Ο νέος δίσκος του James Blake είναι πιο αισιόδοξος από ό,τι περιμέναμε

O ταλαντούχος Βρετανός αλλάζει σελίδα με το Assume Form που κυκλοφόρησε λίγες μέρες πριν.

Το περασμένο καλοκαίρι, εν μέσω καύσωνα και μουντιαλικού πυρετού ο James Blake είχε κάνει κάποιες δηλώσεις, μιλώντας σε ακροατήριο της Καλιφόρνιας, για τον σκληρό αγώνα που δίνει εδώ και κάποια χρόνια για να αποφύγει την κατάθλιψη που τον περιτριγυρίζει: "Με πήραν μακριά από τη φυσιολογική ζωή σε μία ηλικία που ακόμα δεν είχα ενηλικιωθεί πλήρως". Ο ταλαντούχος Βρετανός ήταν μόλις 23 ετών όταν γνώρισε την παγκόσμια επιτυχία.

Τα λόγια αυτά έρχονταν δύο μόλις μήνες μετά την κυκλοφορία του Don't Miss it, του πρώτου single που κυκλοφόρησε μετά το 2016 και το άλμπουμ The Colour is Everything. Πολύ απαλά πλήκτρα πιάνου, η χαρακτηριστική φωνή του Blake τυλιγμένη σε autοtune, minimal μπασογραμμές και μία πραγματικά εύθραυστη ατμόσφαιρα. Όλοι σκέφτηκαν πως το επόμενο βήμα του θα είναι ακόμα πιο απαισιόδοξο σε σχέση με τα προηγούμενα. Άλλωστε δεν τον έχουν ονομάσει τυχαία το "θλιμμένο παιδί της βρετανικής μουσικής".

Κι όμως, σήμερα λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ με τίτλο Assume Form τα πράγματα δείχνουν αρκετά διαφορετικά: ναι, μπορεί ο χαρακτηριστικός ήχος του να δηλώνει παρών, υπάρχει όμως μία φρέσκια αισιόδοξη ενέργεια σχεδόν διάχυτη σε κάθε στιγμή του άλμπουμ.

Στο ρεφρέν του ομώνυμου τραγουδιού μοιάζει να ανοίγει διάλογο με εκείνον τον εαυτό του που δεν κατάφερε να ενηλικιωθεί φυσιολογικά. Με εκείνον τον άνθρωπο που δεν πρόλαβε να σχηματιστεί πλήρως. Μία παραδοχή καθόλου εύκολη, ιδιαίτερα όταν είσαι ένας μουσικός που έχεις συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας: Brian Eno, Frank Ocean, Beyonce, Kanye West, Kendrick Lamar.

Ο νέος δίσκος του James Blake είναι πιο αισιόδοξος από ό,τι περιμέναμε
O James Blake στο Music And Arts Festival τον Αύγουστο του 2018.

Μάλιστα το γεγονός πως είναι τόσο διάσημος για τις συνεργασίες του έκανε μεγάλο μέρος του κοινού να πιστεύει ότι ο νέος δίσκος θα είναι γεμάτος με τρανταχτά ονόματα που "θα έβαζαν ένα χεράκι" στο άλμπουμ.

Assume Form James BlakeΤελικά, αυτήν την φορά ο Blake ήταν περισσότερο επιλεκτικός: οι συνεργασίες είναι μόλις τέσσερις στα 12 τραγούδια του Assume Form με το ραπάρισμα του ακριβοθώρητου André 3000 στο Where's The Catch να ξεχωρίζει.Σίγουρα υπάρχουν αδύνατα σημεία στον δίσκο. Το Lullaby for my Insomniac ακούγεται κάπως εκτός τόπου και χρόνου ενώ το Power On μοιάζει πρόχειρο και υπερβολικά εύπεπτο σε σχέση με τα στάνταρ που μας έχεις συνηθίσει. Όμως η αίσθηση που έχει ο ακροατής όταν ακούσει ολόκληρο το Assume Form είναι εκείνη που κατά καιρούς έχουν επισημάνει τεράστια ονόματα όπως ο Kanye West για τον James Blake: είναι και παραμένει ένας από τους πιο ταλαντούχος μουσικούς της γενιάς του.

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.