Το Rehab μάλλον έδειξε το τέλος της Amy Winehouse

Η ιστορία πίσω από ένα από τα πιο θρυλικά τραγούδια του 21ου αιώνα, με αφορμή τα 12 χρόνια από τον θάνατο της Amy Winehouse.

Έχουν περάσει 12 χρόνια από την 23 Ιουλίου 2011, την μέρα που Amy Winehouse έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 27 ετών -γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1983-, στο σπίτι της στο Camden του Λονδίνου. Η Αγγλίδα τραγουδίστρια με την σπάνια φωνή, μόλις λίγα χρόνια πριν έβλεπε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια της -αν όχι το πιο δημοφιλές τραγούδι της- να κάνει αίσθηση τόσο στα charts όσο και στα μουσικά βραβεία. Το Rehab γράφτηκε από την ίδια την Amy για το δεύτερο άλμπουμ της Back to Black, τον Οκτώβριο του 2006. 

Το Rehab

H παραγωγή του Rehab έγινε από τον Mark Ronson και όπως ο ίδιος έχει κατά καιρούς αναφέρει πρόκειται για ένα άκρως αυτοβιογραφικό τραγούδι που ασφαλώς έχει ως επίκεντρο την άρνηση της Winehouse να παρευρεθεί σε κέντρο αποτοξίνωσης από το αλκοόλ και να αρνηθεί κάθε είδους θεραπείας. 

Ακόμη και η ίδια η Amy ποτέ δεν το είχε αρνηθεί: "Οι συνεργάτες μου, μου είχαν ζητήσει να μπω σε κέντρο αποκατάστασης. Με τη σειρά μου ρώτησα τον πατέρα μου, αν θεωρούσε ότι είναι απαραίτητο να βρεθώ σε ένα τέτοιο μέρος. Μου είπε όχι, αλλά ίσως και να άξιζε τελικά μία προσπάθεια. Και έτσι έκανα, για 15 λεπτά. Πήγα, τους χαιρέτησα και τους εξήγησα ότι πίνω πολύ γιατί είμαι ερωτευμένη και η σχέση μου περνά προβλήματα. Αμέσως μόλις τους το είπα, έφυγα". Και έπειτα από αυτό το γεγονός αντικατέστησε όλη την ομάδα που διαχειριζόταν το management της εικόνας της. 

> Διάβασε ακόμη: H ιστορία της χειρότερης ταινίας όλων των εποχών

Το γεγονός επιβεβαίωσε αργότερα και ο Nick Shymansky, κάποτε μάνατζερ της Amy: "Ναι, της είπα να πάει για αποτοξίνωση. Μάλιστα, βρισκόμασταν μόνοι μας στο αυτοκίνητο, όταν πήγαμε σε μια απόμερη τοποθεσία για να το συζητήσουμε. Ήθελα να είμαι -και ήμουν- πολύ ξεκάθαρος. Δεν πρόκειται να συνεχίζαμε τη συνεργασία μας αν η Amy δεν παραδεχόταν ότι υπάρχει πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αντέδρασε πολύ άσχημα, αλλά παραδέχτηκε πως χρειάζεται βοήθεια. Πήγαμε μετά στο σπίτι του πατέρα της, στο Bluewater. Μόλις όμως φτάσαμε εκεί αυτός μου είπε ότι ήμουν υπερβολικός. Ανέφερε μάλιστα να την κοιτάξω, λέγοντάς μου πως δεν χρειάζεται κανενός είδους αποκατάσταση. Ήξερα ότι έκανε λάθος".

Το Rehab έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία διεθνώς, με πάρα πολλούς να υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για το signature song της Winehouse. Κέρδισε τρία Grammy, μεταξύ των οποίων τα Song of the Year και Best Female Pop Vocal Performance. 

> Διάβασε ακόμη: 10 αξέχαστοι ρόλοι του Robin Williams

Δεν θα ήταν όμως υπερβολή να γραφτεί πως η ίδια η εξάρτηση της Amy με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά έδωσε και αυτή με τη σειρά της στο κομμάτι δημοτικότητα, αλλά και πάτημα στα media να ασχοληθούν περαιτέρω με την κατάσταση της υγείας της και τους εθισμούς της. Αυτούς που την οδήγησαν μέχρι το θάνατο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.