Ηρώδειο: Οι παραστάσεις που θα δούμε το φθινόπωρο

Από τα "Βατράχια" και τον "Οιδίπους επί Κολωνώ" στον αμερικανό κωμικό Bill Burr, όλες οι φθινοπωρινές παραστάσεις στο Ηρώδειο.

Esquire Team
Γράφει: Esquire Editors 13 Αυγούστου 2023

Από επιτυχημένες παραστάσεις αρχαίου δράματος όπως τα 'Βατράχια' και ο 'Οιδίπους επί Κολωνώ' μέχρι stand up comedy και διαφορετικές εκφάνσεις του χορού θα δούμε φέτος στο Ηρώδειο.

"Βατράχια": Μια κωμωδία με dna τραγωδίας

Ηρώδειο: Οι παραστάσεις που θα δούμε το φθινόπωροKarol Jarek


Μετά το sold out των 17.500 θεατών στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, τα "Βατράχια"  σε σκηνοθεσία της Έφης Μπίρμπα θα παρουσιαστούν στο Ηρώδειο στις 31 Αυγούστου. Με ατμόσφαιρα απόκοσμη, εφιαλτική, μεταφυσική, που διατρέχεται από το άλγος της ύπαρξης και την ανάγκη διακήρυξης ενός διαφορετικού τρόπου να (συν)υπάρχουμε, όπως διαβάζουμε στην κριτική του "α", η παράσταση της αριστοφανικής κωμωδίας με dna τραγωδίας ακολουθεί το ταξίδι του θεού Διόνυσου (Άρης Σερβετάλης) στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει, με συνοδοιπόρους τον δούλο του Ξανθία (Μιχάλης Σαράντης) και τον θόρυβο των βατράχων.

Παίζουν, επίσης, οι ηθοποιοί Αργύρης Ξάφης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαίρη Μηνά, Έκτορας Λιάτσος, Μιχάλης Θεοφάνους, Αλεξάνδρα Καζάζου, Νάνσυ Μπούκλη, Κυριάκος Σαλής.

"Οιδίπους επί Κολωνώ" ο Δημήτρης Καταλειφός

ΟΙΔΙΠΟΥΣΠάτροκλος Σκαφίδας

Η παράσταση του "Οιδίποδα επί Κολωνώ" σε σκηνοθεσία του Γιώργου Σκεύα έρχεται στο Ηρώδειο στις 2 Σεπτεμβρίου, μετά την επιτυχημένη της παρουσίαση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, όπου συγκέντρωσε περισσότερους από 17.000 θεατές, σε συμπαραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού "Λυκόφως" με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Ο Δημήτρης Καταλειφός υποδύεται τον Οιδίποδα, άλλοτε βασιλιά της Θήβας, που γέροντας πια, τυφλός και εξόριστος, καταφτάνει στον αθηναϊκό δήμο του Ιππίου Κολωνού, οδηγούμενος από τη μικρότερη κόρη του, Αντιγόνη, ζητώντας άσυλο.

"Ένα τεράστιο ζήτημα που θέτει το έργο είναι η αναγκαιότητα μιας κοινωνίας να είναι ανοιχτή, ανεκτική και δίκαιη απέναντι στον άνθρωπο. Ο Οιδίποδας θα μπορούσε να είναι σαν ένα μετανάστη που έρχεται από την Ασία και τον δέχεται μία χώρα", δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του στο "α” ο Δημήτρης Καταλειφός, που επιστρέφει στο Αργολικό Θέατρο τριάντα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση σε ένα ρόλο ζωής.

Συμπρωταγωνιστούν οι Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Αγγελική Παπαθεμελή, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμος Μουμούρης, Χρήστος Σαπουντζής, Νίκος Νίκας, Γιώργος Φριντζήλας κ.ά.

Ο κωμικός Bill Burr έρχεται στην Ακρόπολη 

Billy Burr

Ο υποψήφιος κωμικός για Emmy και Grammy, Bill Burr, έρχεται στο Ηρώδειο στις 11 Σεπτεμβρίου με μια παράσταση stand up comedy εξολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα. Γράφοντας ιστορία ως ο πρώτος κωμικός που εμφανίστηκε στο Fenway Park στη Βόρεια Αμερική, ο Bill Burr είναι μια από τις κορυφαίες κωμικές φωνές της γενιάς του, σημειώνοντας επιτυχία στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο καθώς και στη σκηνή.

Το "Bill’s Monday Morning Podcast” είναι ένα από τα κωμικά podcast με τις περισσότερες λήψεις και το 2022 ο Bill έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα του Netflix με το "Bill Burr: Live At Red Rocks", το οποίο γυρίστηκε τον Οκτώβριο του 2021 στο θρυλικό χώρο, αλλά και ως παρουσιαστής της εκπομπής, "Bill Burr Presents: Friends Who Kill".

Η συνέχεια στο athinorama.gr

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης