Αυτό είναι το line-up του Sonar Festival 2020

Το διάσημο φεστιβάλ της Βαρκελώνης ανακοίνωσε τους καλλιτέχνες που θα πρωταγωνιστήσουν φέτος στις σκηνές του.

Αφού έγιναν γνωστά τα πρώτα events για το OFFSónar, το Sónar παρουσίασε το φετινό του line-up. Για το 2020 το διάσημο φεστιβάλ της Βαρκελώνης, το οποίο ετοιμάζεται για την 27η edition του και έχει γίνει γνωστό για την ποιότητα και τα τεράστια μουσικά ονόματα που φιλοξενεί, έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα (18-20 Ιουνίου) που συγκεντρώνει μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα της clubbing σκηνής, της avant-garde electronica καθώς και ανερχόμενα ταλέντα της trap αλλά και γενικότερα των urban ήχων από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Αυτό είναι το line-up του Sonar Festival 2020

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα events χωρίζονται σε Sónar by Night και Sónar by Day. Η φετινή εκδοχή του φεστιβάλ θα περιέχει περισσότερες από 100 live εμφανίσεις, με headliners όπως οι The Chemical Brothers, Arca, THE BLAZE, Carl Cox, Mura Masa, Eric Prydz, Richie Hawtin, AJ Tracey, Laurent Garnier, The Black Madonna, Charlotte De Witte, Princess Nokia, Telefon Tel Aviv, και πολλοί άλλοι. 

Chemical Brothers

Οι The Chemical Brothers θα πρωταγωνιστήσουν στο Sónar μέσα από το νέο και φαντασμαγορικό οπτικοακουστικό τους show ενώ οι THE BLAZE, το γαλλικό ντουέτο που έχει κατακτήσει το κοινό μέσα από την ευαισθησία και τις γεμάτες συναισθήματα συνθέσεις του, θα βρεθούν στη Βαρκελώνη για ένα exclusive show. Οι 2manydjs θα επιστρέψουν στο φεστιβάλ, αυτήν την φορά στο Sónar by Night για ένα non-stop σετ 6 ωρών, δίπλα στη νέα γενιά των avant-garde DJs της house και techno σκηνής: Helena Hauff, Charlotte de Witte, Joy Orbison, DJ Python, DJ ANNA, Avalon Emerson και La Fleur. 

2MANYDJS

To Sónar, όπως πάντα έτσι και φέτος, θα εξερευνήσει και θα φιλοξενήσει τα καλύτερα σχήματα της βρετανικής grime και hip hop, ενός ήχου που βρίσκεται σε μόνιμη εξέλιξη. Μερικοί από τους πλέον ξεχωριστούς εκπροσώπους της σκηνής θα εμφανιστούν στο Sónar by Night: τόσο ο Dave (αποκάλυψη του 2019 και νικητής του πολύ σημαντικού βραβείου Mercury) όσο κι ο AJ Tracey, ο rapper με το απίστευτο flow και συνθέτης του hit Ladbroke Grove, θα είναι εκείΑπό την σκοτεινή πλευρά της rap και της grime, ο συνεργάτης των Skepta και Stormzy και ανερχόμενο αστέρι της βρετανικής drill σκηνής, Headie One, θα εμφανιστεί λίγο πριν το DJ set του Conducta, ενός από τους βασιλιάδες του revival της UK garage.

Dave hip hop

Για άλλη μία φορά, το Sónar θα λειτουργήσει ως μία τεράστια πλατφόρμα των πιο προηγμένων και avant-garde ήχων που δημιουργούνται αυτήν την στιγμή στον πλανήτη, παρουσιάζοντας περισσότερο από 20 διαφορετικές εθνικότητες καλλιτεχνών, πολλοί από τους οποίους εστιάζουν στα hip hop beats, τις νέες τάσεις στη dancehall και τη reggaeton, τις υποσκηνές της trap, του νέους αφρικανικούς ρυθμούς, και τα σύγχρονα υβρίδια της pop και της r&b.

Η χαρισματική Princess Nokia από τη Νέα Υόρκη επιστρέφει στο φεστιβάλ ενώ οι κεντρικοί τίτλοι των global ήχων θα γραφτούν από τον Ουρουγουανό Lechuga Zafiro, ο οποίος ακροβατεί ανάμεσα στη grime και τη dembow· τη Βραζιλιάνα Badsista που θα εκτοξεύσει funk και dancehall hits και τον καταπληκτικό Kelman Duran, έναν μουσικό με καταγωγή από τη Δομινικανή Δημοκρατία που ζει στο Λος Άντζελες, και οδηγεί τη reggaeton σε πειραματικούς δρόμους.

Το Sonar μέσα σε αυτά τα 27 χρόνια έχει χτίσει τη δική του φήμη σαν ένα hub πειραματικών και engaging underground ήχων. Το μανιφέστο του δεν μένει στο μουσικό πρόγραμμα αλλά χαιρετίζει κάθε τι πρωτοπόρο, ταλαντούχο που έχει ενδιαφέρον. Έτσι, πέρα από τα dj sets και τα live acts, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει διαλέξεις, να παρακολουθήσει workshops, debates, ομιλίες και σεμινάρια. Στο περίπου, για κάθε δύο ντόπιους που θα επισκεφτούν το φεστιβάλ και την πόλη, αντιστοιχεί ένας μουσικόφιλος ή ένας επαγγελματίας από τον χώρο της μουσικής.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sónar Festival (@sonarfestival) on

Χαρακτηριστικό είναι ότι το περσινό φεστιβάλ που παρακολουθήσαμε από κοντά παρέα με τη μπύρα Estrella Damm, επισκέφτηκαν 105.000 άνθρωποι από 120 χώρες παρακολουθώντας παραπάνω από 140 εμφανίσεις από πάνω από 300 καλλιτέχνες από 36 χώρες. Για πρώτη φορά, καλλιτέχνες από τις 5 ηπείρους έπαιξαν στο φεστιβάλ. 52% από την Ισπανία 48% από το εξωτερικό. 46.000 επισκέφτηκαν το Sonar by Day και 59.000 το Sonar by Night. Αφήνοντας τα νούμερα στην άκρη, πίνουμε μία Estrella στην υγειά του και προετοιμαζόμαστε για το φετινό που θα είναι ακόμα καλύτερο και πιο εντυπωσιακό.

Όλες οι πληροφορίες στο sonar.es.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος