Μέσα στην έκθεση Louis Vuitton & Nike Air Force 1 by Virgil Abloh

Ένας μπρουταλιστικός λαβύρινθος από σκυρόδεμα και ολογράμματα και σκόρπια μέσα του 47 Air Force 1 που σχεδίασε ο Virgil Abloh.

Για περιορισμένες ημέρες και μέχρι τις 31 Μαΐου, όσοι βρίσκονται στη Νέα Υόρκη -και ειδικά οι fans του εκλιπόντα Virgil Abloh- αν θέλουν να βιώσουν μια εξωπραγματική εικαστική-μοδική εμπειρία, δεν έχουν παρά να πεταχτούν μέχρι τον χώρο εκδηλώσεων Greenpoint Terminal Warehouse. Εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να χαθούν στην παραισθησιακή μαγεία της έκθεσης Louis Vuitton & Nike Air Force 1 by Virgil Abloh, που λαμβάνει χώρα με αφορμή την κυκλοφορία εννέα νέων μοντέλων του iconic αθλητικού υποδήματος, τα οποία σχεδίασε ο Αμερικανός σχεδιαστής, λίγο πριν από τον θάνατό του. 

Με αυτή την έκθεση, ο γαλλικός οίκος υψηλής ραπτικής αποτίνει ένα ομάζ στη σκέψη του Abloh, αλλά και ευκαιρίες για εντυπωσιακές selfies. 

Η εντυπωσιακή είσοδος στην έκθεση

Ο Abloh εμπνεύστηκε τα σχέδια που παρουσιάζονται ενώ προετοίμαζε την αντρική συλλογή Α/Κ 2022 του οίκου Louis Vuitton, η οποία θα συνέπιπτε με την 40η επέτειο των Air Force 1, που λανσαρίστηκαν για πρώτη φορά το 1982.

Έξω από τον εκθεσιακό χώρο έχει τοποθετηθεί το υπερμέγεθες γλυπτό ενός breakdancer, βαμμένο στο πορτοκαλί χρώμα των κουτιών που μπαίνουν τα παπούτσια της Nike, όπως πορτοκαλί είναι και η πρόσοψη της εισόδου του εκθεσιακού χώρου. Αφού περάσεις από έλεγχο και διασχίσεις έναν διάδρομο διακοσμημένο με τα αρχιγράμματα του οίκου Louis Vuitton, οδηγείσαι σε ένα εναλλακτικό σύμπαν υψηλής ραπτικής.

Ένας παράδεισος της τέχνης, των sneakers και της haute couture 

Οι 'κανονικές' εκδοχές των 47 sneakers συνοδεύονται από κινούμενες 'ολογραμματικές' απεικονίσεις τους, που φαίνεται σαν να χορεύουν μέσα σε έναν λαβύρινθο από μπρουταλιστικές κατασκευές από σκυρόδεμα, διακοσμημένες με νέον, ενώ από τους τοίχους 'ξεπηδούν' οι πιο διάσημες ρήσεις του Abloh: 'Τι είναι μύθος και τι πραγματικότητα;'. 

Βρίσκεσαι στον παράδεισο; 'Ο σχεδιαστής συνεχώς προκαλούσε το κοινό του να φανταστεί έναν κόσμο χωρίς όρια φτιαγμένα από τον άνθρωπο', αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της Louis Vuitton.

> Διάβασε ακόμα: Τα Air Force 1 του Virgil Abloh βγαίνουν στο σφυρί

Μάλιστα, πάνω από αυτή τη 'sneakerούπολη' δεσπόζει ένα δεντρόσπιτο που περιλαμβάνει και μια κούνια-σαμπρέλα, εννοείται με τα αναγνωριστικά του οίκου Louis Vuitton πάνω της.

> Διάβασε ακόμα: Το ποθητό smartwatch της Louis Vuitton

'Ως ένας σχεδιαστής υψηλής ραπτικής ο οποίος ξεπήδησε μέσα από την κοινότητα του streetwear που διαμορφώθηκε από το hip-hop, ο Virgil Abloh διέγραψε τα σύνορα ανάμεσα σε αυτές τις δύο σφαίρες και χρησιμοποίησε την πλατφόρμα που του δόθηκε για να αναδείξει την ιστορική επιρροή των υποκουλτούρων των μαύρων πάνω στη mainstream μόδα', αναφέρει ο οίκος Louis Vuitton, πριν καταλήξει στο ότι η δουλειά του Abloh, πάνω απ' όλα, είχε να κάνει με την ανθρωπιά και την ενότητα.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης