Η Βασιλική Τρουφάκου κοιμάται ήσυχη τα βράδια

Η κάθε άλλο παρά αόρατη πρωταγωνίστρια της νέας σειράς της Cosmote TV "Αόρατοι" μιλά στο Esquire για όλα όσα βλέπει και την αφορούν σήμερα.

Λίγες φορές έχω νιώσει τόση οικειότητα, τόσο άμεσα σε συζήτησή μου με ηθοποιό. Η Βασιλική Τρουφάκου σε κερδίζει με το πρώτο "γεια", το κατάλαβα όταν της τηλεφώνησα για να κλείσουμε τη συνέντευξη με αφορμή την κυκλοφορία της νέας σειράς της Cosmote TV "Αόρατοι" σε σκηνοθεσία Χάρη Μαζαράκη που κυκλοφόρησε την 1η Οκτώβρη. "Τους "Αόρατους" τους ευχαριστήθηκα πάρα πολύ, ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία με έναν υπέροχο σκηνοθέτη, μία εξαιρετική ομάδα ηθοποιών- ανήκει σίγουρα στις καλύτερες συνεργασίες μου. Υποδύομαι τη Μυρτώ, ένα έξυπνο κορίτσι με μεγάλη καρδιά από εκείνα που συναντάς στη γειτονιά, το οποίο μέσα από τη νέα της παρέα ανθίζει και εξελίσσεται. Δε θα σου πω παραπάνω για να μην κάνω spoiler όμως", μου λέει και προσθέτει πως η καλή καρδιά αποτελεί σημαντικός πόλος έλξης για εκείνη:  

"Με ελκύουν οι καλοί άνθρωποι. Εκείνοι που είναι συνεπείς σε λόγια και πράξεις, αυτό ισχύει και για τους άντρες πολύ. Θέλω επίσης να έχει οπωσδήποτε χιούμορ ο άλλος, δεν έχω κάνει ποτέ έκπτωση σε αυτό. Ναι, ας λένε πως 'αν δε βλέπεται ο άλλος αυτό θα κοιτάξεις'. Ναι, εγώ αυτό θα κοιτάξω, με κερδίζει. Το χιούμορ είναι αγχολυτικό, είναι τρόπος αντίληψης της πραγματικότητας".

>Διάβασε ακόμη: Πρώτη, αποκλειστική ματιά στη νέα σειρά 'Αόρατοι'

Η Βασιλική είναι από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις με έμφυτη περιέργεια. Ξεκίνησε ως ηθοποιός και μετά σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. "Μα γιατί σου κάνει εντύπωση; Μου αρέσουν οι επιστήμες και διάφορα γνωστικά πεδία. Σε μία άλλη εκδοχή της πραγματικότητας στην οποία ο βιοπορισμός θα ήταν πιο εύκολος θα μπορούσα να συνεχίζω να σπουδάζω διάφορα αντικείμενα. Για την ακρίβεια, λίγα είναι τα πράγματα που δε με ενδιαφέρουν. Απλώς... Ο πολιτισμός στην Ελλάδα είναι κάτι σα φτωχός συγγενής, ένα είδος πολυτέλειας. To επάγγελμα του ηθοποιού γίνεται με τέτοιο τρόπο που καλούμαστε να καταργήσουμε κάποιες στρώσεις ευαισθησίας και προσδοκίες, γιατί διαφορετικά θα στεναχωριόμασταν διαρκώς. Γενικά χρειάζεται στωικότητα", μου εξηγεί.

Τη ρωτάω πώς επιλέγει τις δουλειές. "Με αγωνία, αμφιβολία, στα τυφλά", αποκρίνεται. "Δυόμισι στις τρεις φορές που θα σε καλέσει κάποιος να σου προτείνει κάτι, δεν υπάρχει ακόμη σενάριο ή χρονοδιάγραμμα, ούτε γνωρίζεις κάτι για τα χρήματα. Υπάρχουν κατάλοιπα και κουσούρια από την περίοδο της κρίσης, από την οποία δε λέμε να βγούμε με αποτέλεσμα οι αμοιβές να είναι πολύ χαμηλές αναλογικά με τις υποχρεώσεις. Επικρατεί μία κακώς εννούμενη αναρχία. Η δουλειά μας στο μεταξύ, κάθε φορά είναι ένας γάμος, αφού δεσμεύεσαι πλήρως για το εν λόγω χρονικό διάστημα. Σκέψου ότι όλους αυτούς πρέπει σε κάποια στιγμή να τους φιλήσω, να τους ακουμπήσω, να τους αγαπήσω, να κλάψω πάνω τους... Εννοείται πως έχω αποφύγει δουλειές λόγω συγκεκριμένων ατόμων.

