
Πρώτη ματιά στο 'Πονηρό πνεύμα' του Γιάννη Χουβαρδά στο Εθνικό Θέατρο
Oι πρώτες φωτογραφίες από τη δημοφιλή μαύρη κωμωδία του Noel Coward.

Μια απόκοσμη αίσθηση μετατοπισμένης πραγματικότητας αναδύεται από τις πρώτες εικόνες της δημοφιλούς μαύρης κωμωδίας του Νόελ Κάουαρντ "Πονηρό πνεύμα”, που σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς από 26 Φεβρουαρίου για πρώτη φορά στην "γυμνή” Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης ανεβάζει το "Blithe spirit”, όπως θέλει ο πρωτότυπος τίτλος του βρετανικού έργου, με έναν θίασο αστέρων: τους Αργύρη Ξάφη, Άννα Μάσχα, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Αμαλία Μουτούση, Κατερίνα Λέχου, Θανάση Δήμου, Γιώργο Γλάστρα και Ειρήνη Λαφαζάνη.
Η πλοκή
Ο γάμος και οι δυσκολίες της συζυγικής πίστης πλέκονται με το καυστικό, φλεγματικό, ανελέητο χιούμορ του Βρετανού Νόελ Κάουαρντ, με αποτέλεσμα μια σχεδόν μεταφυσική κωμωδία. Στην "πικρή κωμωδία που βγάζει γέλιο” σύμφωνα με όσα είπε η Άννα Μάσχα στη συνέντευξη που έδωσε στο "α”, ο Τσαρλς, με τη δεύτερη σύζυγό του, Ρουθ, καλούν ένα ζευγάρι φίλων και ένα μέντιουμ για να κάνουν σεάνς σε ένα χώρο σαν καταφύγιο όπου γύρω πέφτουν βόμβες. Μέσα από αυτήν την πνευματιστική τελετή, ο Τσαρλς θέλει να αντλήσει υλικό για το καινούργιο του μυθιστόρημα, αλλά και να κοροϊδέψει το επάγγελμα του μέντιουμ. Φαινομενικά, η σεάνς δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, όμως μετά το τέλος της ο Τσαρλς, και μόνο αυτός, ακούει τη φωνή της πρώην γυναίκας του Ελβίρας και βλέπει το φάντασμά της.
Η συνέχεια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
O The Weeknd ανακοίνωσε ευρωπαϊκή περιοδεία και εμείς ανυπομονούμε - και ελπίζουμε
Μεταξύ μας, χρονικά είναι η περίοδος που γίνονται τέτοιου είδους ανακοινώσεις. Όχι ότι δεν είμαστε ικανοί να ξενιτευτούμε για να τον ακούσουμε, αλλά προφανώς, καθόλου δε θα μας χαλούσε το ενδεχόμενο να μη χρειαστεί ούτε αυτό.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληOι Μogwai επιστρέφουν στην Αθήνα
Οι αγαπημένοι Σκωτσέζοι επισκέπτονται ξανά τη χώρα μας, και συγκεκριμένα τρία χρόνια μετά την αξέχαστη εμφάνισή τους στο Release Athens, στο πλάι των Nick Cave and the Bad Seeds και Fontaines D.C..
Είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα το Task με τον Mark Ruffalo;
Η σειρά Task του Max με πρωταγωνιστή τον Mark Ruffalo αφηγείται δύο ιστορίες που μπλέκουν τον κόσμο του FBI με την καθημερινότητα μιας οικογένειας, σε ένα θρίλερ βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΟ Michael Caine επιστρέφει στην υποκριτική στα 92 του -Σε ποια ταινία θα παίξει
Ο Michael Caine, ένας από τους πιο εμβληματικούς ηθοποιούς του βρετανικού σινεμά, βγαίνει από τη σύνταξη στα 92 του για να επιστρέψει σε ρόλο ενός σίκουελ.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΤην 4η σεζόν του Maestro ανακοίνωσε επίσημα ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιβεβαίωσε με μια ανάρτηση στο Instagram ότι το Maestro συνεχίζεται για 4η σεζόν, δίνοντας μια φωτογραφία με τον τίτλο του πρώτου επεισοδίου.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤι λένε οι πρώτες κριτικές για τον Jeremy Allen White ως Bruce Springsteen
Κανενός οι βιογραφίες δεν είναι εύκολο πρότζεκτ προς αποτύπωση. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για εκείνη του The Boss που ζει, βασιλεύει και τον κόσμο συνεχίζει να κυριεύει με τη μουσική του.
Γραφει Ραφαελλα Ραλλη