Πώς θα μοιάζουμε στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με το Instagram

Θα χαϊδεύουμε παράξενα ζώα, θα πιστεύουμε στα φαντάσματα και τα μαγεμένα δάση, θα γελάμε με τα κρυπτονομίσματα.

Πώς θα είναι η ζωή μας το 2022 και λίγο μετά από αυτό; Ίσως την απάντηση, μερικώς, να μπορεί να τη δώσει το Instagram που πρόσφατα δημοσιοποίησε το Trend Report του για το 2022, παρουσιάζοντας τις τάσεις που προβλέπει ότι θα επικρατήσουν τη νέα χρονιά σε τομείς όπως η μουσική, η μόδα, το content, η ομορφιά και η κοινωνική δικαιοσύνη. Λέτε οι προβλέψεις για τα κάπως παλαβά Instagram trends που ακολουθούν να βγουν αληθινές;

Πώς θα μοιάζουμε στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με το InstagramiStock

Η Generation Z παίρνει τα ηνία

Μέσα στο 2022, στο προσκήνιο αναμένεται να έρθει η γενιά Ζ, δηλαδή όσοι και όσες γεννήθηκαν από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έως τις αρχές του 2010. Άλλωστε, η αισθητική τους έχει ήδη κατακλύσει τις πιο δημοφιλείς ψηφιακές πλατφόρμες όπως το Instagram και το TikTok

Όσον αφορά τη μόδα και την περιποίηση, αναμένουμε τον μαξιμαλισμό στα ρούχα και τον μινιμαλισμό στις ρουτίνες περιποίησης. Μία αναμονή με ιδιαίτερη σημασία είναι αυτή που θέλει τουλάχιστον τους μισούς χρήστες του Instagram να πειραματίζονται στιλιστικά με κάποιες ψηφιακές υποκουλτούρες, τόσο στην εικονική όσο και στη 'real' καθημερινότητά τους. Πιο συγκεκριμένα, με αυτές του Goblincore, της Dark Academia και του Goth.

Goblincore, το στυλ των ξωτικών

Παράλληλα με το οικολογικό άγχος, δηλαδή την αγωνία για το μέλλον του πλανήτη λόγω της γρήγορης κλιματικής αλλαγής, το 2022 εικάζεται ότι θα ζήσουμε για να θυμόμαστε την άνοδο του Goblincore στυλ, το οποίο ενσωματώνει μπιζάρ στοιχεία που παραπέμπουν στην παρθένα φύση.

THE GOBLIN FOREST IN NEW ZEALANDiStock

Θα γίνουν, λοιπόν, της μόδας τα μάλλινα πλεκτά με τα 'τρελά' σχέδια, όπως είναι τα μανιτάρια και τα σαλιγκάρια, οι σαλοπέτες και οι μπότες πεζοπορίας.

Όσον αφορά το feed μας στα social media; Από αυτό θα περάσουν βίντεο με ανθρώπους που χαϊδεύουν παράξενα ζώα, με φόντο δάση, ορυχεία και βράχους με τάχαμου μαγικές ιδιότητες. Ωραίο content.

Κάτι άλλο που αναμένεται να κάνει σουξέ, στο ίδιο πλαίσιο, είναι οι συμβουλές για το πώς να φροντίζουμε τα φυτά που θα έχουμε στριμώξει στο διαμέρισμά μας στην πόλη. 

Η αισθητική της Dark Academia 

Η υποκουλτούρα της Dark Academia δεν είναι καινούργια αλλά μέσα στο 2022 αναμένεται να κάνει το mainstream μπαμ.

Οι μετέχοντες σε αυτή διαβάζουν ποίηση και μυθιστορήματα το story των οποίων εκτυλίσσεται σε πανεπιστημιουπόλεις, πιστεύουν στα φαντάσματα και είναι παθιασμένοι με την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή αρχιτεκτονική και μυθολογία.

THE 6TH SENSEGetty Images

> Διάβασε ακόμα: Στοιχειωμένες ιστορίες μέσα από την έπαυλη του Playboy

Ενδυματολογικά, εκφράζονται μέσω του preppy look.

Το content που αναμένουμε να δούμε από αυτούς θα τους απεικονίζει να διαβάζουν ποίηση, να συγκινούνται και να κλαίνε.

Γκοθάδες του κόσμου ενωθείτε

Το 2022 θα έχουμε, λέει, και την επιστροφή του Γκοθ, στην πιο sexy εκδοχή του, με τη μαυρίλα να συνδυάζεται με αλυσίδες τύπου bondage και αρβύλες.

GOTHSGetty Images

Shopping, μουσική και memes

Τη νέα χρονιά θα κάνουμε περισσότερες αγορές μέσω του ίντερνετ, αν και θα προτιμούμε τα ηλεκτρονικά καταστήματα που πωλούν αγαθά από δεύτερο χέρι.

Η μουσική θα έχει όλο και πιο πολύ ανάγκη το οπτικό κομμάτι. Ένα τραγούδι για να γίνει επιτυχία θα πρέπει είτε να μπορεί να χορευτεί (για να γίνει μόδα μέσω του TikTok) είτε να συνοδεύεται από ένα δυναμικό βίντεο που να είναι 'φιλικό' προς τις μικρές οθόνες των φορητών συσκευών.

> Διάβασε ακόμα: Grimes, η κυβερνοπάνκ Αφροδίτη της ηλεκτρονικής σκηνής

Όσον αφορά το με τι θα γελάμε; Με το σουρεαλιστικό χιούμορ των memes - σημείων των καιρών, από τα οποία το 32% εικάζεται ότι θα έχει να κάνει με τα κρυπτονομίσματα.

Μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά το Trend Report με ένα κλικ εδώ

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.