Το Youtube εξαλείφει το μίσος

Η αλλαγή στους όρους και η κλιμάκωση της μάχης εναντίον ρατσιστικού και φασιστικού περιεχομένου και των θεωριών συνωμοσιών.

Το Youtube ανακοίνωσε ότι ξεκινά πόλεμο εναντίον του περιεχομένου που υποκινεί το μίσος, απαγορεύοντας -και ασφαλώς κατεβάζοντας- κάθε βίντεο που προωθεί τις φυλετικές διακρίσεις και τον διαχωρισμό, καθώς και αυτά που εξυμνούν τον ναζισμό και τα παράγωγά του. "Απαγορεύουμε ιδιαιτέρως τα βίντεο που αποθεώνουν την ανωτερότητα μίας ομάδας προκειμένου να δικαιολογήσει τις διακρίσεις, τον απομονωτισμό, τον αποκλεισμό βάσει κριτηρίων όπως η ηλικία, το φύλο, η φυλή, η κάστα, η θρησκεία, ο σεξουαλικός προσανατολισμός" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Youtube

Οι ενέργειες της δημοφιλούς πλατφόρμας δεν θα περιοριστούν όμως σε αυτό, καθώς θα ενισχυθούν οι προσπάθειες ελέγχου του περιεχομένου σχετικά με το τι επιτρέπεται. Φυσικά, θα κατέβουν όλα τα βίντεο που ενθαρρύνουν λανθασμένες πεποιθήσεις ή εκείνα που υπόσχονται θαυματουργές θεραπείες για σοβαρές ασθένειες και δεν έχουν καμία απολύτως επιστημονική βάση. Το ίδιο θα συμβεί και για τα (αμέτρητα) με θεωρίες συνωμοσίας, όπως για παράδειγμα η επίπεδη Γη.

"Αναγνωρίζουμε ωστόσο ότι τα περιεχόμενα αυτά μπορούν να έχουν αξία για τους ερευνητές ή τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που θέλουν να κατανοήσουν το μίσος ώστε να το καταπολεμήσουν καλύτερα" συμπληρώνεται επίσης στην ανακοίνωση του Youtube. Οι καινούριοι κανόνες έχουν τεθεί εδώ και λίγα 24ωρα σε ισχύ, με τους ανθρώπους του Youtube να ευελπιστούν ότι θα υπάρξει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα τους επόμενους μήνες. Στα σχέδια τους είναι να επεκτείνουν περαιτέρω τους όρους προστασίας το προσεχές διάστημα. 


Διάβασε ακόμη γιατί η Apple αποχαιρετά το iTunes και για τον σκοτεινό ωκεανό του Dark Web.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι τα αυτοκίνητα SDV;

Ό,τι πρέπει να ξέρεις για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης.

Γραφει TopGear

Ανθή Φακιδάρη, η 20χρονη Ελληνίδα που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ

Η Ανθή Φακιδάρη έχει περπατήσει μεταξύ άλλων στις πασαρέλες των Chanel, Armani και Givenchy.

Νίκος Παππάς - Βαγγέλης Περρής, ένα ακόμη αχρείαστο beef

Όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες.

Το Dragon's Dogma 2 είναι απλά ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2024

Δοκιμάσαμε το νέο action RPG της Capcom και σου μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πώς μπορείς να 'ξαναβαφτίσεις' το iPhone σου

Μέσα σε μόλις ένα λεπτό μπορείς να αλλάξεις όνομα στη συσκευή σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης