Henry Timms, από το Lincoln Center στο ΚΠΙΣΝ

Μία συνέντευξη του προέδρου και CEO του Lincoln Center for the Performing Arts με αφορμή την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Γράφει: Esquire Editors 12 Απριλίου 2022

Μπορεί το νεϋορκέζικο Lincoln Center του Henry Timms, ένα από τα πιο διάσημα κέντρα παραστατικών τεχνών στον κόσμο να διδαχθεί από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ); Η απάντηση είναι θετική όπως αποκαλύπτει η συνεργασία των χώρων και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην οποία προχωρούν οι δύο οργανισμοί σε μια προσπάθεια να επαναπροσδιορίσουν την έννοια του δημόσιου χώρου, δημιουργώντας "Δίδυμες Αγορές" (Twin Agoras). Μετά την πανδημία, η έννοια του δημόσιου χώρου επαναπροσδιορίζεται και πολλοί οργανισμοί ανά τον κόσμο σπεύδουν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), πιστεύουν ιδιαίτερα στη σημασία του δημόσιου χώρου, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού. Η δημιουργία κι η διατήρηση ανοιχτών, δημόσιων χώρων, η ενεργοποίησή τους με τη διοργάνωση δράσεων, η αναβάθμισή τους με τη συμβολή της τέχνης κι η κάλυψη τυχών αναγκών τους, βρίσκονται στο επίκεντρο μιας σειράς δωρεών του ιδρύματος, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, φυσικά, το ίδιο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με έναν από τους μεγαλύτερους χώρους πρασίνου της πόλης, καθώς και πλήθος πολιτιστικών δράσεων και δραστηριοτήτων.

Μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία

Η πρωτοβουλία "Stavros Niarchos Foundation – Lincoln Center(SNF-LC) Agora Initiative" αποτελεί μια δωρεά του ΙΣΝ η οποία προωθεί την καλλιτεχνική και πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ των δύο ιδρυμάτων. Βάσει του "Agora Initiative", ο δημόσιος χώρος του Lincoln Center ακολουθεί τη τακτική μιας "αρχαίας αγοράς", διαθέσιμης για όλους και φιλοξενεί σύγχρονες πολιτιστικές εκδηλώσεις.  Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στα τέλη του 2020, και μέσω αυτής ο εμβληματικός δημόσιος χώρος του Lincoln Center, συνολικής έκτασης 65 στρεμμάτων, αξιοποιείται ως Αγορά και φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις. 

Ο Henry Timms, Πρόεδρος και CEO του Lincoln Center for the Performing Arts, και μία ομάδα στελεχών του πολιτιστικού ιδρύματος της Νέας Υόρκης  βρέθηκαν πριν λίγες μέρες στην Αθήνα, προκειμένου να συναντήσουν από κοντά εκπροσώπους του ΚΠΙΣΝ για να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και βέλτιστες πρακτικές. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Henry Timms για τη συνεργασία του ιδρύματος με το ΙΣΝ και τον νέο ρόλο των ιδρυμάτων όσον αφορά την ενασχόληση με την τέχνη και τον δημόσιο χώρο.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.