Μπορεί να ακούγομαι σαν ένας γκρινιάρης συνταξιούχος τώρα που στα λέω και δε θέλω. Η δουλειά μας είναι ευλογημένη, απλώς είναι απίστευτα δύσκολη και μπορεί να καταλήξεις τρελός ή φτωχός... Οι παρενοχλήσεις πάντως συνέβαιναν ανέκαθεν, απλά τώρα ασχολούμαστε ως κοινωνία και λέμε 'για να δούμε, τι θα κάνουμε;'. Δεν ξέρω αν τα πάμε καλά ακόμη, ειδικά αν κρίνω από τις τρέχουσες εξελίξεις. Θα δούμε. Όταν βλέπεις να συμβαίνουν τέρατα, καταλαβαίνεις πως κάποιες καταστάσεις ίσως μας αξίζουν εφόσον αντιδράμε ή δεν αντιδράμε ανάλογα. 

>Διάβασε ακόμη: Ο απρόβλεπτος κύριος Παπαδημητρίου

Παρεμπιπτόντως, στη σειρά "στΟργή" που προβάλλεται στον ΣΚΑΙ, υποδύομαι την Ειρήνη, η οποία κακοποιείται μέσα στο γάμο της. Έχει τη δουλειά της, δεν της λείπει κάτι, αλλά τελικά υπάρχουν πράγματα που λέμε οι γυναίκες στον εαυτό μας για να μένουμε σε τέτοιες καταστάσεις."

Η Βασιλική Τρουφάκου κοιμάται ήσυχη τα βράδιαΙωάννα Μορφινού

Το υποτυπώδες stardome και η κανονική προσωπική ζωή

Στον ελεύθερό της χρόνο, η Βασιλική όπως υποστηρίζει έχει μία κανονική ζωή, αφού "στην Ελλάδα το 'stardome᾽ είναι υποτυπώδες". Κυκλοφορεί πολύ στη γειτονιά της, ταξιδεύει, στρέφεται στους ανθρώπους της. Δε βλέπει ιδιαίτερα σειρές γιατί νιώθει πως απαιτούν δέσμευση, μου προτείνει ωστόσο να δω το The Wire που "αξίζει όλο το χρόνο που έχεις ξοδέψει σε ό,τι έχεις δει μέχρι στιγμής". Αναρωτιέμαι πώς τα πάει με τον εαυτό της και αν κοιμάται ήσυχη τα βράδια.

"Τσακώνομαι που και που μαζί του, εν τέλει τα βρίσκουμε. Είμαι οξύθυμη, έχω λίγο ταμπεραμέντο παραπάνω. Είμαι πολύ επίμονη, δεν αποκαρδιώνομαι εύκολα, αλλά μπορεί να επιμείνω και πέρα από την αντοχή μου. Νιώθω ότι ζω τη ζωή μου με χιούμορ. Νοιάζομαι για το συνάνθρωπό μου, για τους δικούς μου. Κανείς δε μπορεί να μου χρεώσει αδιαφορία ή απουσία. Με τα χρόνια έχω γίνει περισσότερο ανεκτική, καταλαβαίνω πως ο καθένας έχει τη δική του πορεία και κάνει ό,τι μπορεί τη δεδομένη στιγμή. Αυτό με έχει βοηθήσει να μην εκνευρίζομαι, κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια. Νομίζω πως είναι ένα στοιχείο ωριμότητας.", καταλήγει. 

Αναμφίβολα, η Βασιλική μόνο αόρατη δεν είναι.

*Η Βασιλική Τρουφάκου πρωταγωνιστεί στην Ελένη του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη στις 14-16 Οκτωβρίου στο θέατρο Ροές, ενώ ένα μήνα αργότερα θα υποδύεται τη Μαρία στον "Βοϋτσεκ" του Γκέοργκ Μπύχνερ στο θέατρο Πόλη. 
**Ευχαριστούμε την Ιωάννα Μορφινού για την παραχώρηση των φωτογραφιών.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος