Όταν ο Thierry Mugler φωτογράφιζε super models στον πάγο

Η Claude Heidemeyer ξαπλωμένη στον παγετώνα του Disko Bay και το show στο Τσίρκο του Χειμώνα.

Ο Thierry Mugler δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος avant-garde designer που άφησε πίσω του ένα έργο εμβληματικό για τον χώρο της υψηλής ραπτικής. Κι αυτό γιατί ο δημιουργικός του εγκέφαλος χρησιμοποίησε, επίσης, για να εκφραστεί, τις σκηνικές τέχνες, το βίντεο και τη φωτογραφία. Μάλιστα, όλοι εμείς που τον αγαπήσαμε και η είδηση του θανάτου του μας βρήκε μια μέρα γεμάτη χιόνι, θυμηθήκαμε κατευθείαν τα 'καυτά παγωμένα' του κλικ, με τα γυμνά ή εντυπωσιακά ντυμένα, σαν παγώνια, supermodels, που τραβήχτηκαν στη Γροιλανδία, αλλά και σε άλλα, παράδοξα μέρη. Όπως και την Kate Moss ως Βασίλισσα του Χιονιού, στο show για τις δύο δεκαετίες του στον χώρο της μόδας.

Όταν ο Thierry Mugler φωτογράφιζε super models στον πάγο Getty Images
Ο Γάλλος σχεδιαστής τον Οκτώβριο του 1998, ενώ ακόμη μεσουρανούσε στον χώρο της μόδας.

Οι φωτογραφίες στη Γροιλανδία και τον υπόλοιπο πλανήτη

Η εικονική λήψη με την Claude Heidemeyer ξαπλωμένη στον παγετώνα του Disko Bay, στη Γροιλανδία, αλλά και οι υπόλοιπες φωτογραφίες του ασκούν μια εντυπωσιακή, απόκοσμη, παραμυθένια, φουτουριστική, παραισθησιακή, εξωγήινη, φετιχιστική και πάντοτε παγωμένη, απροκάλυπτα σεξουαλική σαγήνη, που μας κάνει να δούμε το ψύχος μέσα από το δικό του μαγικό πρίσμα.

INSIDE "MUGLER PHOTOGRAPHER" BOOKAbrams

Η χιονισμένη στιγμή του πιο εμβληματικού του show

Ένα από τα shows του που έγραψαν ιστορία, ίσως το πιο εντυπωσιακό από όλα όσα έκανε, ήταν εκείνο με το οποίο γιόρτασε τα είκοσι χρόνια του στον χώρο της μόδας, δείχνοντας τη συλλογή του για τη σεζόν Φ/Χ 1995-1996 στο Cirque d'Hiver (Το Τσίρκο του Χειμώνα), στο Παρίσι.

> Διάβασε ακόμα: Ο Thierry Mugler δεν μένει πια εδώ

Σε αυτό συμμετείχαν όλα τα super models της εποχής αλλά και γυναίκες-θρύλοι για το στυλ, μεγαλύτερης ηλικίας: η Tippi Hedren, η Patty Hearst και η Veruschka. Σε μία του σκηνή, η Kate Moss, ως άλλη Βασίλισσα του Χιονιού, κάνει τα δικά της, ενώ γύρω της πέφτει ψεύτικο χιόνι.

MYGLER A/W '95-'96 Getty Images
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από το ίδιο show. 

Ο Manfred Thierry Mugler, όπως ήθελε να τον αποκαλούν, με το πλήρες όνομά του, στο εικονοκλαστικό σύμπαν του οποίου η υψηλή αισθητική αποτέλεσε την υπέρτατη αξία, τα τελευταία χρόνια της ζωής του άλλαξε ριζοσπαστικά την εικόνα του, με μέσα το bodybuilding και μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις, που τον έκαναν να μοιάζει με action hero. Ας τον θυμόμαστε, λοιπόν, έτσι. Ως έναν υπερήρωα των δημιουργικών ψυχών.


COVER OF "MUGLER PHOTOGRAPHER" BOOKInfo: Ο Thierry Mugler απεβίωσε από φυσικά αίτια στις 23 Ιανουαρίου του 2022. Το σκληρόδετο πολυτελές λεύκωμα Manfred Thierry Mugler Photographer κυκλοφόρησε το 1988 από τον οίκο Rizzoli και στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2020, από τις εκδόσεις Abrams.Abrams

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης