Τα πιο άβολα rap τραγούδια από παίκτες του NBA

Από το diss του Shaq ενάντια στον Kobe μέχρι το "Swerve" του Lonzo Ball, αυτή η μουσική σκηνή δεν έχει να δείξει μεγάλες στιγμές.

Ο μαγικός κόσμος του NBA και το σύμπαν του hip hop έχουν παντρευτεί εδώ και αρκετές δεκαετίες. Από το μακρινό 1991, όταν ο Tupac αναφερόταν στους στίχους του Tha' Lunatic στον Michael Jordan, μέχρι σήμερα που ο Drake κλέβει την παράσταση με τις τρέλες που κάνει λίγο έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, πάντα υπήρχαν αστέρια της πορτοκαλί μπάλας που πίστευαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν εξίσου καλά στη rap.

Μάλιστα, σε κάποιες λίγες περιπτώσεις τα κατάφεραν. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι συλλογές όπως το αξιοπρεπές B-Ball’s Best Kept Secret (1994), με συμμετοχές από τους Gapy Payton, Jasson Kid και Shaq, αποτελούν απλά την εξαίρεση στον κανόνα. Συνήθως, αυτή η μουσική σκηνή μας χαρίζει άβολες στιγμές, όπως αυτές που ακολουθούν.

It Ain’t Easy | LeBron James ft. Kevin Durant

Πώς προέκυψε τώρα αυτό; Κατά τη διάρκεια του lockout του 2011, οι δύο super stars άραζαν στα Spider Studios του Οχάιο και σκότωναν την ώρα τους φτιάχνοντας ρίμες. Το τελικό αποτέλεσμα που περιγράφει τον δρόμο προς την κορυφή δεν είναι άσχημο, απλά είναι σίγουρο ότι χρειάστηκε πολύ δουλειά στο studio. Φυσικά, δεν θα έκαναν τόσα εκατομμύρια plays στο Souncloud αν δεν ήταν δύο από τους κορυφαίους παίκτες του πλανήτη.

Swerve | Lonzo Ball ft. Lance Stephenson

"Εδώ με τον κολλητό μου τον Lance, βγάζουμε κάθε είδους hits" ακούγεται, σε πολύ ελεύθερη μετάφραση, σε κάποιο σημείο του track. H σεζόν 2018-2019 δεν ήταν η καλύτερη για τους Lakers. Για να το πούμε πιο σωστά ήταν τελείως προβληματική, κάτι που παρ' όλη την ομαδική προσπάθεια βγήκε και στη μουσική εκτός από το παρκέ.

Hold Me | Brian McKnight ft. Kobe Bryant

Ας γυρίσουμε πίσω στα τέλη των 90s, όταν το hip hop είχε φύγει από τα στενά των γκέτο κι είχε μπει στα μεγάλα σαλόνια. Κάπου εκεί βρίσκομαι τον ανερχόμενο Kobe Bryant να κάνει μία guest εμφάνιση με afro μαλλί και μερικές ρίμες. Δεν τα κατάφερε άσχημα στο flow, η κίνησή του (δείχνει σα να μην γνωρίζει τι να κάνει τα χέρια του) όμως φανερώνει, μέχρι σήμερα, μία τρομερή αμηχανία μπροστά στην κάμερα.

The Entirety of TP | Tony Parker

Μία ξεχασμένη λεπτομέρεια από την εποχή που μεσουρανούσαν οι Spurs: Για άγνωστο λόγο ο Tony Parker είχε δοκιμάσει την τύχη του το 2007 στη γαλλόφωνη rap. Αν και το αποτέλεσμα δεν θυμίζει ακριβώς hip hop αλλά περισσότερο ένα κακό μείγμα από ευρωπαϊκά beats της εποχής να συναντούν τον Pit Bull κάτω από τα νέον φώτα που συνήθιζε η Missy Elliot στα βιντεοκλίπ της. Ευτυχώς, λοιπόν, που σχεδόν κανείς πια δε το θυμάται.

Knicks Anthem | Iman Shumpert

Η μεγαλύτερη στιγμή του Shumpert στον χώρο του hip hop είναι σίγουρα η συμμετοχή μαζί με τη γυναίκα του και τραγουδίστρια, Teyana Taylor, στο βιντεοκλίπ του Kanye West, Fade (2016). Αντίστοιχα η χειρότερη rap στιγμή του είναι όταν προσπάθησε να σταθεί πίσω από το μικρόφωνο με παταγώδη αποτυχία.

40 Bars | Allen Iverson

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πόσο πολύ έχει παλέψει ο Iverson για να εδραιωθεί η hip hop κουλτούρα (ιδιαίτερα οι στιλιστικοί της κανόνες) στο NBA, σε εποχές που αυτό ακόμα δεν ήταν δεδομένο. Ίσως όμως το παρατράβηξε όταν αποφάσισε να βγάλει το δικό κομμάτι το 2005. Εκτός από κακό είναι γεμάτο από σεξιστικές αναφορές. Αργότερα, μάλιστα, ο ίδιος θα αποκαλούσε τον δίσκο που δεν κυκλοφόρησε ποτέ "ντροπιαστικό".

Το diss ενάντια στον Kobe | Shaquille O’Neal

Πριν το Twitter γίνει το χώρος όπου οι stars του NBA έλυναν τις προσωπικές του διαφορές, υπήρχαν τα clubs. Έτσι, το 2008, ο Shaq που για χρόνια ήταν στα μαχαίρια με τον Kobe Bryant, ανέβηκε στη σκηνή ενός club του Φοίνιξ και αυτοσχεδίασε. Το freestyle diss απέναντι στον πρώην συμπαίκτη του έγινε πρώτη είδηση σε όλα τα αθλητικά sites της Αμερικής για αρκετό καιρό. Ευτυχώς ο Kobe δεν απάντησε ποτέ. 

Gangsta, Gangsta | Chris Webber ft. Kurupt

O Chirs Webber ήταν ένας εξαιρετικά ταλαντούχος παίκτης που όμως συνήθιζε να κάνει εξαιρετικά κακές επιλογές. Κάποτε, στέρησε από το κολέγιο του τον τίτλο του NCAA, γιατί αποφάσισε να πάρει το λάθος timeout τη λάθος στιγμή. Αντίστοιχα, το 1999, αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με τον rapper Kurupt σε ένα κομμάτι όπου φαίνεται να μην έχει ιδέα για το τι ακριβώς πρέπει να κάνει. 

Από: Esquire US

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.