκι.

- Ξέρω τι πρόκειται να γραφτεί στην ταφόπλακά μου: "Ενθάδε κείται ο Ozzy Osbourne, ο πρώην τραγουδιστής των Black Sabbath που αποκεφάλισε μια νυχτερίδα με μια δαγκωνιά".

- Ήταν της μοίρας μου γραφτό να γίνω αυτός που είμαι και ό,τι είμαι. Έχω υπάρξει απλώς ο εαυτός μου. Και έχω μια σπουδαία μάνατζερ.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης