Τι ακριβώς είναι η 8D μουσική

Το νέο trend τou ΥouTube είναι λιγότερο εντυπωσιακό από όσο ακούγεται.

Ως δια μαγείας και τελείως ξαφνικά, στο παγκόσμιο ίντερνετ η 8D μουσική είναι πολύ της μόδας τώρα τελευταία. Κασέτες, μπομπίνες, βινύλια, cds, mp3s, όλα μοιάζουν τελείως προϊστορικά σε σχέση με τους διθυράμβους που διαβάζει κανείς στα σχόλια του YouTube σχετικά με το νέο αυτό trend. "Θεέ μου, είναι υπέροχο. Ο ήχος κινείται και είναι λες και η τραγουδίστρια μετακινείται μπροστά μου" γράφει ενθουσιώδης ακροατής σχετικά με την 8D εκτέλεση του Hello της Adele.

Τι ακριβώς, όμως, είναι ο 8D ήχος; Όχι, δεν πρόκειται για κάποια νέα ανακάλυψη όπως ο "τρισδιάστατος ήχος" που πριν χρόνια προσπαθούσε να ανακαλύψει γνωστός Έλληνας τραγουδοποιός. Επί της ουσίας πρόκειται για "έξυπνες" παραγωγές που πατώντας πάνω στη λογική του dolby surround χτίζουν μουσικά κομμάτια τα οποία σου δίνουν την αίσθση ότι κινούνται μέσα στον χώρο. Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι οπαδοί της φάσης. Σημαντική Σημείωση: Χρειάζεται να φοράς ακουστικά για να "απολαύσεις" αυτό το νέο μουσικό trend.

Στα 8D μουσικά βίντεο παρατηρούμε πολλά εκατομμύρια views και χιλιάδες σχόλια. Δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι αυτό είναι το πραγματικό μέλλον των μουσικών παραγωγών. Ναι, δεν είναι ψέματα ότι στην πρώτη ακρόαση τα πράγματα φαίνονται αρκετά εντυπωσιακά. Αυτό, όμως, διαρκεί για λίγα δευτερόλεπτα, αφού το τρικ καταντά γρήγορα βαρετό αν όχι αφόρητα κουραστικό, ενώ για όσους ζαλιζόμαστε εύκολα μπορεί πραγματικά να προκαλέσει τρικυμία εν κρανίω.

 Όλη αυτή η μόδα σε βάζει σε αρκετές σκέψεις για το που ακριβώς οδηγείται σήμερα η μουσική βιομηχανία. Τα τεχνολογικά trends κατακλύζουν το σύμπαν της, με αποτέλεσμα να ξεχνάει βασικούς κανόνες: Ο στόχος της μουσικής, καλής, κακής ή μέτριας, είναι να μιλήσει για ανείπωτα συναισθήματα και να αφηγηθεί (με στίχους ή χωρίς) ανθρώπινες ιστορίες. Τα τρικ εύκολου εντυπωσιασμού ανήκουν στα τσίρκο και τους ταχυδακτυλουργούς. Ή όπως σωστά έγραψε και ένας χρήστης σχετικά με το τι του προκάλεσε η 8D μουσική: "Είναι σαν να έχεις δέσει τα ηχεία σου σε ανεμιστήρα οροφής".


φωτογραφίες © Getty Images 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.